Çöp döküm sahasına HAYIR

Tekirdağ Valiliği Düzenli Depolama Sahası Yer Seçim Komisyonu’nun Kızılpınar Mahallesi 899 ada 1 parselde bulunan alanı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ret etmesine rağmen yeniden ‘Çöp Depolama Sahası’ olarak işaretlemesine, Çerkezköy’deki tüm siyasi partiler, Meclis Üyeleri ve muhtarlar bir araya gelerek tepki gösterdi.

Çöp döküm sahasına HAYIR
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
18 Kasım 2020 Çarşamba 11:19


Kızılpınar Mahallesi 899 ada 1 parselde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın çağrısı ile toplanan AK Parti İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, MHP İlçe Başkan Vekili Alparslan Karıksız ile Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarlar, Kızılpınar’ın ‘Çöp Döküm Sahası’ olarak işaretlenmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirerek, bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istediler.

   Tekirdağ Valiliği Düzenli Depolama Sahası Yer Seçim Komisyonu’nun Kızılpınar Mahallesi 899 ada 1 parselde bulunan alanda siyasi partilerin ilçe başkanlarına, Meclis Üyelerimize ve muhtarlarımıza konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay sözlerine “Bugün burada Çerkezköy Belediye Meclis Üyelerimiz, mahalle muhtarlarımız, sayın AK Parti İlçe Başkanımız, sayın CHP İlçe Başkanımız, sayın MHP İlçe Başkan Vekilimiz ile birlikte hep birlikte buradayız. Neden buradayız? Burası Kızılpınar 899 ada 1 parsel. Önce nerede olduğumuzu tarif edelim. Burası Kızılpınar’ın mera alanı, Çerkezköy’ün yaşam alanlarından bir tanesi. Çerkezköy’ümüz Tekirdağ’ın en dar coğrafyasında bulunan bir alan. Şu anda Kızılpınar’ın mera alanındayız. Yani Kızılpınarlı çiftçilerimizin mera alanı olarak kullandığı, hayvancılıkla uğraştığı bir yerdeyiz” diyerek başladı.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ OCAK AYINDA RET ETTİ
   “Burası Ocak ayında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelen bir teklif ile ‘Çöp depolama Sahası’ olarak işaretlenmeye çalışılmıştı. Daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi bu kararı ret etti” diyerek açıklamasını sürdüren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ardından 8 ay gibi bir süre geçti ve 27 Ağustos’ta toplanan Valilik düzenli Depolama Sahası Yer Seçim Komisyonu yeniden Kızılpınar Mahallesi’ndeki bu alanı ‘Çöp Depolama Sahası’ olarak belirleme gayreti içerisinde bulundu.
YERLEŞİM ALANLARINA 3 KM MESAFEDE
   Biz de bütün Belediye Meclis Üyelerimiz ile, muhtarlarımız ile, siyasi parti ilçe başkanlarımız ile bu alanın doğru bir alan olmadığını tarif etmek için buradayız. Burası Kızılpınar’ın imar sahasına yaklaşık 3 km, Cumhuriyet Mahallesi’ne 3 km, İstasyon Mahallesi’ne 4 km mesafede bir alan. Şu anda Tekirdağ’ın tüm çöpleri Süleymanpaşa Demirli Mahallesi’nde bulunan alanda depolanıyor.  Bir de planlara işlenen Çorlu’nun Kabatepe Bölgesi var. Biz siyasi malzeme yapmadan şunu ifade ediyoruz. Diyoruz ki Tekirdağ’ın nüfus yoğunluğu en fazla ve coğrafi olarak en dar alanında bu iş olmaz. İnsanların yaşadığı alanlara en uzak mesafelerde çöp döküm alanları belirlensin gibi insani bir talebimiz var. Çerkezköy’ün toplanan çöpleri o ilçeye götürülsün, bu ilçeye götürülsün gibi bir kaygı içerisinde de değiliz.
SEBEBİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORUZ
   Türkiye’deki tüm örneklerde çöp depolama alanları ve sahaları şehirlerde belirlenmiş 1 veya 2 alanda toplanıyor. Hal böyle iken Çerkezköy’ün üçüncü bir alan olarak belirlenmesinin gerekçesini ve sebebini öğrenmek istiyorum.  Şu anda hali hazırda planlarda işlenmiş ve çöplerin biriktirildiği Demirli gibi bir alan varken ve Çorlu’da bir alan oluşturulmuşken bir üçüncü depolama sahasının nedenini öğrenmek istiyoruz. Valilik’teki Komisyon hangi mantıkla bu içinde bulunduğumuz alanı 3. yer olarak plana işleme gayreti içerisindedir? Sorumuz bu. Madem işlenecek ise bugüne kadar yapılmış yanlış işaretlemeleri bundan sonra da yapmaya devam mı edeceğiz?” dedi.
EN FAZLA NÜFUS YOĞUNLUĞUNUN OLDUĞU İLÇEYİZ
   Çorlu’da bunun kötü bir örneği ile karşı karşıya kalındığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bugün Çorlu’da bir örnek ile karşı karşıyayız. Kabatepe Bölgesi yaşam alanına 1.5 km mesafede bir depolama sahası. Tekirdağ’ın bu kadar büyük ve geniş bir coğrafi sahası varken Tekirdağ’ın en fazla yoğun nüfusunun yaşadığı ve coğrafi olarak dar bir alana, metrekareye en fazla insan yoğunluğunun düştüğü Çerkezköy ilçesinin Kızılpınar Mahallesi’ne depolama sahası yapma gayretinin Büyükşehir Meclis kararına rağmen yeniden teklif edilmesinin gerekçesini öğrenmek istiyorum.
BU SİYASET ÜSTÜ BİR KONU
   Burada siyaset yok. Burada tüm Meclis Üyelerimiz var, siyasi partilerimizin İlçe Başkanları var. Tüm muhtarlarımız var. Biz Çerkezköy’ün tüm seçilmişleri olarak bu alanın çöp döküm sahası olarak işaretlenmesini istemiyoruz. Çerkezköy’ün toparlanan çöpleri başka ilçelere götürülsün, oralarda biriktirilsin gibi bir talep içerisinde de değiliz. Ancak Tekirdağ’da yaşayan birisi olarak ve Tekirdağ Meclisi’nin birer parçaları olarak diyoruz ki bir Tekirdağ bakış açısı ile buna bakmak zorundayız” diye konuştu.
YANLIŞ BULUYORUZ
   Bu tür tesislerin yaşam alanlarına uzak mesafelerde, insanları olumsuz etkilemeden yapılması gerektiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yaşam alanlarına en uzak mesafelere bu tesisler kurulabilir. Bu tesisin bulunduğu mevcut alanda Büyükşehir belediyemizin yapmış olduğu ihale ile zaten şuanda Katı Atık Bertaraf Tesisi yapılmaya devam ediyor. Hal böyle iken bir 3. Alan olarak Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi’nin işaretlenme gerekçesini biz anlamış değiliz. Tekirdağ’da yaşam alanlarına en uzak alanlar var. Valilik Komisyonluk görevlileri bu alanları gitti, gezdi, gördü. Alternatif alanlarda geliştirilebilir. Hal böyle iken Kızılpınar’ın işaretlenmesi gerekçesini anlamış değilim. Burası tekrar söylüyorum yaşam alanlarına 2.5-3 km mesafede bir alan. Çerkezköy imar sahası bakımından Tekirdağ’ın en dar alana sahip yeridir. Yarın imar sahası buralara kadar dayanacak. İmar sahalarının burnun dibinde böyle bir tesisin yapılmasını gelecek adına doğru bulmuyoruz. Bakın bugünü konuşmuyoruz. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için bu işaretlenme alanı doğru bir alan değil.
MANTIKLI BİR BAKIŞ AÇISI ARIYORUZ
   Derdimiz doğru bir akıl ile mantıklı bir bakış ile yaşam sahalarına en uzak mesafelere bu alanlar işaretlenmeli eğer böyle bir zorunluluk varsa. Açıklamaları yapılarak ve kamuoyu bilgilendirilerek yapılmalı” ifadelerini kullandı.
MÜCADELEMİZ SÜRECEK
   Sözlerini “Ben bugün buraya katılan tüm Meclis Üyesi arkadaşlarıma, bu hassasiyeti gösteren muhtarlarımıza, siyasi parti ilçe başkanlarımıza bir kere daha teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” diyerek tamamlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar 899 ada 1 parselin ‘Çöp Döküm Sahası’ olarak belirlenmemesi için her platformda mücadelelerini sürdüreceklerini de ifade etti.
   AK Parti İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve MHP’li Belediye Meclis Üyemiz Koray Önsel de yaptıkları açıklamalarda, Tekirdağ Valiliği Düzenli Depolama Sahası Yer Seçim Komisyonu’nun Kızılpınar Mahallesi 899 ada 1 parselde bulunan alanı ‘Çöp Döküm Alanı’ olarak belirlemesine tepki gösterdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.