ÇERKEZKÖY TSO’DA KVKK ANLATILDI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda Avukat Ahmet Rahman Metin’in anlatımlarıyla düzenlenen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgilendirme Semineri yapıldı.

ÇERKEZKÖY TSO’DA KVKK ANLATILDI
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
01 Ocak 2020 Çarşamba 13:09

Çerkezköy TSO Konferans Salonunda düzenlenen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgilendirme Seminerinde konuşmacı olarak yer alan Avukat Rahman Metin seminere “Kişinin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri özel nitelikteki kişisel veri sınıfındadır” sözleriyle başladı. Avukat Metin, konuşmasının devamında şu sözleri kaydetti: “Veri işleme işlemi belirli kurallar çerçevesinde yapılmalı. Bir veriyi işleyebilmeniz için yaptığınız işlemin hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olması, doğru ve gerektiğinde güncel olması, belirli, açık ve meşru amaçlarla işlenmesi, işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olması, ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmesi gerekmektedir.”

AÇIK RIZA ALINMALI
“Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğü, alenileştirme, fiili imkânsızlık, bir hakkın tesisi kullanılması veya korunması, sözleşmenin kurulması ya da ifası, kanunlarda açıkça öngörülmesi, veri sorumlusunun meşru menfaatigibi durumlarda kişisel veriler işlenebilir ancak bu 6 şartın olmaması halinde açık rıza alınması gerekmektedir” sözlerini kaydeden Metin, seminerin devamında veri sorumlularının yükümlülükleri, envanter hazırlama ile Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemine (VERBİS) Kayıt Zorunluluğu hakkında bilgilendirmede bulundu. Gerçekleşen seminere Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Üyesi Metin Taşdelen ve Meclis Üyesi Ramazan Tahir Eke de katılım sağladı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.