ÇIĞIR AÇACAK PROJE

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Haziran ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Ali Ertem Başkanlığı'nda yapılırken, Meclis toplantısında en önemli gündem maddesi olan BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 'Sosyal İnovasyon Merkezi' yapma talebi İmar Komisyonu'na gönderildi.

ÇIĞIR AÇACAK PROJE
03 Haziran 2011 Cuma 00:00

Meclis Üyeleri BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından daha önce Aşevi olarak kullanılan yere yapılacak olan 'Sosyal İnovasyon Merkezi' yapma talebine olumlu yaklaşırken, Meclise konu ile ilgili bilgi veren Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, burada yenilikçi, ufku açık gençlerin yetişeceğini ve Türkiye ile dünya ekenomisine katkı sağlayacağını ifade etti.
Haziran ayı Meclis toplantısının ilk oturumunda ayrıca Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy'ün tanınmış ailelerinden Gürsoylar Ailesi'nin damadı olan hayırsever bir vatandaşın Fatih Mahallesi'ne Anaokul yaptıracağı müjdesini de verdi.




ÜNLÜ KATILMADI
Açılış ve yoklama ile başlayan Meclis toplantısına mazeret bildiren Mikail Ünlü katılamazken, Meclis toplantısı Yanıkağıl Muhtarlığı'nın imar planı değişikliği ile ilgili talebinin görüşülmesi ile devam etti. Bu konu ile ilgili Meclise bilgi veren Belediye Başkanı Ali Ertem daha önce yapılan plan çalışmasında belirlenen 'Dini Tesis Alanı'nın merkezi yerde olmadığını ve yerinin iyi olmadığı gerekçesi ile Muhtarlıktan bu yönde bir talep geldiğini belirterek, konunun İmar Komisyonu'nda görüşülmesini istedi. Bunun üzerine konu incelenmek üzere Komisyona havale edildi.
TAKAS TALEBİ DE KOMİSYON'DA
Gündemin 3. maddesinde yer alan Hüsmen Karan'ın mirasçılarından Abdülkadir Karan'ın takas talebinin görüşülmesi de İmar Komisyonu'na havale edilirken, bu gündem maddesi ile ilgili Meclise bilgi veren Başkan Ertem, İstasyon Mahallesi 93 ada 72 ve 77 parselde bulunan Karan Ailesi'ne ait yerlerin yeşil alanda kaldığını ve vatandaşın mağdur olduğunu belirterek, bu yerler ile ilgili takas talebinin Komisyon'da detaylı bir şekilde görüşülmesini istedi.
YANLIŞLIK DÜZELTİLDİ
Takas talebinin Komisyona havalesinin ardından SS. 332 Nolu Birlik Yolcu ve Öğrenci Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin toplu taşımacılık iznindeki isim yanlışlığının düzeltilmesine ait dilekçenin görüşülmesi ve Akın Er'in taşımacılık izninin devir talebinin görüşülmesine geçildi. Söz konusu kooperatifin Çayırdere, Danamandıra, Sayalar, Beyciler'den taşımacılık yaptığını belirten Başkan Ertem, 2007 yılında alınan kararda Akın Er'in isminin yanlışlıkla Akın Erden olarak Meclis kararına yazıldığını ve bu yanlışlığın düzeltileceğini belirttikten sonra, Akın Er isimli hat sahibinin hattını Nevin Güçbilmez'e devretmek istediğini söyledi. Başkanın verdiği bilginin ardından söz konusu gündem maddesi incelenmek üzere Bütçe Komisyonu'na havale edildi.
BSH'DAN BÜYÜK YATIRIM
Ardından gündemin en önemli maddesi olan BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 'Sosyal İnovasyon Merkezi' yapılması hususlarını kapsayan dilekçenin görüşülmesine geçildi. Bu gündem maddesi ile ilgili Belediye Başkanı Ali Ertem, Başkan Yardımcısı Gökhan İnce ve BSH yetkilileri tarafından Meclise verilen bilgide BSH firmasının daha önce Aşevi olarak kullanılan yerde 'Sosyal İnovasyon Merkezi' yapmak istediği belirtilerek, bu konuyla ilgili BSH ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında protokol imzalandığını, söz konusu merkezin BSH firması tarafından yap-işlet-devret modeli ile yapılacağı ifade edildi.
LİDERLER YETİŞECEK
Söz konusu merkezde yenilikçi, büyük düşünen, ufku açık gençlerin eğitileceğini, liderlik bilinci verileceğini belirten yetkililer, merkezde yabancı dil eğitimi ve bilgisayar eğitiminin de çok kaliteli bir şekilde verileceğini ifade ettiler.
AKILLI BİNA OLACAK
Yapılacak olan binanın son teknoloji kullanarak yapılacağını ve tamamen 'Akıllı Bina' olacağını belirten yetkililer, ayrıca binanın etrafının tamamen yeşil alan olacağını kaydettiler. Binayı yapacak olan BSH firmasının Hayal Ortakları Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Çerkezköy Belediyesi gözetiminde ortak çalışacağını belirten yetkililer, Hayal Ortakları Derneği'nin söz konusu merkezde taşeron hizmeti verecek olan bir firma olarak değerlendirilmesi gerektiğini söylediler.
İLK OLACAK
Binanın yapımı ve eğitiminde tüm masrafların BSH firması tarafından karşılanacağını da kaydeden yetkililer, projenin hayata geçmesi ile birlikte bunun Türkiye'de bir ilk olacağını ve bu projenin Çerkezköy'ün ufkunu açacağını da ifade ettiler.
ÇEKİNCELER VARDI GİDERİLDİ GİBİ!
Görüşlerin açıklanmasının ardından Meclis Üyeleri konuya olumlu yaklaşıp, destek verirken bazı Meclis Üyeleri çocukların başka bir kültürün eğitim sisteminde yetiştirilip, yetiştirilmeyeceği yönünde çekincelerinin olduğunu ifade ettiler. Bunun üzerine Belediye Başkanı Ali Ertem ve Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, verilecek olan eğitimin Milli Eğitim Bakanlığı kontrolünde olacağını ve bununla ilgili protokol yapıldığını belirterek, Meclis Üyelerinin çekincelerinin protokolü okudukları zaman kalmayacağını ifade ettiler.
TOP KOMİSYON'DA
Meclise verilen bilginin ardından söz konusu gündem maddesi İmar Komisyonu'na havale edildi ve İlçe Trafik Komisyonu Başkanlığı'nın toplu taşıma talebi hakkındaki yazısının görüşülmesine geçildi. Söz konusu yazıda Karaağaç Belediyesi'nin 4 adet araç ile Çerkezköy-Karaağaç arasında toplu taşımacılık yapmak istediği belirtilirken, bununla ilgili Çerkezköy Belediyesi'nden durak yerleri ve bekleme yerlerinin tespit edilmesi istendi.
KARAAĞAÇ BELEDİYESİ
YOLCU TAŞIMA İŞİNE GİRECEK
Bu konu hakkında Meclise bilgi veren Başkan Ertem, "Bize gelen yazıda bu 4 araç için gerek var mı, yok mu onun da incelenmesi isteniyor ama Karaağaç Meclisi yani beldenin en yetkili olan organı böyle bir karar almış ise bunun hakında konuşmak bana ters ve etik değil. Meclis'te Karaağaç Kooperatif Başkanı da var ve bu kararın Meclis'ten geçmemesini istiyor. Bazı arkadaşlarımız ile de görüşmüşler ama bunu Karaağaç'ta yapacaklardı. Bu Meclis kararı bizim önümüze geldikten sonra yapılacak fazla birşey yok. Komisyonda görüşülürken arkadaşlarımız bunu dikkate almalı. Yarın bizim de Karaağaç Belediyesi'nden bir isteğimiz olabilir. Komisyon'da bunlar da dikkate alınmalı" dedi.
BİR HAYIRSEVER DAHA
Başkanın konuşmasının ardından söz konusu gündem maddesi oy birliği ile Bütçe Komisyonu'na havale edildi ve ardından gündeme sonradan ilave edilen hisse satışı ile bir hayırsever tarafından Fatih Mahallesi'ne yaptırılacak olan Cansen Şen Anaokulu ile ilgili dilekçenin görüşülmesine geçildi.
Hisse satışı talebi oy birliği ile kabul edildikten sonra gündemin son maddesi olan bir hayırsever tarafından Fatih Mahallesi'ne yaptırılacak olan Cansen Şen Anaokulu'na ait dilekçenin görnüşülmesine geçildi.
GÜRSOYLARIN DAMADI OKUL YAPACAK
Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise bilgi veren Başkan Ertem, Çerkezköy'e bir Anaokulu yaptıracak hayırsever bulduğunu belirterek, "Bu hayırsever amcamız Çerkezköy'ün damadı olan Ahmet Vedat Şen Amcamız. Kendisi Gürsoyların damadı. Karaman'da benzer bir Anaokul yaptırmış. Ben bunu duydum ve kendisine ulaştım. Çerkezköy'e de böyle bir eser kazandırmasını istedik, kendisi olumlu yaklaştı.
AVAM PROJE AYNEN KABUL EDİLECEK
Hemen yer araştırmaya başladık ve Fatih Mahallesi'nde yeni Adliye Sarayı'nın arkasında 1500 metrekare bir yer bulduk ve aileye de gösterdik. Aile kabul etti fakat hazırladıkları Avam Proje'nin aynen uygulanmasını istediler. Biz de Meclis'te hazırlanan Avam Proje'nin aynen kabul edilmesi yönünde karar alacağız" dedi.
Başkanın yaptığı açıklamanın ardından söz konusu gündm maddesi oy birliği ile İmar Komisyonu'na havale edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.