Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu

Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilirken, Erdoğan Çerkezköy’de de birinci çıktı. Türkiye genelinde ise Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan geçerli oyların %51.7’sini alırken, Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu %38.5’ini, Selahattin Demirtaş ise %9.8’ini aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu
11 Ağustos 2014 Pazartesi 07:25

Çerkezköy’de kullanılan 58 bin 739 oyun 29 bin 121 tanesini almayı başaran Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı olurken, diğer Adaylar Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu’na Çerkezköy’den 25 bin 203 oy, Selahattin Demirtaş’a ise 4 bin 415 oy çıktı.



 
İHSANOĞLU VE DEMİRTAŞ NE ALDI?
 
Çerkezköy’de kullanılan oyların %49,58’ini alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde ise ilk sonuçlara göre %53 civarında bir oy alırken, Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu Çerkezköy’den %42.91’lik bir oy, Selahattin Demirtaş ise %7.52’lik bir oy aldı.


 
SEÇİME KATILIM %75 OLDU
 
Seçime katılımın Çerkezköy’de %75 olduğu öğrenilirken, kayıtlı 78 bin 102 seçmenden sandığa 58 bin 739’u gitti.
 
Kapaklı'da da benzer bir tablo ortaya çıktı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aldığı 21891 oy ile oyların % 48,9'unu alırken, 19704 oy alan Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu oyların % 45,4'ünü topladı. HDP adayı Selahattin Demirtaş ise Kapaklı genelinde 2414 oy alarak oyların %4.43’ünü almış oldu.
 
Tekirdağ genelinde ise Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu %57.19 oy alırken, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan %38.38 ve Selahattin Demirtaş ise %4.39 oy aldı.



 
PARTİLİLER KUTLAMA YAPTI
 
Çerkezköy ve Kapaklı’da seçim sonuçlarının belli olmasının ardından partililer Çerkezköy ve Kapaklı İlçe Teşkilatlarına akın ederken, Türkiye genelinde Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’nı garantilemesinin ardından kutlama yaptılar. Çerkezköy ve Kapaklı’nın ana artellerinde zafer yürüyüşü yapan partililer Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attılar.
 



YENİ TÜRKİYE
 
Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından bir açıklama yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar da, AK Parti Adayı Erdoğan’ın, ilk tur seçimlerde Cumhurbaşkanlığına seçildiğini anımsatarak “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Reis-i Cumhur seçtiğiniz için, AK Parti’ye darbe vuranlara karşı bizleri 30 Martta olduğu gibi bir kez daha galip çıkarttığınız için partim ve şahsım adına hepinize teşekkür ediyorum. Bu sadece AK Parti’nin zaferi değil, Türkiye’nin zaferidir. Türkiye’nin kurtuluşudur.Sevincinizi, coşkunuzu en içten duygularla yaşadığınızı biliyorum ve aynı duygularla bizde galip olmanın, 12 partinin karşısında dik durup sandıktan galip çıkmanın haklı gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Güneşin doğması ile beraber yeni Türkiye’ye ‘Merhaba’ dedik” İfadelerini kullandı.
 
HALKIN TERCİHİ ORTADA
 
Görevden alınan CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi’ne vekalet eden Kayyum Heyeti’nin Başkanı Hasan Demir, Çerkezköy’de ortaya çıkan referandum sonuçlarını değerlendirdi. Demir “Ortaya çıkan tabloya göre Recep Tayyip Erdoğan 29 bin 121 oy, Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu’na 25 bin 203, Selahattin Demirtaş’a da 4 bin 415 oy çıkmış görünüyor. Halkın tercih ortadadır. Sonuca saygılıyız ama sandığa gidemeyen yüzde 25’lik bir seçmen kitlesi var. Eğer bu kitle sandık başına gidebilseydi, sonuçlar farklı bir şekilde değişebilirdi. Bu düşük katılımda, seçim için tercih edilen tarih de rol oynadı” diye konuştu.
MHP ÇALIŞTI MI?
Gazetecilerin, MHP Çerkezköy Teşkilatı’nın Çatı Adayı İhsanoğlu için yeteri çalışıp çalışmadığını sorması üzerine Demir “Bunu Çerkezköy kamuoyu değerlendirecektir. Biz Çerkezköy’de girmedik ev ve işyeri bırakmadık. İyi bir çalışma gerçekleştirdik.  MHP için ‘Çalışmadı’ dersek çok yakışık almaz, herhalde çalışmışlardır” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.