ÇOCUKLAR SİYASİ YAPILANMALARIN KUCAĞINA MI İTİLİYOR?

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çocuk Evleri’nde kalan koruma altındaki çocukların iktidar partisi ve ortağını temsil eden dernek ve vakıfların etkinliklerine götürülmesini Meclis’e taşıdı. Yüceer, “Koruma altındaki çocuklarımız siyasi yapılanmalarla yakından ilişkili dernek ve vakıfların kucağına itilmektedir. Üstelik yapılan etkinliklerin pedagojik yönden çocuklarımıza uygun olup olmadığı da bilinmemektedir” dedi.

ÇOCUKLAR SİYASİ YAPILANMALARIN KUCAĞINA MI İTİLİYOR?
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
20 Kasım 2019 Çarşamba 11:28

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki Çocuk Evleri ve Çocuk Evleri Siteleri’nde kalan çocukların Ülkü Ocakları ve Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜGVA’nın etkinliklerine götürülmesiyle ilgili Meclis Başkanlığı’na soru önergesi sundu.
Yüceer, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlamasıyla talebiyle verdiği soru önergesinde, koruma altındaki çocukların sosyal-kültürel etkinlikler bahanesiyle iktidara yakın siyasi parti ve dini gruplarla bir araya getirildiğine dikkat çekti.
 
 
ÇOCUKLAR TÜGVA VE ÜLKÜ OCAKLARININ ETKİNLİKLERİNE GÖTÜRÜLÜYOR
Ankara’daki Çocuk Evleri’nde kalan çocukların 31 Ekim 2019 tarihinde Ülkü Ocakları Genel Merkezi’ne kahvaltıya götürüldüğünü, Mersin Sevgi Evleri’nde kalan çocukların Ülkü Ocakları’nın düzenlediği ve Ülkü Ocakları Başkanı’nın da konuştuğu bir tiyatro etkinliğine katıldıklarını aktaran Yüceer, Sakarya Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocukların ise Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) tanışma etkinliğine götürüldüğüne dikkat çekti.
 
ÇOCUKLAR SİYASİ ŞARTLANDIRMALARDAN KORUNMALI
Dini yapılanmaların da vakıf ve dernek adı altında çeşitli etkinlikler aracılığıyla Çocuk Evleri’nde kalan çocuklarla bir araya getirildiklerini hatırlatan Candan Yüceer, “Çocukların korunmasına ilişkin uluslararası sözleşmelere göre devletler, koruması altındaki çocukları, yetişkinlerin ideolojik tercih ve şartlanmalarından korumakla yükümlüdür. Ancak görüldüğü gibi, koruma altındaki çocuklarımız siyasi yapılanmalarla yakından ilişkili dernek ve vakıfların kucağına itilmektedir. Üstelik yapılan etkinliklerin pedagojik yönden çocuklarımıza uygun olup olmadığı da bilinmemektedir” dedi.
 
Yüceer, Bakan  Zehra Zümrüt Selçuk’tan şu sorulara yanıt vermesini istedi:
 
1- Türkiye’de Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı “Çocuk Evleri”, “Çocuk Evleri Siteleri”, “Çocuk Destek Merkezi” adı altında kaç adet merkez vardır?
2- Bu merkezlerde kaç çocuğumuza hizmet verilmektedir? Buralarda kalan çocuklarımızın yaş dağılımları nedir?
3- Koruma altındaki çocukların kaldığı bu birimlerin katılacak sosyal ve kültürel ilişkin normları belirleyen bir yönetmelik var mıdır?
4 - Bahse konu etkinliklere katılım kararını kim vermiştir? Bu tür etkinliklere katılım için olur verme yetkisi hangi merciye aittir?
5 - Koruma altındaki çocuklara ilişkin, sivil toplum kuruluşuyla Bakanlığınız arasında herhangi bir protokol var mıdır? Varsa hangi sivil toplum kuruluşlarıyla, hangi çerçevede protokol imzalanmıştır?
6- Yukarıda bahsedilen etkinliklere koruma altındaki çocukların götürülmesini pedagojik açıdan uygun buluyor musunuz?
7- Bu tür etkinlikler, çocukların korunmasına ilişkin Türkiye’nin tarafı olduğu uluslararası sözleşmelere uygun mudur?
 


Etiketler; #Candan Yüceer
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.