Çerkezköy’e satranç parkı

Türkiye Satranç Federasyonu’nun hayata geçirdiği projeler hakkında Belediye Başkanı Vahap Akay’ı bilgilendiren bulunan TSF Başkanı Gülkız Tülay, Satranç Parkı Projesi’nin Türkiye’de ilk olarak Yalova’da yapıldığını kaydetti. Satranç Parkı projesini çok beğenen Belediye Başkanı Vahap Akay, projenin en kısa zamanda Çerkezköy’de de hayata geçirilmesi için çalışmalara başlayacaklarını kaydetti

Çerkezköy’e satranç parkı
23 Haziran 2016 Perşembe 17:25

TURNUVALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ
 
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette TSF Marmara İlleri Bölge Sorumlusu Rafet Gülmez ve TSF Tekirdağ Temsilcisi Mehmet Vardar da hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy Belediyesi olarak son 5 yıldır satranç turnuvaları düzenliyoruz. Geleneksel hale getirdik. Her yıl üzerine biraz daha koyarak satranç turnuvalarımıza devam ediyoruz” dedi. 
 
GENÇLERİMİZİ SPORDA BULUŞTURMAK İSTİYORUZ 
 
Son yapılan satranç turnuvasının çok güzel geçtiğine vurgu yapan Başkan Akay, “Bu tür organizasyonlarda başarılı olmanın altında tecrübe ve fiziki mekanların yeterliliği yatıyor. Biz 5 yıldır bu organizasyonu yapıyor olmanın tecrübesi ile başarılı işlere imza atıyoruz. Bir yandan da fiziki mekanlarımızı da daha elverişli hale getirmeye gayret ediyoruz. Çerkezköy Belediyesi olarak spora büyük önem veriyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bir araya getirmek ve sporda buluşturmak gayesi ile bu yola çıktık. Futbolun dışında bireysel sporlara da ağırlık vermek istedik. Bu doğrultuda satranç sporuna elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. 
 
ÇOK GÜZEL İŞLER YAPIYORSUNUZ 
 
Çerkezköy Belediyesi’nin satranca verdiği desteklerin farkında olduklarını belirten TSF Başkanı Gülkız Tülay ise, “Öncelikle satranç sporuna verdiğiniz desteklerden dolayı size çok teşekkür ederim. Belediye olarak çok güzel işler yapıyorsunuz. Satranç Milli Takımı şu anda Yunanistan Halkidiki’de Avrupa Okullar Şampiyonası’nda mücadele ediyor. Çerkezköy’den Milli Takım’da 2 sporcumuz var. Ece Naz Sönmez ve Efsun Yakut 7 yaş grubu bayanlar kategorisinde mücadele ediyor. Şampiyona devam ediyor. Başarılı olacaklarına inanıyorum” açıklamasında bulundu.
 
BAŞARILI GENÇLERİMİZE BURS İMKANI SAĞLIYORUZ 
 
Satrançla ilgilenen çocukların hayatlarında çok daha farklı noktalara geldiklerine dikkat çeken Gülkız Tülay, “Satrançla ilgilenen çocuklarımız çok daha başarılı ve sosyal bireyler oluyorlar. Biz de federasyon olarak üniversitelerimizle protokoller yaparak satrançta başarılı olan gençlerimize burs verilmesini sağlıyoruz” dedi. TSF Başkanı Gülkız Tülay daha sonra federasyon olarak hayata geçirdikleri projeler hakkında Belediye Başkanımız Vahap Akay’a bilgiler verdi. 
 
TÜRKİYE’NİN İLK SATRANÇ PARKI YALOVA’DA YAPILDI 
 
TSF olarak Yalova Belediyesi ile birlikte “Satranç Parkı” projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Gülkız Tülay, “Türkiye’nin ilk satranç parkını Yalova’da açtık. Amacımız bu projeyi tüm ülke geneline yayabilmektir. Bununla birlikte ‘Doğru Hamlede Buluşalım’ projemizle de ilkokul 1’inci sınıfa başlayan çocuklarımıza satranç takımı ve satranç öğrenme kitabı hediye ediyoruz. Bu proje, Milli Eğitim müdürlükleri işbirliği ile hayata geçirilen bir projedir. Milli Eğitim Müdürlükleri proje kapsamında çocuklara haftanın 2 saati satranç dersi verilecek. Biz de federasyon olarak öğretmenlere konuyla ilgili eğitim veriyoruz. Amacımız çocuklarımızı mümkün olduğunca erken yaşlarda satrançla tanıştırmaktır” dedi. 
 
PROJELERİ ÇOK BEĞENDİ 
 
Özellikle Satranç Parkı projesi ile yakından ilgilenen Belediye Başkanı Vahap Akay, internetten proje hakkında detaylı bilgiler edindi. Satranç Parkı projesinin Çerkezköy’de de en kısa zamanda hayata geçirilmesi için çalışmalara başlayacaklarını belirten Akay, “Bu sayede hem satranca olan ilgiyi daha da artıracağız, hem de parklarımıza ayrı bir görsellik kazandıracağız. En kısa zamanda Satranç Parkımızı yapıp, sizleri de açılışa davet edeceğiz” diye konuştu. 
 
SATRANÇ OYNADILAR 
 
“Doğru Hamlede Buluşalım” projesinin de önemli bir proje olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Biz son iki yıldır ilkokul birinci sınıfa başlayan çocuklarımıza çanta ve kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Bu projeyi de değerlendirmeye alabiliriz” dedi. Ziyaret sonunda Vahap Akay’a satranç takımı hediye eden TSF Başkanı Gülkız Tülay, daha sonra Belediye Başkanı ile satranç oynadı.
 
Haber: Uğur Can Avcılar
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.