Demokrasi rahatsız mı etti?

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli’nde yazılı olan ‘EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR’ ibaresi, bazı kendini bilmezlerin tahribatına uğradı. Yazının bazı harflerinin ve bölgelerinin söküldüğü görülürken, metal sac parçaları Heykel taşının üzerine bırakılmış halde bulundu

Demokrasi rahatsız mı etti?
15 Ağustos 2016 Pazartesi 17:19

ÖNSEL’İN İSTEĞİ ÜZERİNE BAŞKAN AKAY TARAFINDAN YAPILMIŞTI
 
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel’in, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a attığı bir Tweet’te “Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün atının üzerindeki heykelinin yer aldığı Belediye Meydanı’nın  ismi ‘Demokrasi Meydanı’ olarak değiştirilsin. Heykelin platformunun bir kısmına da ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!’ yazılsın. Her milli bayramda zorlarına giden olsa bile ‘atının üstünde heybetiyle duran Mustafa Kemal Atatürk’ün’ huzurunda herkes Demokrasi Meydanı’nda toplanır ve bugünleri hatırlar.” yazması üzerine Başkan Akay, Önsel’in bu ricasını kırmamış ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli’nin alt kısmına ‘EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR’ yazdırmıştı.


 
PEK ÇOK YERE YAZDIRILDI
 
Başkan Akay sadece bununla sınırlı kalmayıp, Çerkezköy Belediye Hizmet Binası’nın çatısına ve Çerkezköy’de bulunan bazı köprü ve üst geçitlere de aynı yazıyı yazdırmıştı.
 


YAZI TAHRİP EDİLDİ
 
15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimine karşı herkes tek yürek olmuşken, dün sabah karşılaşılan manzara görenleri şaşkınlığa uğrattı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli’nin alt kısmında bulunan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü olan ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ibaresi bazı kendini bilmezlerin hedefi olduğu görüldü.
 
SİMGE VE SEMBOLLER KORUNMALIDIR
 
Yazının iki harfinin tahrip edildiği görülürken bazı vatandaşlar konuyla ilgili tepkilerini dile getirerek, “Atatürk’ün sözüne ya da heykeline yapılan saldırı, Atatürk’e yapılan saldırıdır. Simge ve semboller bu yüzden korunmalıdır. Bunu yapan kişinin Atatürk’le ya da demokrasiyle ne zoru vardır ki böyle bir tahribatta bulunuyor. Bu duruma sebep olanların tespit edilip gereğinin yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandılar.
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aykan - 8 yıl önce
3 yorumuda tek bir troll yazmış. nöbet tuttunuzda noldu? gözünüzün önünde sökülen yazıyı görememişsiniz devletimi koruyacaksınız?
Avatar
Saçmalık - 8 yıl önce
Sen daha ne için nöbet tuttuğunu bile bilmiyorsun. Demokraside devlet malına zarar vermek diye bişey yoktur. Önce anlamını bir araştır sonra git nöbetine.
Avatar
starx - 8 yıl önce
mobese kameraları ne işe yarıyor çok merak ediyorum gökyüzü nümü çekiyor acaba
Avatar
Vatandas - 8 yıl önce
Nöbeti tutan biz heybetlenene chp zihniyeti
Avatar
Vatandas - 8 yıl önce
Muhtemelen Vahap Akay ve Koray Onsel e tepki olarak sökmüşlerdır. Sözde değil özde vatansever olsunlar diye. Madem o kadar demokrasi hayranıydınız nobette bir kez göremedik. Önce onu sorgumalisiniz
Misafir Avatar
... - 8 yıl önce @Vatandas
adamların 100 liraya ihtiyacı yoktur gelmemişlerdir. mecburlarmı siyasi parti propagandasında size eşlik etmeye?
Avatar
Vatandaş 1 - 8 yıl önce
Kedidir kedi