Çöpe giden çöpler

2 buçuk yıldır kullanılan ve ihale sürecinde tanesi 12 bin 450 TL’den 30 tanesine toplamda 373 bin 500 TL ödenen yeraltı çöp konteynırları çürüme, bozulma gibi nedenlerle yerlerini yerüstü çöp konteynırlarına bırakıyor

Çöpe giden çöpler
23 Haziran 2015 Salı 16:52

 Öncelikle Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve yer altı trafiği nedeniyle yerin altına tam olarak oturtulamamış ve bir kısmı yerin üstünde kalan yaklaşık 5 konteynır kaldırılarak değişim başlatılacak. Yerlerinden sökülen yer altı çöp konteynırları da işe yarar hale getirilebilmek için tekrardan masraf yapılarak büyük sitelerin bulunduğu bölgelere yerleştirilmesi planlanıyor. Fakat, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Çöp İhalesi’ne yapılan bir itiraz, bu dönüşüm sürecinin başlamasını biraz öteleyecek gibi görünüyor.

 

ESKİ KONTEYNIRLAR TOPLAMDA 373 BİN 500 TL

 

Geçtiğimiz günlerde yapılan Çöp İhalesi’nin itiraz sürecinin dolmasının ardından yaklaşık 2 buçuk yıl önce yeraltına montajı dahil tanesi 12 bin 450 TL’den 30 tanesine toplamda 373 bin 500 TL ödenen yeraltı çöp konteynırları tarih oluyor. Kullanışsızlıkları ve yer altı trafiği nedeniyle yerin altına tam oturtulamayan konteynırların yeni adresleri ise büyük site alanları.

 

SİTE SAKİNLERİ KULLANACAK

 

Şu sıralarda büyük site alanlarında 4 – 5 tane standart çöp konteynırı bulunurken, ihale sürecinin ardından bu konteynırlar yerlerini caddelerden sökülen yeraltı çöp konteynırlarına bırakacak. Site alanlarında yeraltı çöp konteynırlarının yeni yerlerine yerleştirilmesi için ödenecek miktar ise henüz belli değil.

 

YENİ KONTEYNIRLARIN FİYATLARI BELLİ DEĞİL

 

Yetkililer yeni yerüstü çöp konteynırlarının fiyatları hakkında henüz kesin bir bilgi vermezken, kullanışsız ve toplamda 373 bin 500 TL harcanan eski yeraltı konteynırlarının site alanlarında ne denli kullanılabilir hale geleceği ise merak konusu.

 

ÇÖP İHALESİ’NE İTİRAZ VAR

 

Bir diğer muamma ise dönüşüm süreci…

İlk etapta Atatürk Caddesi üzerinde yeraltı trafiği nedeniyle yerin altına tam olarak oturtulamamış olan konteynırlardan başlayacak olan dönüşüm, yeni yapılan Çöp İhalesi’nin itiraz sürecinin dolmasını bekliyor. Fakat geçtiğimiz günlerde Çöp İhalesi’ne yapılan bir itiraz, bu süreci bir hayli geciktirecek bir görüntü çiziyor.

 

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş - 9 yıl önce
itirazların amacıda bu. hizmet gecikince birden bire otomatikman belediye çalışmıyor geyiği başlıyor.