Çerkezköy ve Kapaklı’dan yine Vekil çıkacak mı?

2007 ve 2011 Genel Seçimleri sonucunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edilme hakkı kazanan Çerkezköy ve Kapaklı’nın Haziran 2015 yılında yapılacak olan Genel Seçimlerde temsil edilip, edilmeyeceği şimdiden merak konusu oldu

Çerkezköy ve Kapaklı’dan yine Vekil çıkacak mı?
12 Eylül 2014 Cuma 07:29

2007 Genel Seçimlerinde MHP’den Kemalettin Nalcı’yı, 2011 Genel Seçimlerinde Dr. Candan Yüceer’i Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderen Çerkezköy ve Kapaklı, 2015 yalında yapılacak olan Genel Seçimlerde yeni bir ismi veya mevcut CHP Milletvekili Dr. Candan Yüceer’i Ankara’ya gönderip, göndermeyeceği şimdiden kulislerde en çok konuşulan konuların başında geliyor.

İSİMLER DÜŞMEYE BAŞLADI!
İktidar Partisi AKP’de iki dönem Milletvekilliği sıralamasına girmeyi başaran fakat seçilemeyen İlçe eski Başkanlarından Sait Yazı, Belediye eski Başkanı Ali Ertem, Belediye Meclis Üyesi Dr. Remzi Garip, Belediye Meclis Üyesi Ali Dönmez ve son yılların gözde bürokratı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın ismi AKP kulislerinde ön plana çıkarken, 3 dönemdir Tekirdağ Milletvekili seçilen T. Ziyaeddin Akbulut’un yeniden Aday gösterilmeyecek olması nedeni ile Çerkezköy’den bir ismin ilk ikide yer alması bekleniyor.

ERTEM Mİ, YAZI MI?
Belediye eski Başkanı Ali Ertem’in Sait Yazı’nın Aday Adayı olmaması durumunda Genel Merkez’deki gücünü kullanarak ilk iki sıradan birisini almasının sürpriz sayılmayacağı ifade edilirken, AKP’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel’in Milletvekili Adayı olması durumunda Çerkezköy ve Kapaklı’nın sıralamada Tekirdağ ve Çorlu’nun ardından 3. Sırayı yine alabileceği konuşuluyor.

ERDOĞAN’IN YÜKSELİŞİ DEVAM EDECEK Mİ?
AKP kulislerinde adı Milletvekilliği Adaylığı için geçen iki isimden biri Dr. Remzi Garip olurken, diğeri ise son yıllarda hızla yükselen ve AKP’nin gözde bürokratlarından biri olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan. Son yapılan okul müdürleri operasyonunda adından sıkça söz ettiren Hüseyin Erdoğan’a AKP tarafından Milletvekilliği teklifinin yapılmasının sürpriz olmayacağı ifade edilirken, Erdoğan’ın Milletvekilliğine soyunması durumunda seçilecek sırada kendine yer bulması bekleniyor.

CHP’DE HESAPLAR YAPILMAYA BAŞLANDI!
İktidar partisinde 2015 yılı seçimleri için hamleler yapılmaya başlanırken, ana muhalefet partisi CHP’de ise mevcut Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Dr. İsmail Doğaroğlu, İlçe eski Başkanlarından Metin Dönmez, yine İlçe eski Başkanlarından Fedahi Güven, Erdinç Turan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın kızı Arzu Sucu Mandalı isimleri kulislerde konuşulmaya başlandı.

YÜCEER BU SEFER NE YAPACAK?
CHP’de Milletvekilliği sıralamasının ön seçimle belirlenmesi durumunda Aday Adaylarının ilk üçe girmek için kıyasıya bir rekabete girişmesi beklenirken, ön seçim sonrasında bölgemizden bir ismin ilk üçte yer alıp almayacağı ortaya çıkacak. Son yapılan kurultayda da Parti Meclisi’ne girmeyi başaran Dr. Candan Yüceer’in bir dönem daha vekillik yapıp yapmayacağı ön seçim sonucunda ortaya çıkacak.

ÖNSEL VE ÇETİN’İN HEDEFİ İLK SIRA
İktidar ve ana muhalefet partisi dışında MHP’de de sular ısınmaya başlandı. Mevcut İlçe Başkanı Koray Önsel ile Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’in MHP’den Milletvekili olmak için şansını denemesi beklenirken, özellikle Ahmet Çetin’in 2015 Genel Seçimleri için Tekirdağ genelinde geniş bir çalışma ve araştırma yaptığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

BELEN DEVAM EDERSE NE OLUR?

Uzun yıllar sonra Çerkezköy’ü TBMM’de temsil eden ilk parti olan MHP’nin aradan geçen 4 yıl sonunda yeniden temsil edip etmeyeceği Haziran 2015 seçimlerinde belli olacak. MHP’nin mevcut Milletvekili Bülent Belen ile yola devam etmesi durumunda başka bir ismin seçilme şansının olmadığı kulislerde konuşuluyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dursun Veli - 10 yıl önce
candan sana güle güle..
Avatar
şinasi çelen - 10 yıl önce @Dursun Veli
dr. candan yüceerden daha çok çalışacak vekil bulursanız. hep beraber evet diyelim.
Avatar
nejdet - 10 yıl önce
metin dönmez'in hakkı bence
Avatar
Çerkezli - 10 yıl önce
akparti yine eskileri aday gösterir şimdiden belli
Avatar
Dursun Veli - 10 yıl önce @şinasi çelen
şinasi çelen : candan yüceer çerkezköy için ne yaptı bir örnek verir misin?
Avatar
dundar tok - 10 yıl önce
metin donmez bitmiştir hasan demir i kimse sevmiyor .. candan yuceer garanti çerkezkoy vekilini yedirmez .. ismail doğaroğlunu veya erdinç turanıda candan hanımla beraber gondermek için zorlamalı ikiside yakışır...