Çerkezköy oy birliğiyle yönetiliyor

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından 1979 oy farkla Çerkezköy Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Vahap Akay, Çerkezköy yararına alınan kararların çoğunluğunu, o günden bugüne kadar hem kendi meclis üyeleri hem de muhalefet parti temsilcileriyle birlikte oy birliğiyle aldı

Çerkezköy oy birliğiyle yönetiliyor
07 Mart 2016 Pazartesi 17:11

281 KARAR OY BİRLİĞİYLE 29 KARAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI

Vahap Akay Başkanlığındaki Çerkezköy Belediye Meclisi 31 Mart 2014 tarihinden bu yana çoğunlukla oy birliği ile kararlar alırken, Çerkezköy için ortak hareket edildiği görüldü. Çerkezköy Belediyesi yetkililerinden alınan bilgilere göre 31 Mart 2014 tarihinden bu yana yapılan meclis toplantılarında 310 karar alınırken, bunların 29’u oy çokluğu ile geriye kalan 281 karar da oy birliğiyle alındı.

45 KARARIN TAMAMI OY BİRLİĞİYLE ALINDI

2014 yılı içinde yapılan meclis toplantılarında alınan 66 kararın 16’sı oy çokluğuyla, 50’si de oy birliğiyle karara bağlandı. 2015 yılında ise 199 kararın alındığı Belediye Meclis toplantısında 13 oy çokluğu ve 186 oy birliği kararı çıktı. Son olarak 2016 yılının Ocak ve Şubat ayı meclis toplantılarında alınan 45 kararın tamamı oy birliğiyle alındı.

13 ÜYEDEN SADECE BİR KEZ ÖNERGE GELDİ

İki yıllık süre zarfında 13 üyesi bulunan Ak Parti saflarından Meclise,  bir kez kendi başına, bir kez de CHP‘li üyeler ile birlikte olmak üzere iki önerge geldi. Ak Partili meclis üyelerinin 13’ünün de imzasını taşıyan ilk önergede, “02.03.2015 günü yapılacak olan Çerkezköy Belediye Meclis toplantısı gündemine alınan 24.02.2015 tarihli Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneğinin Çerkezköy Belediye Başkanlığına vermiş olduğu dilekçesinde ‘İlçemizde ki Cem evlerinin dini ibadethane olmasının kabul edilmesi istenmektedir. Konunun belediye meclisinin yetkisinde olmadığından 11. Maddenin gündemden çıkarılmasını talep etmekteyiz” denilmişti.

İKİNCİ ÖNERGE ORTAK OLDU

İkinci önergede ise 9 CHP, 7 Ak Parti ve 1 MHP’li meclis üyeleri tarafından sunulan önergede de, “Mahalli İdareler Hizmet derneğince 08-13 Eylül 2015 tarihleri arasında 6 gün 5 gece olarak düzenlenen İtalya’da bulunan Atık su arıtma tesisleri, Şehircilik ve Belediye Hizmetleri inceleme ve Tetkik gezisine (Roma-Floransa ve Venedik’te) bazı belediye meclis üyelerimizin görevli olarak belediyemizden 6245 sayılı harcırah kanununa göre yol+yevmiyelerinin belediye bütçesinden karşılanmak üzere gönderilmesi hususunda gerekli karar ihdasını arz ederiz” denilmişti.

İŞLER YOLUNDA GİDİYOR

31 Mart 2014 tarihinden bu yana yapılan meclis toplantılarına iki önerge sunulurken, alınan meclis kararlarının çoğunluğunun oy birliği ile alınması da Çerkezköy’ün oy birliği içinde yönetildiğini göstermiş oldu. Diğer yandan Kapaklı Eski MHP İlçe Başkanı Hayri Varol da kısa bir süre önce sosyal medya hesabından yaptığı “Sanırım Çerkezköy Belediyesi'nde işler yolunda gidiyor bu dönem...
Seçimlerin üstünden bugüne kadar geçen süre zarfında hiç bir muhalefet meclis üyesinin ne bir itirazını, ne bir farklı duruşunu ne bir önerisini gördük... Yoksa AKP'den ve MHP'den seçilen meclis üyeleri toptan CHP'ye katıldılar da bizim mi haberimiz yok...” açıklama ile yönetimin işlerin yolunda gittiğine değinmişti.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.