Çerkezköylü vatandaşlara çevre bilgilendirmesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Çerkezköy Belediyesi ortaklaşa olarak ‘Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi. Çerkezköylü vatandaşların da katıldığı toplantıda Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün Çerkezköy’de çevre bilincini aşılamak ve Çerkezköy’ün doğal yapısını korumak amacıyla yapılan çalışmalar anlatıldı

Çerkezköylü vatandaşlara çevre bilgilendirmesi
22 Ocak 2016 Cuma 17:02

BELEDİYE MECİS SALONU’NDA DÜZENLENDİ

Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi’ konulu halk toplantısına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çevre Sağlığı Daire Başkan Vekili Serap Uluç, Çevre Sağlığı Şube Müdürü Saadettin Arat ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve Çerkezköy Belediyesi Birim Müdürleri katıldı.

“ÇALIŞMALARIMIZI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ”

Sunum şeklinde yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay göreve geldiğinden bu yana Çerkezköy’de yaşayan vatandaşlarımızı çevre konusunda bilinçlendirme çalışmalarını aralıksız yürüttüklerini ifade ederek, “Çerkezköyümüzün çevre konusunda iki temel sorunu var. Birincisi hafriyat atıkları bir diğeri ise ambalaj atıkları. Hafriyat atıkları konusunda kaçak dökümlerle karşı karşıya kalıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin de bu konudaki yardımları ile konkasör iş makinesi ile molozları geri dönüşüme kazandırarak dolgu malzemeleri elde ediyoruz. Bu konuda daha fazla yol kat edeceğimize inanıyorum. Ambalaj atıkları konusu da ise ambalajların aslında çöp olmadığını, geri dönüşüme kazandırabileceğimizi vatandaşlarımıza anlatarak, bilgilendirerek Çerkezköyümüzün doğal yapısının bozulmasının önüne geçeceğiz.” dedi.

SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gerçekleştirilen toplantıda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü, Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü, Hafriyat Denetimi Şube Müdürlüğü ve Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından bilgilendirici slayt sunumları yapıldı.

BİR YILIN DEĞERLENDİRİLMESİ YAPILDI

Toplantıda ayrıca, Çerkezköy Belediyesi’nde Çevre Yönetimi konusunda bir yılda ne gibi çalışmalar yapıldığı Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde görevli Çevre Mühendisi Mehmet Furkan Tülün tarafından sunum yapıldı. Gerçekleştirilen sunumda Çerkezköy Belediyesi olarak son bir yılda 680 bin 200 kg ambalaj atığı toplandığını ifade eden Mehmet Furkan Tülün “Ayrıca 530 bin 680 kg cam atığı toplandı. Belediye olarak cam atıkları toplamak amacıyla ilçemiz geneline 50 adet kumbara yerleştirdik. Yine 15 bin 567 kg bitkisel atık yağ topladık. Bu konuda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve teşvik etmek amacıyla 5 kilogramın altında atık yağ getiren vatandaşlarımıza mazı çamı tohumu, 5 kilogramın üzerinde atık yağ getirenlere ise mutfaklarında kullanabilecekleri temizlik malzemeleri verdik ve vermeye devam ediyoruz.” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ PİL KONUSUNDA ÇOK DUYARLI”

Çerkezköy Belediyesi ve TAP’ın ortak projesi olarak Çerkezköy’deki okullarımızda başlattığımız kampanyaya öğrencilerin ilgilerinin yoğun olduğunu ifade eden Çevre Mühendisi Mehmet Furkan Tülün “Okullarımıza koymuş olduğumuz kumbara sayesinde bir yılda 848 kilogram pil toplayarak, bu pillerin direkt olarak doğaya karşımasına engel olduk. 2 bin adet ömrünü tamamlamış lastik topladık ve Çevre konusunda okullarımızda eğitimler verdik. ÇEVKOR ile ortaklaşa olarak 4 mahallemizde vatandaşlarımıza 20 bin adet bilgilendirme broşürü dağıttık ve bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çerkezköy Belediyesi olarak Çevre Gönüllüleri Kulübü kurduk, 167 üyemizin hepsine kimlik çıkardık. Bu üyelerimiz Çerkezköy’de görmüş oldukları çevremizle ilgili olumsuzlukları bizlere ileterek Çerkezköy Belediyesi olarak daha fazla hizmet sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.