Çerkezköy’ün YGS Şampiyonları FEM’den

2015 YGS sonuçlarının açıklanmasının ardından Çerkezköy’de derece yapan öğrenciler de belli oldu. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte, FEM Dershanesi Çerkezköy Şubesi öğrencilerinden Elif Buse Çalışkan Türkiye 244’ncüsü, Gülcan Ceren Özyurt Türkiye 1936’ncısı, Fatih Turgel ise Türkiye 2071’ncisi oldu

Çerkezköy’ün YGS Şampiyonları FEM’den
23 Mart 2015 Pazartesi 18:42

 ŞAMPİYON ÖĞRENCİLER BELLİ OLDU

Yükseköğretim Giriş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı. FEM Dershanesi Çerkezköy Şubesi öğrencilerinden Elif Buse Çalışkan Türkiye 244’ncüsü, Gülcan Ceren Özyurt Türkiye 1936’ncısı, Fatih Turgel ise Türkiye 2071’ncisi oldu. Elif Buse Çalışkan YGS puan türünde 459,14502 puan Gülcan Ceren Özyurt YGS-3 Puan türünde 434,17002 puan Fatih Turgel ise 427,83332 puan almayı başardı.

ÇERKEZKÖY BİRİNCİSİ CERRAHPAŞA TIP İSTİYOR

YGS Çerkezköy birincisi Elif Buse Çalışkan YGS-1’de Türkiye 696’ncısı, YGS-2’de Türkiye 699’ncusu, YGS-3’de Türkiye 367’ncisi, YGS-4’te Türkiye 244’ncüsü, YGS-5’de Türkiye 518’ncisi, YGS-6’da Türkiye 800’ncülüğünü elde ederken, üniversite eğitimini Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Gülcan Ceren Özyurt ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde eğitimini sürdürmek istediklerini ifade ettiler.

ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİLER

FEM Dershanesi Çerkezköy Şube Müdürü Ahmet Avcı, Özel Derece Sınıfı Koordinatörleri Ercan Şirin ile Selma Kökalp şampiyon öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ettiler.  Ahmet Avcı, elde edilen başarıyı değerlendirerek, “FEM Dershaneleri’nin yaklaşık 50 yıllık tecrübesini önümüzdeki yıldan itibaren Anadolu Lisesi standardında Özel Çerkezköy Lisesi olarak devam ettirmeyi düşünüyoruz. Halkımızın bizlere gösterdiği ilgi ve teveccühü bundan sonra lise nezdinde sürdürmeye çalışacağız. Dershanecilik faaliyetimizin son yılında öğrencilerimiz elde ettikleri derecelerle bizlere ayrı bir mutluluk yaşattılar” açıklamasında bulundu.

BU SENE SORULAR OLDUKÇA ZORDU

Avcı konuşmasının devamında ise, “Puan anlamında öğrencilerimizden daha yüksek puanlar bekliyorduk. Ancak Türkiye şampiyonunun 7 soruyu yanlış cevapladığını göz önünde bulundurduğumuzda daha isabetli değerlendirme yapmış olacağız. Bu yılki soruların zorluk derecesi önceki dönemlere göre yaklaşık yüzde 20-25 oranında daha fazlaydı” dedi.

ERKEN KALKAN YOL ALIR MANTIĞIYLA HAREKET EDİLMELİ

13 öğrencinin Türkiye genelinde ilk 10 bin öğrenci arasına girdiğini sözlerine ekleyen Ahmet Avcı, “13 öğrencimiz toplamda 61 puan dalında ilk 10 bin öğrenci arasına girmeyi başardı. Öğrencilerimizin bu dereceyi kazanmalarında başta aileleri olmak üzere, okul öğretmenlerine ve dershane öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. YGS geride kaldığı ve artık tüm öğrencilerin LYS’yi düşünmeleri gerekiyor. Bundan sonra öğrencilerimizin önünde LYS var. ‘Erken kalkan yol alır’ mantığında hareket ederek öğrenciler toparlanmalı, çalışmalarını disiplin içerisinde sürdürmelidir. Ahlar, vahlar ile uğraşırsak geride kalırız, LYS’de de başarısız oluruz” ifadelerini kullandı.

AİLELERE DE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Avcı konuşmasının sonunda ise şunları söyledi; “Öğrencilerin LYS’ye hazırlanma sürecinde ailelere de büyük görev düşüyor. Aileler öncelikle çocuklarının YGS sonuçlarını makul karşılayıp, bu süreçte onların yanından bulunmalılar. Sorunların yüzde 50’si bilgiye yüzde 50’si ise psikolojik hazırlığa ilişkin sorulardır. Bütün bunları birleştirerek aileler çocuklarına destek vererek, sınav sürecine katkı sağlamalıdırlar” Şampiyon öğrencilerden Elif Buse Çalışkan Galatasaray Lisesi’ne Gülcan Ceren Özyurt ile Fatih Turgel Tekirdağ Fen Lisesi’ne devam ediyor. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.