ÇTSO ilk adımı attı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), ilçenin sosyal ve kültürel alanda gelişimine katkı sağlaması amacıyla başlattığı çalışma kapsamında ilk adımı attı

ÇTSO ilk adımı attı
05 Şubat 2015 Perşembe 19:42

 KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI İLE FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Genel Sekreter Hakan Gel ve Proje Geliştirme Yöneticisi Ayşenur Taş, hayata geçirilmesi düşünülen proje ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti. Ziyarette, Trakya Kalkınma Ajansı’nın 5 milyon TL’lik Güdümlü Proje Desteği hakkında Kaymakam Metin Kubilay ve Belediye Başkanı Vahap Akay’a bilgi veren ÇTSO Heyeti, desteği Çerkezköy’e çekebilmek amacıyla Kaymakamlık, Çerkezköy Belediyesi ve ÇTSO ortaklığında bir projeye imza atılması fikrini görüştü. Oldukça verimli geçen ziyaretlerde öne çıkan noktalar ise, rekreasyon alanı, uluslararası fuar alanı projesi ve eğitim kampüsündeki çalışmaların hızlandırılması oldu.

İKİ PROJEYİ BÜTÜLEŞTİRİP KULLANALIM ÖNERİSİ

ÇTSO Heyetinin ilk durağı Çerkezköy Belediyesi olurken, heyet burada Belediye Başkanı Vahap Akay’la bir araya geldi. Ziyarette yaptığı konuşmada Güdümlü Proje desteği ile ilgili bilgilendirme yapıldığını hatırlatan ÇTSO Proje Geliştirme Yöneticisi Ayşenur Taş, “Proje kapsamında her yıl azami 5 milyon TL’lik destek sağlanıyor. Geçen yıl Edirne’ye, bu yıl da Kırklareli’ye verilmiş. Edirne’de turistik alanlar, Kırklareli’de bir kültür merkezi ve tarihi evlerin restorasyonu için projeler oluşturulmuş. Çerkezköy için Kaymakamlık, Çerkezköy Belediyesi ve ÇTSO ortaklığında bir projeye imza atılabilir. Çerkezköy Belediyesi’nin rekreasyon alanı projesi ile Çerkezköy Kaymakamlığı‘nın eğitim kampüsü projesi var. Biz neden bu desteği iki projeyi bütünleştirerek kullanmayalım diye düşündük” dedi.

ÇERKEZKÖY İÇİN PROJE GELİŞTİRELİM

Ziyarette yaptığı konuşmada, Tekirdağ’ın diğer illere oranla desteklerden yararlanma noktasında eksik kaldığının altını çizen Mustafa Seçkin, “Biz de hep birlikte iş birliği yapıp Çerkezköy olarak ağırlığımızı koyalım. Sizden de kaymakamlıktan da temsilci olsun, hep birlikte Çerkezköy için proje geliştirelim. Sosyal ve kültürel alanda neler yapabileceğimizi konuşalım” dedi. Seçkin’in ifadelerine katılan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Biz bu konuda toplantı yaptık. Hatta Kaymakam Bey’in de projeleri var. İletişime geçip detaylı bir şekilde konuşalım” dedi.

KAMPÜS ALANI İÇİN BİR AN ÖNCE TEMEL ATILMALI

Ziyaret esnasında, Çerkezköy’de oluşturulacak Kampus Alanı üzerinde de duruldu. Eğitim konusunun büyük önem arz ettiğini dile getiren Mustafa Seçkin, kampus alanında temel atılması için bir yıldan az bir süre kaldığına ve acele edilmesi gerektiğine vurgu yaparken, bu konuda da bir an önce çalışmaya başlanması gerektiğini dile getirdi. Seçkin ayrıca, okul yapımı için TOBB’la sürekli olarak irtibat halinde olduklarını bilgisini de verdi.

ANA AMACIMIZ SOSYAL VE EĞİTİM ALANLARINI ARTTIRMAK

Amaçlarının hep birlikte Çerkezköy’ün geleceği ve gelişimi için katkı sağlamak olduğuna vurgu yapan ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, “Hatta rekreasyon alanı ve eğitim kampüsünü de bu projenin içine katalım, odanın liderliğinde bölge için faydalı işler yapalım. Trakya Kalkınma Ajansı desteğinin yanında AB fonlarından da faydalanabiliriz. Ana amacımız, Çerkezköy’deki sosyal alanların, eğitim alanlarının arttırılması ve yaşam kalitesinin yükselmesi” ifadelerine yer verdi.

SANAYİ SİTESİNİ ODA OLARAK BİZ YAPALIM

Konuşmasında, ÇTSO olarak küçük sanayi sitesi ile ilgili de destek olmak istediklerini dile getiren Mustafa Seçkin, “Bu sayede rekreasyon alanını da büyütmüş oluruz. Yerin bize tahsisi için protokol yapabiliriz. Ardından da burayı Oda olarak biz yapalım” şeklinde konuştu.

ORTAK AKILLA HAREKET ETMEMİZ LAZIM

Küçük sanayi sitesini ilk olarak etap etap yapmayı düşündüklerini ancak yerle ilgili ilerleme sağlanamadığını kaydeden Vahap Akay “Şu anki alanda 200 işletme var. Yeni yer için en az 400-500 işletmelik yer gerekli. 1/25000’lik planda bir yer vardı ancak o da iptal oldu. Şu an kilitli bir durumdayız. Planlar yeniden yapıldığında tekrar yola çıkacağız. Süreç ilerlediğinde bunu tekrar görüşebiliriz. Ortak akılla hareket etmemiz lazım” diye konuştu.

10 DÖNÜMLÜK BİR ALANA İHTİYAÇ VAR

Ziyarette konuşulan bir diğer konu ise Çerkezköy’de yapılması planlanan Uluslararası Fuar alanı oldu. TRAKYAKA’nın bu konuda da önemli bir destek sağladığını belirten Hakan Gel, bunun için en az 10 dönümlük bir alana ihtiyaç olduğunu kaydetti. Belediye Başkanı Akay, bu konuyla da ilgileneceğini dile getirerek, alan araştırması yapacağını ifade etti.

KAYMAKAM KUBİLAY’LA BİR ARAYA GELDİLER

ÇTSO Heyeti Belediye Başkanı Akay’ın ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı ziyaret etti.  Heyet, konuyla ilgili Kaymakam Kubilay’a da bilgi verirken, Kubilay da projeye oldukça sıcak baktı. Özellikle eğitim alanında büyük eksiklikler olduğuna dikkat çeken Kaymakam Kubilay, kampus alanında temel atılması için TOBB’dan da destek beklediklerini dile getirirken, TRAKYAKA ve AB fonlarından yararlanması gerekildiğinin de altını çizdi.

HER TÜRLÜ DESTEK VERİLMESİ YÖNÜNDE TALİMAT

Kubilay ayrıca, ortak oluşturulması planlanan ekip için de Kaymakamlık Bünyesinde oluşturulan Proje Koordinasyon Merkezi’nin her türlü desteği vermesi yönünde talimatta bulundu.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.