ÇTSO’dan yapı müteahhitlerine seminer

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (4. ve 12. Meslek Komitelerinin organizatörlüğünde Oda Konferans Salonunda, Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması Bilgilendirme Semineri icra edildi.

ÇTSO’dan yapı müteahhitlerine seminer
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
15 Ocak 2020 Çarşamba 14:06

ÇTSO 4. ve 12. Meslek Komiteleri,  Yapı Müteahhitlerin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Yönetmeliğindeyapılan değişiklik üzerine Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü iş birliği ile ÇTSO ev sahipliğinde Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması Bilgilendirme Semineri düzenledi. Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yapı Denetim ve Yapı Malzemeleri Şube Müdürü Tamer Baş konuşmasına “Yapı ruhsatına tabi her türlü yapım işinde, yapı müteahhitliğini üstlenecek olan gerçek ve tüzel kişiler Yönetmelik kapsamında;ekonomik ve mali, mesleki yeterlilikler esas alınarak A, B, C, D, E, F, G, H ve geçici olmak üzere 9 farklı şekilde gruplandırılmaktadır” sözleriyle başladı. Yapı ruhsatına tâbi bütün yapıların gerçek veya tüzel kişiliği haiz bir yapı müteahhidinin veya bunların oluşturacağı ortak girişimin sorumluluğu altında inşâ edilmesi; her müteahhidin yetki belgesi numarası almasının esas olduğunu belirten Baş, “Bu numaranın yapı ruhsatında, yapı kullanma izin belgesinde ve yapım işleri sözleşmelerinde kullanılması zorunludur.Artık yapı ruhsatına imza atmak için Yapı Müteahhitliği Yetki Belge Numarası yeterli olmayıp ayrıca bununla beraber A, B, C, D, E, F, G ve H gibi sınıf şartı da aranmaktadır” dedi.

NASIL BELİRLENİYOR
“Yetki belgesi grubunun belirlenmesinde H grubu için herhangi bir yeterlilik aranmaz. G Grubu almak isteyenlerden; iş deneyim belgesi, banka referans mektubu ve iş gücü kriteri aranır. F, E, D, B ve A grupları için ekonomik ve mali, mesleki ve teknik yeterlik, banka referans mektubu ile iş gücü kıstasları aranır” diyen Baş, seminerin devamında “Mesleki ve teknik yeterlik kıstası nedir, kat veya arsa karşılığı inşaat işlerinde iş deneyim belgesi nereden alınır, yetki belgesi grubunun tespiti için iş deneyim tutarının belirlenmesinde esaslar nelerdir, mimar veya mühendis mezuniyet belgelerinin iş deneyim olarak değerlendirilmesindeki hususlar nelerdir?” konuları hakkında bilgilendirmede bulundu. Seminerin sonunda katılımcıların soruları da yanıtlandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.