ÇOSB Başkanı Ömer Sarıoğlu;

Son günlerde kamuoyunda sıkça gündeme gelen 'Ekonomik kriz' tartışmalarına katılan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkaın Ömer Sarıoğlu, "Ben kriz olacağına inanmıyorum. Kriz söylentileri yılların alışkanlığından geliyor, böyle bir korku var. Avrupa ekonomileri zor durumdayken şu anda Türkiye'nin güçlü ve dinamik bir ekonomisi var" dedi.

ÇOSB Başkanı Ömer Sarıoğlu;
30 Temmuz 2011 Cumartesi 00:00

Avrupa'da başta Yunanistan, İspanya olmak üzere bazı ülkelerin krizler ile uğraştığına dikkat çeken ÇOSB Başkanı Ömer Sarıoğlu, "Avrupa'da kriz varken bizim ekonomimiz şu anda güçlü durumda. Üreten ve dinamik bir ekonomimiz var. Kriz söylentileri yılların alışkanlığından geliyor. Ben kriz olacağına ihtimal vermiyorum" dedi.
KURDAKİ ARTIŞLAR SPEKÜLATİF
Dolar ve Euro'da son aylarda meydana gelen artışı spekülatif bulan ÇOSB Başkanı Ömer Sarıoğlu, "Kurdaki artış bence spekülatif. Belirli bir zaman dilimi sonrasında kurun düşmesini ve eski seyrine dönmesini bekliyorum. Bir sanayici olarak ta hesaplarımı, planlarımı buna göre yapıyorum" dedi.
"Türkiye ekonomisinin gelişeceğini ve geliştireceğini düşünüyorum" diyen ÇOSB Başkanı Ömer Sarıoğlu, "Buna paralel büyümede devam edecek. Türk sanayicisi, insanı sanayiciliği, üretmeyi, ihracaatı, pazarlamayı öğrendi çünkü" dedi.
3 DARBE 4 DEVELÜASYON GÖRMÜŞ KUŞAĞIZ
Türk sanayicisinin kriz söylentilerine, darbelere alışık olduğunu belirten ÇOSB Başkanı Ömer Sarıoğlu, "3 darbe, 4 develüasyon görmüş bir kuşağız. Doların bir gecede 600'den 1600 liraya çıktığını, yatıp-kalktığımızda varlığımızın üçte ikisinin gittiğini gördük. Bu nedenle krize karşı Türk sanayicisinin bağışıklık sistemi güçlü. Sanayicimizin dünya genelinde de başarılı olmasının altında bu yatıyor olabilir" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.