Darbecilere karşı tek yürek

15 Temmuz 2016 Cuma günü gerçekleşen darbe girişimine karşı Türkiye’nin büyük bir bölümünde olduğu gibi Çerkezköy ve Kapaklı’da halk sokağa çıktı. Türkiye Cumhuriyeti lehine sloganlar atan kalabalık gecenin geç saatlerine kadar meydanlarda kaldı. Diyanet İşleri Başkanlığı talimatı gereği Türkiye genelinde 16 Temmuz saat 01.30 civarında camilerden sela verilirken; Kapaklı İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan Hacı Talip Sivrioğlu Camii ve ÇOSB’de bulunan Özcanlar Camii’nden ezan okundu. Öte yandan Cumartesi sabahı saat 06.00 sularında ise Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan yola çıkan 15’e yakın tank, askeri araç ve ambulans İstanbul’a sevk edildi.

Darbecilere karşı tek yürek
16 Temmuz 2016 Cumartesi 14:24

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI’DA HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Bir grup askerin gerçekleştirdiği darbe girişimine karşı Çerkezköy ve Kapaklı’da meydanlara dökülen halk birlik olarak, darbe girişimini protesto etti. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz Ankara’da olduğu için Kapaklı Belediye Meydanı’nda yapılan mitinge telefonla bağlanarak birilk ve beraberlik mesajı verdi. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’dan darbe girişimiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, Çerkezköy Hükümet Konağı’nda hareketli dakikalar yaşandı. Kriz masası oluşturulmasının ardından siyasi parti ilçe yetkilileri ve protokol mensupları Hükümet Konağı’na gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

BİRLİK MESAJI VERDİLER

Çerkezköy’de Ak Parti Genel Merkezi’nden gelen mesajla birlikte Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı önünde toplanan kalabalık, ellerinde Türk Bayrakları, ağızlarında ‘Recep Tayyip Erdoğan’, ‘Asker Kışlaya’ tezahüratlarıyla Atatürk Caddesi üzerinde yürüyüş yaptılar. Yürüyüşe Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Ak Parti Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Sait Yazı, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem’in yanı sıra çok sayıda Çerkezköylü vatandaş katıldı. Doğan ve Öğe mitingde yaptıkları konuşmalarla birlik ve beraberlik mesajları verdi.

KAYMAKAM GÜRBÜZ TELEFONLA BAĞLANDI

Kapaklı’da da halkın darbe girişimine tepkisi Çerkezköy’dekinden farklı değildi. Kapaklı Belediye Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi sloganlar eşliğinde darbe girişimini protesto etti. Ankara’da olması dolayısıyla mitinge telefonla bağlanarak Kapaklı halkına seslenen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Bu akşam 15 Temmuz, Türk demokrasisine bir kara leke olarak geçmiştir. Vatan haini paralel çete darbe girişiminde bulunmuştur. Türk milleti buna gerekli cevabı vermiştir ve verecektir. Kapaklı halkı olarak bugün meydanlardayız. Devletin, milletin, hükümetin, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız. Bugün oraya gelmek çok isterdim. Ama yollar kapalı gelemiyorum. Ben orada olamasam da ruhumla oradayım. Kutlu direnişimiz mübarek olsun, bu milletin önüne hiçbir engel çıkarılamayacak. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin arkasındayız. Bugün alanları terk etmeyeceğiz. Sabahlara kadar alanlardayız. Hepinizin dualarla alanlarda bulunmanızı temenni ediyorum. Dualarınızı esirgemeyin, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Çerkezköy ve Kapaklı’da bu gelişmeler yaşanırken Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İstanbul Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamadan satır başları şöyle:

“BU AYAKLANMA HAREKETİDİR”

“Bildiğiniz gibi öğleden sonra bir hareketlilik ne yazık ki silahlı kuvvetlerimizin içinde mevcuttu. Bu hareketliliğin neticesinde de de TSK içerisinde bir azınlık ne yazık ki ülkemizin birliğine beraberliğine bütünlüğüne hazmedemeyen milletimizin birliğini beraberliğini kabullenemeyen bu grup paralel devlet yapılanmasının ta kendisiydi. Bu yapılanma 40 yıllık bir sürecin neticesinde silahlı kuvvetlerimizin içinde de devletin diğer kurumlarında da kendilerine yer bulmuş bugünlere kadar da bu şekilde gelmişti. Şu anda yapılan hareket, bir ihanettir, ayaklanma hareketidir. Bu vatana ihanet hareketinin bedelini ağır ödeyecekler. Burada milletin oylarıyla işbaşına gelmiş olan bir hükümete, başkomutan olarak Tayyip Erdoğan’ı hazmedemeyişleri, bu iş onlar için bir bitiş olmayacak.

“SİLAHLI KUVVETLERİMİZİN TEMİZLENMESİNE VESİLE OLACAK”

Hangi yola başvurursa başvursunlar biz bu kutlu davaya başımızı koymuşuz, buraya kefenimizle bu yola çıkmışız, her olanda hayır vardır anlayışından hareketle de bu çıkış, bu hareket Allahın bize büyük bir lütfu çünkü tertemiz olması gereken silahlı kuvvetlerimizin temizlenmesine vesile olacak harekettir. Ağustos başında YAŞ var. YAŞ öncesinde böyle bir adımın atılmış olması manidardır. Birileri ne olacağını çok iyi kestirdiler onun için böyle bir adımı attılar. Türkiye eski Türkiye değil, yeni Türkiye’nin davranış biçimleri çok daha farklıdır. Şu anda şu çatısı altında bulunduğumuz Atatürk Havalimanı kısa süre önce DAİŞ militanlarının adeta işgaline uğramış ve onlarca insanı kaybetmiştik. Şimdide PDY’nin işgali söz konusu, Atatürk Havalimanı üzerinde F16’lar uçuyor. Niye uçuyor. Biz bu f16ları niye aldık. Düşmana karşı bu ülkeyi savunsun diye aldık. Bu F16’yı uçurmaya muktedir olduğunu zannedeneler normal yolcuların inmesine müsaade etmemek üzere onu yapıyor, Cumhurbaşkanını da bir taraftan tehdit ediyor.

“SEKRETERİMİ ALIP GÖTÜRDÜLER”

Buraya gelmeden önce Marmaris’teydim. Ayrıldığım yeri de arkamdan aynı şekilde bombalamışlar. Buraya gelişimizi de herhalde takip edemediler. Yaptıkları iş bu. Devletin kurumlarına MİT’e, Cumhurbaşkanlığına Başbakanlığına ve genel sekreterimi alıp götürdüler. Genel sekreterimi alıp götürünce ne yapacaksınız. Genelkurmay başkanımızın durumunu bilemiyorum.

“KOMUTANLARA VE TÜM ASKERLERE SESLENİYORUM”

Seslenmede bulunuyorum. Ordumuzun üst derecedeki tüm komutanlarına sesleniyorum; sizler bu milletin değerlerine sahipsiniz, inanıyorum, bu milletin değerlerine sahip olduğunu zannettiğiniz komuta kademelerinde belki arkadaşlarınız oldu, ama ne yazık ki onlar sizler gibi milletin değerlerine bağlı çalışma yapmıyorlar. Er erbaş tüm askerimize sesleniyorum; sizler bizim evladımızsınız, Mehmetçiğimiz olarak karşınızda bulunan halka karşı silah doğrultmanızı asla kabul etmemiz mümkün değil. Bu silahlar size bu millet tarafından verildi. Bunu bedelini de faturasını da ağır ödersiniz.

“TUTUKLAMALAR BAŞLADI”

Tutuklamalar başladı. Albaylar tutuklanıyor. Orada kalmayacak. Silahlı kuvvetlerimizin tertemiz haline leke getirilmemesi lazım. Operasyona başladık, tam manasıyla artık bitireceğiz. Bugün bu iş başladı ama bunun devamı nasıl terör örgütleriyle olduysa aynen devam edecek. Bu da bir terör örgütü demiştik, artık silahlı bir terör örgütü olduğu da ortaya çıktı. Dünya medyasında ülkemizin gelişmesini hazmedemeyenlerin kalkıp ‘Asker Türkiye’de duruma el koydu’, Nereye el koydu. Askerin içinde bunlar bir grup azınlık. Türkiye’de milletin oylarıyla seçişmiş iktidar ve cumhurbaşkanı vardır. Görevimizin başındayız.

“İŞGALCİLERE ÜLKEMİZİ ASLA BIRAKMAYACAĞIZ”

Bu işgalcilere ülkemizi asla bırakmayacağız. Sonu iyi olacak. Türkiye genelinde, milyonlarca vatandaş sokaklarda. Niye sokaklarda. Şu gelişmelerin sonucunu sokaklarda bekliyorsa, biz sonuna dek bu işi yürüteceği. Tanklarla sokaklarda dolaşanlar tanklarla çıktıkları yere geri dönecekler. Bu tanklar onların değil, onlara emanettir. Bunlar emanete hıyanet etmiştir. Yargı bunlarla ilgili operasyonları sürdürüyor, devam edecek.”
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.