Çerkezköy'den 3 kişi 57. Alay'a uğurlandı

13 Mart tarihinde Tekirdağ Valiliği önünden başlayacak ve 57. Alay’ın şehit olduğu Çanakkale'de sona erecek olan Geleneksel 57. Alay Yürüyüşü’ne Çerkezköy’den katılacak 3 kişi Çerkezköy Belediyesi önünden uğurlandı

Çerkezköy'den 3 kişi 57. Alay'a uğurlandı
13 Mart 2015 Cuma 18:53

 Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan 57. Alay Yürüşü’ne Çerkezköy’den Belediye Başkan Yardımcımız Atilla Can, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası eski Meclis Başkanlarından Mehmet Zafer Avcılar ve Soner Bulut’u, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Muharip Gaziler ve vatandaşlar uğurladı.

 

ALLAH GÜÇ VE KUVVET VERSİN

 

Uğurlama töreninde kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çanakkale Zaferi’nin bu yıl 100. Yıldönümü olduğunu hatırlatarak, “Bu büyük ve eşsiz zaferin 100. Yıldönümü olması tabi ki biraz daha anlamlı ve önemli. Bu yıl 100. Yıl anısına düzenlenecek olan kutlama programına Çerkezköy’den üç arkadaşımızı gönderiyoruz. Kendilerine bu yolda Allah güç ve kuvvet versin. Şehitlerimizin ruhları şad olsun, hayatta olan gazilerimize Allah uzun ömürler versin, ebediyete intikal edenlere ise Allah rahmet eylesin” dedi.

 

BUGÜN ÇOK ANLAMLI VE ÖNEMLİ BİR GÜN

 

12 Mart tarihinin aynı zamanda İstiklal Marşımızın kabulünün 94. Yıldönümü olduğunu da vurgulayan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bugün ayrıca çok anlamlı ve önemli bir gün. Bundan tam 94 yıl önce İstiklal Marşımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. O anlamlı günün 94. Yıldönümü nedeni ile İstiklal Marşımızın şairi merhum Mehmet Akif Ersoy’u da rahmet ve şükranla anıyorum” açıklamasında bulundu.

 

BAYRAK VE FLAMA TESLİM EDİLDİ

 

57. Alay Yürüyüşü’ne bu yıl Çerkezköy’den üç kişinin katıldığını belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, “Yürüyüşe katılacak olan Belediye Başkan Yardımcımız Atila Can ve arkadaşlarına 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanına teslim edilmek üzere Türk Bayrağımızı ve flamamızı teslim ediyoruz. Bayrak onurumuzdur ve en iyi şekilde muhafaza edilerek, emanetin yerine ulaştırılacağından şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandıktan sonra yürüyüşe katılan üç isme de küçük birer flama hediye etti.

 

GAZİLERİMİZ BİZE GÜÇ VE KUVVET VERDİLER

 

Emanetlerin yürüyüşe katılacak olan isimlere sunulmasının ardından kısa bir konuşma yapan Mehmet Zafer Avcılar, “Şahsım adına bizleri onurlandırdığınız ve destek verdiğiniz için başta Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Çerkezköylü gazilerimize ise verdikleri bu sürpriz destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu vatan için gözlerini kırpmadan savaşa giden Gazilerimiz bizlere güç, kuvvet verdiler. Onların ve sizlerin duaları ile birlikte inşallah bu bayrağımızı ve sancağımızı 57. Alay’a sağ salim ulaştıracağız” diye konuştu.

 

SARIKAMIŞ VE GELİBOLU KARDEŞ BELEDİYE OLSUN

 

Bu yıl Sarıkamış’ın da 100. Yılı olduğunu ve Sarıkamış’ta yapılan törenlere ve etkinliklere kendisinin katıldığını belirten M. Zafer Avcılar, “Sarıkamış ile Çanakkale asla bir değil. Sarıkamış olmasa, Çanakkale yaşanmazdı. Bu ikisini iyi bilmek ve idrak etmek gerekir” dedikten sonra Sarıkamış ve Gelibolu Kaymakamlıklarına iki ilçenin ‘Kardeş Belediye’ olması için dilekçe ile müracaat ettiğini belirterek, “Umarım iki Belediye en kısa sürede Kardeş Belediye olurlar” temennisinde bulundu.

İkindi Namazı’nın ardından yapılacak dua ile Erkaynak Camii önünden hareket edeceklerini belirten M. Zafer Avcılar, yürüyüşe katılacak olanlara verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Vahap Akay’a bir kez daha teşekkür etti.

 

VALİLİK ÖNÜNDEN HAREKET EDİLECEK

 

57. Alay Yürüyüş programı çerçevesinde, Tekirdağ ve çevre ilçelerin katılımıyla 13 Mart Cuma günü saat 09.00'da Tekirdağ Valilik binası önünden hareket edilecek. Yürüyüş hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkan yardımcısı Atilla Can, “57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz tarafından bize gönderilen yazıda yürüyüşümüzün ilk konaklama yeri İnecik olacaktır. 14 Mart sabahı saat 09.00’da İnecik’ten yola çıkıp akşam saat 19.00’da Malkara’ya gelinecek ve Malkara’da konaklama yapılacaktır. 15 Mart günü saat 9.00'da Malkara'dan yola çıkılıp saat 19.00'da Keşan girişindeki Mehmet Gemici Parkı'nda Keşan'ın 27. Alayı ile bütünleşeceğiz. Uzunköprü'den yola çıkan 15. Hava Bölüğü ve Edirne Lisesi de bize katılacaktır. Trakya Alayları olarak o geceyi Keşan'da geçireceğiz. 16 Mart sabahı saat 09.00'da Evreşe güzergâhına yola koyulup, saat 19.00’da Evreşe’ye gelerek konaklayacağız” diye konuştu.

 

YOLCULUK 6 GÜN SÜRECEK

 

17 Mart günü saat 09.00’da Evreşe’den yola çıkıp akşam saat 19.00'da Gelibolu'da konaklayacaklarını sözlerine ekleyen Can, “18 Mart 2015 Salı günü saat 9.00'da Gelibolu'da 2. Kolordu Şehitliği'ndeki törenlere katılacağız. Gelibolu'dan Eceabat'a yolculuğumuz devam edecek. Saat 14.00'de devlet törenlerinin yapıldığı Şehitler Abidesi'nde 57. Alay Yürüyüşü son bulacaktır. 57. Alay Şehitliği'ne giderek atalarımızla yüreklerimizi yâd edeceğiz. Altı gün süren tarihe yolculuğumuz onurlu duruşumuzla son bulacaktır. Tarihimizi yad etme adına böylesine anlamlı bir yürüyüşte yer alacağım için çok mutluyum” dedi. 

 

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.