Cumhuriyetin 91. kuruluş yıldönümü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91. Yıldönümü ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü Çerkezköy’de çeşitli etkinlikler ile kutlanacak

Cumhuriyetin 91. kuruluş yıldönümü
29 Ekim 2014 Çarşamba 07:56

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile düzenlenen kutlamalar dün saat 11.30’da Belediye Meydanı’nda yapılan Cumhuriyet Koşusu ile başladı. Daha sonra saat 13.00’da Atatürk Anıtı’na çelenkler konuldu ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okunarak bayrağımız göndere çekildi. Kutlamalar kapsamında Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu, Halk Eğitim Merkezi’nde Cumhuriyet Konseri verdi.
 
KAYMAKAM TEBRİKLERİ KABUL EDECEK
 
Bugünkü kutlamalar ise saat 10.00’da Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kaymakamlık Makamı’nda tebrikleri kabul edecek. Kaymakam Metin Kubilay’ın tebrikleri kabul etmesinin ardından saat 11.00’da Kaymakam Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan ve Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Meydanı’nda bulunan askeri birliklerin, öğrencilerin ve halkın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayacaklar.
 
Kaymakam Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan ve Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Şeref Tribünü’ndeki yerlerini almasının ardından saygı duruşu yapılacak ve İstiklal Marşımız okunacak, ardından ise şanlı bayrağımız göndere çekilecek.
 
AKAY VE KUBİLAY KONUŞMA YAPACAK
 
Daha sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yapacaklar. Konuşmaların ardından Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 91. Yıldönümü nedeni ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarının ardından Hlak Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri olacak.
 
AKŞAM FENER ALAYI VAR
 
Kutlamalar akşam ise Çerkezköy Belediyesi’nin düzenleyeceği Fener Alayı ile sona erecek. Çerkezköy Belediyesi tarafından saat 19.00’da düzenlenecek olan Fener Alayı’nda bando eşliğinde marşlar söylenecek. Vatandaşlar Fener Alayı’na sadece Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile katılabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.