CHP’de hesaplaşma zamanı

CHP İlçe Başkanı Saim Özkan ve Yönetim Kurulu’nun görevden alınmasının ardından gözler CHP’ye çevrilirken, tarihi Genel Merkez tarafından açıklanacak olan Olağanüstü İlçe Kongresi’ne çift liste ile gidilmesine kesin gözüyle bakılıyor

CHP’de hesaplaşma zamanı
06 Ağustos 2014 Çarşamba 07:30

Görevden alınan Saim Özkan ve ekibi yapılacak olan olağanüstü kongrede İlçe eski Başkanlarından Fedahi Güven, Gökhan İkizoğlu ve Barış Erdoğan isimlerinden biri ile yarışa katılmayı planlarken, CHP’deki diğer kanadın ise Kayyum Heyeti’nde yer alan Birol Öztürk veya Hasan Demir ile yarışa katılması bekleniyor.
AÇIKLAMA YAPMALARI BEKLENİYOR?
Görevden alınan CHP İlçe Başkanı Saim Özkan’ın sağlık sorunları nedeni ile kongrede gelen baskılara rağmen Aday olmayacağı öğrenilirken, Özkan ve ekibinin kongre hazırlıklarına başladıkları ve önümüzdeki günlerde basının karşısına çıkarak, bir durum değerlendirmesi yapacakları öğrenildi.
ÖZKAN VE EKİBİ HAKSIZLIĞA UĞRADIĞINA İNANIYOR
Özkan ve ekibinin görevden alınmalarına 3 faktörün neden olduğu iddia edilirken, bunlardan birinin CHP’de yapılan ön seçim öncesi yaşanan anket krizi, ikincisinin alternatif Meclis listesi hazırlaması ve üçüncüsünün ise Meclis listelerinin açıklanmasının ardından CHP İlçe Teşkilatı olarak Tekirdağ İl Başkanlığı’na yapılan çıkarmanın olduğu Özkan ve ekibi tarafından dillendiriliyor.
ÖNE ÇIKAN İSİM GÜVEN
Kendilerinin haksızlığa uğradığını savunan Özkan ve ekibi, kongrede parti içindeki diğer kanat ile hesaplaşmak için seçime güçlü bir aday ile girmek için çalışmalara başlarken, öne çıkan İlçe Başkan Adayları İlçe eski Başkanlarından Fedahi Güven, Gökhan İkizoğlu ve Barış Erdoğan isimleri oldu. Bu isimler üzerine yoğunlaşan Özkan ve ekibinin, Fedahi Güven ismi üzerinde durduğu öğrenilirken, bu isim olmaz ise masadaki diğer seçeneklerin Gökhan İkizoğlu ve Barış Erdoğan isimleri olduğu kulislerden şimdilik yansıyanlar.
ÖZTÜRK YA DA DEMİR
Saim Özkan ve ekibinin bulunduğu kanatta bu gelişmeler yaşanırken, Belediye Başkanı Vahap Akay’ın olduğu kanat da ise İlçe Başkanlığı’na Kayyum Heyeti’nde yer alan bir ismin oturmasına kesin gözüyle bakılıyor. İlçe Başkanlığı için ismi geçen en güçlü aday Kayyum Heyeti Üyesi Birol Öztürk olduğu, olmadığı takdir de ise Hasan Demir’in olacağı kulislerden sızan ilk bilgiler arasında yer alıyor.
205 DELEGE OY KULLANACAK
Tarihi CHP Genel Merkezi ve Kayyum Heyeti tarafından belirlenecek kongrenin Ağustos ayı içerisinde yapılması planlanırken, kongrede 205 delegenin oy kullanacağı ifade edildi. 205 delegenin oy kullanacağı sandıkta Belediye Başkanı Vahap Akay ve ekibinin bir isim, görevden alınan Saim Özkan ve ekibinin ise bir ismi aday göstermesi durumunda kongrenin renkli ve çekişmeli geçmesi beklenirken, Tekirdağ CHP Milletvekillerinin kongrede nasıl bir tavır takınacağı ise şimdilik merak konusu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kongre Delegesi - 10 yıl önce
bu kongre candan hanım ile vahap beyin hesaplaşması olacak. inşallah candan hanım bir aday çıkartır da kongrede bugüne kadar partiye verdiği bütün zararlar anlatılır. remzi garip olması belki bu sefer ali ertemi çağırır yanına ama artık millet uyandı candan sana güle güle..
Avatar
yurttaş - 10 yıl önce
bu kavga 2015 genel seçimlerine hazırlanan,milletvekillerinin kavgasıdır...
Avatar
partili - 10 yıl önce
heyy kongre delegeleri çerkezkoyun vekilini malkaralı çorlulu vekillere yedirmeyinn
Avatar
partili - 10 yıl önce @Kongre Delegesi
kongre delegeleri kendi vekilini yedirtmeyecektir kurtlara
Avatar
Nasıl bir parti ? - 10 yıl önce @Kongre Delegesi
bu nasıl bir partili dili,anlamak zor.chp iktidar olmak istiyorsa öncelikle çoğalmalı,bölünmemeli.candan hanım ve vahap akap ellerinizi partiden çekin.ama zor her iki grup da keskin bir kavgaya hazırlanıyor.önlerini göremiyorlar.
Avatar
sosyal demokrat - 10 yıl önce
önce emek hırsızı diyeceksin,partiden atmaya kalkacaksın,het türlü oyunu oynayacaksın sonrada o koltukta oturacaksın.candan ve ekibi size güle güle.fedai en son ali erteme destekliyordu.ne oldu simdi candancı mı oldu
Avatar
kongreci - 10 yıl önce @Kongre Delegesi
hadi parti kavgasını anladım da yahu mecliste en iyi çalışan 2-3 vekilden biri canan hanım. canan hanıma böyle laflar atıp kendi bacağınıza sıktığınızı anlayamıyorsanız önce siz istifa edin.partiye sizin gibilerin bir faydası yok akp ye geçin hemen orda iş yaparsınız.
Avatar
Kongre Delegesi - 10 yıl önce @partili
çerkezköyün vekili kim? candan hanım kapaklının vekili gibi geliyor bana.. çerkezköye en son ne zaman geldiğini ve cumhurbaşkanlığı seçimi için gezdiği gören duyan var mı?