Çerkezköy’ün beklediği projelerde son durum

Çerkezköy Belediyesi Başkanı Vahap Akay’ın bir kısmını uzun süredir, bir kısmını ise seçim döneminde gündeme getirdiği projeler, Çerkezköy’e kazandırılacağı günü bekliyor. Son olarak yetkili birimlerin kendi arasında yaptığı toplantının ardından hangi projelere öncelik verileceği konusunda kabataslak bir görüş ortaya çıkarken, son söz TESKİ ve Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak üçlü zirvenin ardından söylenecek.

Çerkezköy’ün beklediği projelerde son durum
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
31 Mayıs 2019 Cuma 14:16

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NİN TOPLANTIDA BİLDİRECEĞİ GÖRÜŞ BELLİ OLDU
Çerkezköy’ün alt yapı ve çehresinin zenginleşmesi amacıyla Tekirdağ Büyükşehir ve Çerkezköy Belediyesi tarafından düşünülen birçok proje gün ışığına çıkacağı günü bekliyor. Ekonomik kriz sebebiyle ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de birtakım projelerin akıbetinin ne olacağı finans sorunu sebebiyle akıllarda soru işareti uyandırıyor. Öte yandan Çerkezköy Belediyesi içerisinde yetkili birimlerin kendi aralarında yaptığı toplantıda söz konusu yatırımların akıbeti kabataslak ortaya çıktı.
60’A YAKIN PROJE ARASINDAN HANGİSİ ÖNCELİK KAZANACAK?
Büyükşehir Belediyesi’nin projesi olan Bağlık Viyadüğü projesinin yanı sıra, Atatürk Viyadüğü’nün genişletilmesi, köprüde bulunan yaya yolunun genişletilmesi, Kültür Merkezi’ne yaya üst geçidi projesi, içme suyu hattının yenilenme projesi, asfalt yol çalışmaları ve diğer üst yapı çalışmalarını içeren projeler, otopark projesi gibi yaklaşık 60’a yakın projenin gündeme geldiği toplantının ardından açıklama yapan Çerkezköy Belediyesi Başkanı Vahap Akay, Cuma günü yapılacak toplantının ardından Çerkezköy Belediyesi olarak öncelik tanımakta ısrarcı olacakları projeleri net bir şekilde ortaya koyacaklarını ifade etti.
“BÜTÇEMİZE GÖRE HAREKET EDECEĞİZ”
Ramazan Bayramı’nın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ ile ortak bir toplantı düzenleyeceklerini kaydeden Başkan Akay, Çerkezköy için hazırlanan projelerin hangisine öncelik tanınacağının asıl olarak o zaman netleşeceğini kaydetti. Projelerin belirlenmesinin ardından finansman konusunda atılacak adımlara dikkat çeken Akay, “Mali dengelerimizi sarsmadan, bütçemize göre hareket edeceğiz. İş yapma kısmına gelince daha detaylı bilgileri kamuoyu ile paylaşacağım” dedi.
TESKİ 2019 YILI İÇERİSİNDE ALT YAPI ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAK
Çerkezköy Belediyesi’nin öncelik vereceği projeler arasında TESKİ’nin çalışma başlatacağı içme suyu hattı yenileme işlemi ilk sırada yer alıyor. Uzun süre alacak projenin hemen akabinde TESKİ’nin yenilediği boru hatlarının üzeri kapatılacak ve tekrar asfaltlama çalışmaları başlayacak. Kentin rutinini etkileyecek olan içme suyu hattı yenileme işlemlerinin hızlı bir şekilde tamamlanması diğer projelerin akıbetini de yakından ilgilendiriyor.
KÜLTÜR MERKEZİ AĞUSTOS’TA HALKIN HİZMETİNE SUNULACAK
Bunun yanı sıra açılışı yapılan Kültür Merkezi konusunda açıklamalarda bulunan Akay, “Kültür Merkezimizin işletim tasarrufunu Büyükşehir Belediyesi ile birlikte belirleyeceğiz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi işletim hakkını kendisi mi yapmak ister, birlikte mi yaparız gibi konuları Ağustos ayında netlik kazanacak. Sonbahar mevsimine doğru Kültür Merkezi’miz aktif bir şekilde hizmet edecektir” diye konuştu.
OTOPARK PROJESİNE ÖNCELİK VERİLMESİ BEKLENİYOR
Öte yandan Çerkezköy’ün en önemli sorunlarından birisi olan trafik sorununun çözümü için Çerkezköy Belediyesi olarak düşünülen otopark projesi ise öncelik verilmesi beklenen projeler arasında yer alıyor. Daha önce otopark olarak projelendirilebilecek yerlerin netleştirilmesinin ardından bu konunun da Ramazan Bayramı’nın akabinde yapılacak üçlü toplantıda netlik kazanacak.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.