ÇTSO klasiği!

Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Rahmi Yılmaz ile Başkan Dursun Tever arasında 6 ay önce başlayan tartışmalar adeta psikolojik savaş haline büründü. Hemen her ay düzenlenen meclis toplantısında yaşanan 'yönetim' ve Oda Genel Sekreteri Selma Uğurlu eksenindeki Rahmi Yılmaz eleştirilerine bu ay 'Çiçek' tartışması eklendi

ÇTSO klasiği!
22 Haziran 2011 Çarşamba 00:00

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda Başkan Vekili Rahmi Yılmaz ile Başkan Dursun Tever arasında 2011 yılı başından beri yaşanan tartışmalar meclis toplantılarının klasiği olmaya başladı. Son yapılan Haziran Ayı Meclis Toplantısı'nda da devam eden tartışmalarda son nokta "Çiçek gönderme tartışması" oldu. Meclis Toplantısı'nda Genel Sekreter Selma Uğurlu ve Başkan Dursun Tever'e yönelik suçlamalarını sürdüren Başkan Vekili Rahmi Yılmaz, Oda'dan kendi adına çiçek göndermediğini, kendi arabasını oda işlerinde kullanmasına rağmen bunun sözünü hiçbir zaman etmediğini anlattı. Tartışmalara Meclis Üyesi Taha Ülker, "Bu tartışmalar meclisin asaletine gölge düşürüyor."diyerek nokta koydu.
GENEL SEKRETER KATILMASIN
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Haziran Ayı Meclis Toplantısı yine Başkan Vekili Rahmi Yılmaz ile Başkan Dursun Tever arasında karşılıklı söz düellosuna sahne oldu. Meclis Başkanı İsmail Akın'ın yönetiminde başlayan meclis toplantısında ilk olarak önceki toplantı tutanakları okunarak oylandı. 23.05.2011 tarih ve 27 sayılı Meclis Toplantısı'nun Tutanağının Okunması ve İmza altına alınmasının ardından gündemin ikinci maddesi olan Mayı Ayı Gelir ve Giderleri'nin görüşülmesine geçildi. Gelir ve giderlerin oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından 'Yönetim Kurulu Tarafından Hazırlanan Oda İçi Yönergesi'nin Meclis Başkanlık Divanına Sunulması'na dair maddenin görüşülmesi sırasında Başkan Vekili Rahmi Yılmaz, önceki toplantılarda olduğu gibi Oda yönetimine karşı çıkışını yaptı. Yılmaz, önceki toplantı kayıtlarının tutulmamasından yakınarak "Ben şerh koydum. Önceki toplantıda olmayan şeyler eklenmiş. Bir önceki toplantının tutanakları da eksik. Burda kayıt cihazı olmasına rağmen kayıt yapılmamış." diyerek Genel Sekreter Selma Uğurlu'yu hedefine aldı. Uğurlu'nun meclis toplantılarına katılmaması gerektiğini öne süren Yılmaz, "Genel sekreter, seçilmişlerle birlikte meclis toplantısına katılamaz."dedi. Bunun ardından Başkan Dursun Tever, Yılmaz'a genel sekreterin görevlerini okutarak karşılık verdi. Selma Uğurlu'nun okuduğu TOBB iç yönetmeliklerinin ardından Tever, "Yasalar böyle söylüyor. Genel Sekreter toplantıya katılır."dedi.
ÇİÇEK GÖNDERMEDİM
Sakin başlayan ÇTSO meclisinde tartışmaları alevlenmesiyle birlikte 'Çiçek' tartışmasına geldi. Başkan Vekili Rahmi Yılmaz, Başkan Dursun Tever'e "Fabrikaları dolaşıp Rahmi Yılmaz Oda'dan çiçek gönderiyor diyorsun. Ben BMW marka aracımla Oda'nın işlerine koştum hiçbir zaman sözünü dahi etmedim. Oda'dan gönderilen çiçeklerin tamamında Ticaret ve Sanayi Odası yazar. Bir daha söylersen böyle birşey seni müfteri ilan ederim." dedi. Bu sözler üzerine Başkan Dursun Tever, "Beni tehdit mi ediyorsun."diye çıkıştı. Tever'in çıkışını Meclis Başkanı İsmail Akın araya girerek kesti. Başkan Akın, tartışmaları yatıştırırken yeni bir gündem maddesine geçti. Son aylarda hemen her toplantıda söz alarak yönetimi özelliklede Genel Sekreter Selma Uğurlu'ya yönelik eleştirilerde bulunmayı adet haline getiren Başkan Vekili Rahmi Yılmaz, sonunda meclis üyelerinin sabrını taşırdı. Meclis Üyelerinden Taha Ülker, "Bu tartışmalara artık bir son verelim. Meclisin asaletine ve saygınlığına gölge düşürüyor. Ben bu işe son verilmesini tatlılıkla sonuçlandırılmasını istiyorum. Uzun bir süre çalışmış arkadaşların birbirine bu şekilde eleştirmesi hoş değil. Konuşarak bu işi tatlıya bağlayalım. Meclis de daha faydalı görüşmeler yapalım."diye yakındı. Bu sözler üzerine araya giren Rahmi Yılmaz, "Bir ay sonra müfettiş raporları gelecek. O zaman  görürüz."dedi. Tekrar sözlerine devam eden Taha Ülker, "Tamam müfettiş raporlarına kadar bu işi kapatılım."diye tartışmaların bitmesini istediğini dile getirdi.
FUTBOL SAHASI İSTEDİLER
Haziran ayı meclisinin bir de misafirleri vardı. Meclis Toplantısı'nı takip eden Çerkezköyspor Kulübü Başkan Ahmet Korkmaz, Kulüp Basın Sözcüsü Hayrettin Çetinkaya ve yönetim kurulu üyeleri Adnan Şahin ve Sabri Asbaş daha sonra meclis koltuklarında ziyaret nedenlerini açıkladı. Çerkezköyspor Kulübü'nden gelen talep üzerine meclis toplantısına Çerkezköyspor Başkanı Korkmaz ve yönetim kurulu üyelerini davet ettiğini belirten ÇTSO Meclis Başkanı İsmail Akın, "Arkadaşlar Çerkezköyspor Başkanı sayın Ahmet Korkmaz ve basın sözcüsü ve başkan yardımcıları burda. Meclisimizden talepleri var. Müsadeniz olursa onları dinleyelim."dedi. İlk olarak meclis üyelerini Başkan Ahmet Korkmaz selamlayarak, "Kısa bir süre önce kongremizi yaptık ve yönetime geldik. Bu yıl büyük hedeflerimiz var. Şampiyon olmak istiyoruz. Bugün sizlerden destek istemek için buraya katıldık. Basın Sözcümüz Hayrettin Bey'in bazı söyleyecekleri var."diyerek sözü Hayrettin Çetinkaya'ya bıraktı. Başkan Çetinkaya, ÇTSO Meclisi'nden hem Çerkezköyspor'un kullanması hem de bayram ve törenlerde gösterilerin yapılmasında kullanılması için bir futbol sahası yapılmasını teklif etti. Çetinkaya, "Futbol sahası ve tesisleşme şart. Aksi halde başarı havada kalır. Sizden bir futbol sahası yapmanızı istiyoruz."dedi. Talepleri dinleyen ÇTSO Başkanı Dursun Tever ve yönetim kurulu üyeleri hararetli geçen meclis toplantısının üzerine Çerkezköyspor yöneticilerinin teklifine somut bir karşılık vermedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.