Daha modern hale gelecek

Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Belediye Başkanvekilleri Uğur Erem, Ali Çalışkan ile birlikte incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can, Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bir takım eksiklikleri bulunduğunu belirterek, en kısa sürede bu eksikliklerin tamamlanacağını ifade etti

Daha modern hale gelecek
15 Ağustos 2014 Cuma 08:11

Belediye eski Başkanı Ali Ertem döneminde hizmete açılan ve şuanda 85 civarında sahipsiz hayvanın kaldığı Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can, “Mevcut yapısı ile Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimiz şuanda Bakanlılığın belirlediği standartların altında bir yer. Burasını en kısa sürede daha modern ve güzel bir tesis yapacağız. Şuanda eksiklikleri tespit ediyoruz ve ardından bu eksiklikleri gidereceğiz” dedi.
ÇORLU VE SARAY’DA VAR
Çorlu ve Saray dışında bölgede Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin olmadığını ve tüm yükün Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi olan Çerkezköy, Çorlu, Saray gibi ilçelere düştüğünü kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can, “Sahipleri tarafından terk edilen veya bölgedeki fabrikalar tarafından sokağa bırakılan hayvanlar yiyecek ve içecek bulmak için insanların yaşadığı bölgelere geliyorlar. Durum böyle olunca şehirlerde başı boş hayvan sayısı artıyor.
TEKRAR DOĞAYA SALINIYORLAR
Bu başıboş, sahipsiz, hasta vs. hayvanlar toplanarak Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimize getiriliyor ve burada tedavi edildikten sonra kısırlaştırarak tekrar doğaya salınıyor. Çünkü bu yasal bir zorunluluk” dedi.
YEMEKHANELER VE FABRİKALAR YEMEK VERİYOR
Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sahipsiz, başıboş ve hasta hayvanların tedavi ve bakımlarının yapıldıktan sonra doğaya salındığını ve doğal yaşamın içerisinde hayatlarının devam etmesinin sağlandığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can, Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan hayvanların yiyecek ihtiyaçlarının ise bölgedeki yemek fabrikaları ile sanayi kuruluşlarının yemekhanelerinden temin edildiğini söyledi.
KALICI PROJELER ÜRETİLMELİ
Nüfusun ve sanayinin yüksek olduğu yerlerde başıboş hayvan sorununun yoğun olarak yaşandığını belirten Belediye Başkan Vekili Uğur Erem ise “Bu sorunun çözümü için ayağı yere basan, kalıcı projeler üretilmeli. Mesela hazineye veya Belediyelere ait büyük bir alanın etrafı çevrilerek, burası bu hayvanların yaşayacağı doğal alan haline getirilebilir. Sokaklardan toplanan hayvanlar kısırlaştırılıp, rehabilite edildikten buraya bırakılabilirler. Böylece hayatlarının sonuna kadar yaşamlarını burada sürdürebilirler. Üremeyecekleri içinde çoğalmaları söz konusu olmaz” değerlendirmesini yaptı.
OSB’LER VE BELEDİYELER EL ATMALI
Ayrıca bölgedeki Organize Sanayi Kuruluşları ve diğer Belediyelerin bu konuya el atması ve sahip çıkması gerektiğini belirten Uğur Erem, “Organize Sanayi Bölgeleri ve Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bulunmayan yerel yönetimler konuya daha duyarlı yaklaşırlar ve biran önce konuya el atarlarsa bu sorun bölgemizde minimum düzeye iner” ifadesini kullandı.
AV HAYVANLARI İÇİN TALEP VAR
Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde önümüzdeki süreçte bir takım düzenlemeler yapacaklarını ve daha modern ve konforlu hale getireceklerini ifade eden Başkan Vekil Uğur Erem, ayrıca Avcılar ve Atıcılar Derneği’nin av hayvanları için Belediye Başkanı Vahap Akay’dan bakım masraflarını kendiler karşılamak üzere yer taleplerinin de bulunduğunu belirterek, bu konu üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
o barınağı oradan kaldırın.çerkezköy e yakışmıyor.chp olarak farkınızı ortaya koyun.masraf yaparsanız bir daha kaldıramazsınız.oysa yanlış yere yapıldı,kaldırılması lazım
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
arkadaş sizde akp lilerin söylemlerini takip etmeye başladınız. fabrikalarda 24 saat yemek çıkartılıyor zaten ordaki hayvanlar çerkeze gelmez, kaldıki öyle sokağa salınacak hayvanlarda değiller. o köpekleri başka ilçelerden egtirip çerkezköy sınırlarına salıyorlar. eski belediye döneminde bir kamyon köpek yakalanmıştı gazeteye haber olmuştu.