Çerkezköy ve Kapaklı’ya Büyükşehir kazığı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığı'nda Mart ayı olağan toplantısının 1. oturumunu gerçekleştirirken, gündem maddeleri içerisinde görüşülen 2015 yılı yatırım programı plan bütçe komisyonundan oy çokluğu ile geçti ve Çerkezköy ile Kapaklı Büyükşehir yapılanmasının ciddi bir kazığını yedi

Çerkezköy ve Kapaklı’ya Büyükşehir kazığı
11 Mart 2015 Çarşamba 19:41

 Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Birinci Oturumu gerçekleştirildi.

 

ÇERKEZKÖY'ÜN BEKLENTİLERİNİN ALTINDA BİR PAY

 

Büyükşehir Belediyesi Olağan Toplantısı'nda 2015 yılı yatırım programı görüşüldü. Yatırım programı İlçe bazında ele alındığında ise Çerkezköy'ün üvey evlat muamelesi gördüğü gözler önüne serildi. Çerkezköy ve Kapaklı Tekirdağ'ın 3. ve 4. büyük nüfusuna sahip olmalarına  rağmen 2015 Yatırım Programında beklentilerinin altında bir pay ile karşı karşıya kaldı.

 

4.5 MİLYON ÇERKEZKÖY’E

3 MİLYON KAPAKLI’YA

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2015 Yatırım Programı çerçevesinde edinilen bilgilere göre merkez İlçe Süleymanpaşa en fazla payı alan İlçe oldu. Süleymanpaşa'ya 40 Milyon'un üzerinde bir pay verilirken, Çorlu'ya 10 Milyon civarında, Malkara'ya 7 Milyon civarında, Ereğli'ye 6 Milyon civarında, Hayrabolu'ya 4 Milyon civarında, Kapaklı'ya 3 Milyon civarında, Trakya'nın sanayi kenti olarak gösterilen ve her gün daha da geliştiği belirtilen Çerkezköy'e ise nüfus yoğunluğuna rağmen 4.5 Milyon civarında bir pay ayrılması yatırım programındaki dengesizliği gözler önüne serdi. Çerkezköy ve Kapaklı’nın toplam payı neredeyse bir Malkara ilçesi kadar oldu.

 

NÜFUS YOĞUNLUĞUNA RAĞMEN ÇERKEZKÖY AZ PAY ALDI

 

İller Bankası'ndan Büyükşehir ilçe belediyeleri için %90 nüfus baz alınarak, %10 ise yüzölçümü baz alınarak pay verilirken 2014 yılında bu rakamlar %50 nüfus, %50 ise yüzölçümü olarak paya bölünmüştü. Bu sene ise bu rakamlar %33 nüfus, %33 TESKİ aboneliği, %33 ise yüzölçümü olarak paya bölündü. Bu durumda Çerkezköy'ün nüfus yoğunluğunun Tekirdağ genelinde 3. sırada yer almasına rağmen yüzölçümü olarak diğer İlçeler arasında son sırada yer alması İller Bankası'ndan gelen payın düşük olmasına neden oldu. Marmara Ereğlisi’ne bile Kapaklı ve Çerkezköy’den daha fazla pay ayrılması Büyükşehir yapılanmasının büyük kazığı oldu.

 

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
volkan - 9 yıl önce
buyuk sehir isteyenlere buda hediye olsun.. olacagi zaten buydu..
Avatar
barış - 9 yıl önce
ben bir chp li olarak utanç duyuyorum...kadir albayrak ın yiyeceği nane olmadığını en başta söyleyenlerdenim ve zaten de belli...kendini yönetemeyen bir insan bizleri nasıl yöneticek ...
Avatar
dost kazığı - 9 yıl önce
daha dur bakalım ne kazıklar bekliyor
Avatar
ahmet tatli - 9 yıl önce
buyuksehir fatura buyuksehiri baska birise yaramazsiniz vatandasa sokun kazigi
Avatar
fevzipaşalı - 9 yıl önce
kadir bey e oy veren hizmet alır.ç.köy ve kapaklı kadir beye oy vermedi şimdide havasın alıyorlar.bütün mesele bu...
Avatar
vatandaş - 9 yıl önce @fevzipaşalı
doğrudur ama bir o kadar da saçma bir yorum. kadir beyin görevi çerkezköy ve kapaklıya hizmet değil, kadir bey bizim belediye başkanımız değil, bizim başkanımızon sırtında da 10 senelik birikmiş borç yükü var.
Avatar
?? - 9 yıl önce @barış
kadir albayrakın seni yönetmesini bekliyorsdan çerkezköyden tekirdağa taşınacaksın. bizi kadir albayrak yönetmiyor bizi gırtlağına kadar borç içinde bırakılmış çerkezköy belediyesi yönetiyor.
Avatar
halk - 9 yıl önce
türkiye de sadece tekirdağ da büyük şehir yok chp zihniyeti bu gençlerin de yolunu kapatıyorlar