Davulcular görev başında

Çerkezköy'de Ramazan ayı boyunca görev yapacak olan Ramazan davulcuları Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden kimlik kartlarını aldı

Davulcular görev başında
06 Haziran 2016 Pazartesi 16:36

KİMLİK KARTLARINI ALDILAR
 
Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayı boyunca Çerkezköylü vatandaşları sahura kaldıracak olan Ramazan davulcularının kimlik kartlarını dağıttı. Görev esnasında üzerinde davulcunun isim, soyisim ve görev yapacakları mahallenin yazılı olduğunu belirten Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, görevlendirilen davulcuların dışında kimsenin davul çalmayacağını ifade etti. Ramazan ayı boyunca 9/8 ritminde davul çalıp maniler söyleneceğini belirten yetkililer; 10 mahallede 12 davulcunun görev yapacağını ifade etti.
 
TAAHHÜTNAME İMZALADILAR
 
Görevlendirilen davulcular ayrıca, 2016 yılı Ramazan davulcuları için taahhütname imzaladı. İmzalanan belgede şu ifadelere yer verildi: "Ramazan davulcusu Çerkezköy Belediye Başkanlığı'nın görevlendirdiği bölge dışında gece davul çalamaz ve bahşiş toplayamaz. Davulcular vatandaşın verdiği tepkilere saygılı olarak cevap verecek, varsa şikayetleri Zabıta Müdürlüğü'ne bildirecekler. Sahur saatleri dikkate alınarak tüm çalışma bölgesinde görev yapılacaktır. Bahşiş toplama gün ve saatleri örf adetler dışına çıkılmaksızın vatandaşın rahatsız edilmeden, gönüllü kişilerin rızası ile gerçekleşir. Gece çalışırken davulcuların yaka kartları görünür şekilde üzerlerinde bulunacaktır. Ramazan Davulcularının çalışmalarında aksaklık olan veya şikayete sebep olanların çalışma izni Çerkezköy Belediye Başkanlığı'nca iptal edilir."
 
 
DAVULCULAR VE GÖREV YERLERİ
 
Ramazan davulcularının isim, soyisim ve görev yapacakları mahalleleri açıklayan yetkililer, " Bağlık Mahallesi’nde İbrahim Karasu, Cumhuriyet Mahallesinde Recep Tınmaz, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde Muzaffer Bayraktar ve Süleyman Umur, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Ergül Karasu ve Behçet Tezgel, Fatih Mahallesi Hüseyin Pirbudak, İstasyon Mahallesi Aziz Bayduncu, Fevzipaşa Mahallesi Rıza Zurnacı ve Levent Çınar, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Yılmaz Ardıç, Kızılpınar Mahallesi Ahmet Karaoğlu davul çalacak." bilgilerini verdi. 
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.