Cihaz geldikten sonra ücretler plakaya yazılacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ücretli otopark sistemi kimi esnaf ve vatandaşı memnun etse de kimi vatandaşı da çileden çıkarmaya devam ediyor. Durumdan rahatsız olan kesimin sayısı günden güne artarken, bugün gelmesi planlanan ücretli otopark cihazlarıyla birlikte ücret ödemeyenlerin ücreti plakalarına yazılacağı ve Tek-Park'a borcu olduğunun araç alım satımlarında ortaya çıkacağı ifade edildi

Cihaz geldikten sonra ücretler plakaya yazılacak
28 Haziran 2015 Pazar 19:34

 ÜCRETLİ OTOPARK GÜNDEMİ MEŞGUL ETMEYE DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz hafta başlayan ücretli otopark sistemi hala gündemi meşgul etmeye devam ederken, ücretli otopark cihazlarının da bugün itibariyle gelmesi bekleniyor. Birçok kesim tarafından tepkiyle karşılanan ücretli otopark sisteminde Atatürk caddesinin ardından Öztrak caddesinde de uygulamanın başlayacağı öğrenildi.

CİHAZLARIN BUGÜN GELMESİ BEKLENİYOR

Konu hakkında açıklama yapan Tek-Park Çerkezköy Sorumlusu Cihan Pektaş, “Bir aksilik çıkmadığı taktirde pazartesi günü itibariyle cihazlar Çerkezköy’e gelecek. Ücretli otopark sisteminin ilk gün hayata geçmesiyle birlikte çoğu esnaf ve vatandaşımız ne kadar tepki gösterseler de ilerleyen günlerde kendileri de bu duruma alışacak, gelişi güzel park ve trafik yoğunluğundan kurtuldukları için yerinde bir karar olduğunu anlayacaklar” diye konuştu.

KAPLADIĞI ARAÇ SAYISINA GÖRE ÜCRETE TABİ OLACAK

Araçların yanı sıra motosiklet sürücülerinden de ücret alınacağını sözlerine ekleyen Pektaş, “Belirlenen caddelerde araç parklarından nasıl ki ücret alınıyorsa, aynı şekilde motosikletlerden de ücret alacağız. Cihazlarımız gelmediği için azda olsa araç ve motor sürücülerine müsamaha gösteriyorduk. Ama cihazlarımız geldikten sonra yönetmelikte yazan kurallar ne ise onları uygulayacağız. Cafe ve restaurant  gibi işletmeler kullandıkları motosikletleri dükkanlarının önüne park ediyor ve kapladığı araç sayısına göre ücrete tabi olacaklar” açıklamasında bulundu.

PLAKA SORGUSUNDA BORCU ÇIKACAK

Tek-Park Çerkezköy sorumlusu Cihan Pektaş konuşmasının sonunda ise, “Şu an itibariyle ücret ödememe konusunda çalışanlarımıza itiraz eden vatandaşlarımız var. Ücret ödememe konusunda vatandaşlarımız ne kadar itiraz etseler de cihazlarımız geldikten sonra ücretleri plakalarına kesilecek ve araç alım satımları yaptıkları esnada plaka üzerinden Tek-Park'a borcu olduğu ortaya çıkacak. Vatandaşlarımızdan isteğimiz biraz daha sabırlı davranmalarıdır. Bu sistemin herkes için daha iyi olacağı düşüncesindeyiz” dedi. 

ESNAFIN ŞİKAYETİ

Öte yandan cadde üstünde dükkanı bulunan esnaf, kısa bir süre için aracını park edip, alışveriş yapacak olan vatandaşa en az 15 dakika ücretsiz park hakkı verilmesini istiyor. 1 saat ücretinin fazla olduğunu ve 30 dakikaya kadarda yeni bir ücretlemenin şart olduğunu dilegetiren cadde esnafı, “Park işi vatandaşı madur etmek üstüne kurulmamalı, denge gözetilmeli, gün boyu dükkanlarımızın önünü işgal edenlerden bizde bıktık ama kısa süreli parklara akılcı bir çözüm bulunmalı” dediler.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.