CHP’den yaşanan olaylara tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından, geçtiğimiz günlerde Çerkezköy’de gerçekleştirilen ‘Teröre lanet şehitlere saygı’ yürüyüşü sonrası yaşanan olaylar hakkında bir basın açıklaması yayınlanırken “Halkımızın büyük çoğunluğunun büyük ilgi gösterdiği bu yürüyüş esnasında maalesef olmasını istemediğimiz ve tasvip etmediğimiz olaylar cereyan etti. Çerkezköy’de daha önce hiç görmediğimiz bir grup devamlı halkımızı provoke etmek için uğraşmıştır. Bu grubun yaptığı hareketler hiçbir şekilde Çerkezköy’deki siyasi partilerimize ve Çerkezköy halkına mal edilemez” ifadelerine yer verildi

CHP’den yaşanan olaylara tepki
10 Eylül 2015 Perşembe 16:26

SALDIRILAR DÜZENLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Yurdumuzun her yanında olduğu gibi geçtiğimiz gün bütün siyasi partilerin ve halkımızın katıldığı sabır taşımızı çatlatan teröre karşı yürüyüş yaptık. Halkımızın büyük çoğunluğunun büyük ilgi gösterdiği bu yürüyüş esnasında maalesef olmasını istemediğimiz ve tasvip etmediğimiz olaylar cereyan etti. Çerkezköy’de faaliyet gösteren Eylül Cafe ve HDP parti binasına saldırılar düzenlendi.

GRUBU KINIYORUZ

Olaylar esnasında daha büyük olayların yaşanmaması için MHP, BBP, SP ve CHP ilçe başkanları ve yönetimleri ile beraber belediye başkanımız Sayın Vahap Akay da canla başla mücadele etti. Olayların başlangıcından itibaren Çerkezköy’de daha önce hiç görmediğimiz bir grup devamlı halkımızı provoke etmek için uğraşmıştır. Bu grubun yaptığı hareketler hiçbir şekilde Çerkezköy’deki siyasi partilerimize ve Çerkezköy halkına mal edilemez.  Bu olayların yaşanması için halkımızı provoke eden bu grubu kınıyoruz.

PROVOKASYONLARA GELMEYİN

Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi , ‘elbette teröre karşı çıkıyoruz, tabii ki lanetleyeceğiz, elbette elimizde bayraklarla dışarı çıkacağız. Ama bütün bunları yaparken terör örgütünün beklentilerine karşılık vermekten kaçınacağız. Yakıp yıkmak sadece PKK’nın değirmenine su taşımak anlamına gelir. Sakın ola provokasyonlara gelmeyin’

400 VEKİL ALAMAYINCA SALDIRILAR BAŞLADI

Bizler bu topraklarda birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşayan insanlarız. Yurdumuzun 81 ilinden gelen Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi, Alevisi Sunnisi ile Çerkezköy halkının birlikteliğine kast eden kim olursa olsun karşısında durmaya devam edeceğiz. AKP 400 vekil alamayınca PKK’nın silahlı saldırılara başlaması son derece manidardır. Dün AKP’nin kurucusu olan şahıs bugün HDP’de, HDP’nin kurucusu olan şahıs ise AKP’de milletvekilidir.

OYUNA GELMEMELİYİZ

Bu olayların çıkmasından ülkemizin kan gölüne dönmesinden kim sorumludur. Bu iki örnek bize sokakların karışmasından bu olayların kime hizmet ettiği ortadadır. Halkımızın bu konuda oyuna gelmemesi şehit sayısına göre seçim anketi yapanlara prim vermemesini istiyoruz.

GÖREVİMİZİN BİLİNCİNDEYİZ

Bize ve topyekün yurttaşlarımıza düşen görev, siyasi rantları uğruna kalıcı barışı ve kardeşliğe dayalı gerçek bir çözümü üretmekten aciz olanlara ve dahası savaşı kızıştıranlara karşı birliğimizi, barış irademizi ve mücadelemizi en üst seviyeye taşımak ve bu kan denizinde tarafımızı doğru seçmektir. Bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak görevimizin bilincindeyiz”

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.