Devlet hastanesinin açılışı belirsizliğini koruyor

Çerkezköy’de yapımı devam Devlet Hastanesi inşaatında geçtiğimiz Nisan ayında incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2014 yılında temeli atılan hastanenin 30 Ağustos tarihinde hizmete açılacağını ifade etmişti. Ağustos ayının üzerinden dört ay geçmesine rağmen çalışmalar hala devam ediyor. Edililen bilgiye göre geçtiğimiz hafta geçici kabulü için dilekçenin gönderildiği ve bu hafta içerisinde gelecek olan ekibin yapacağı incelemelerin ardından açılış tarihinin netlik kazanacağı öğrenildi

Devlet hastanesinin açılışı belirsizliğini koruyor
25 Ocak 2016 Pazartesi 08:42

ANKARA’DAN GELECEK OLAN HEYET BEKLENİYOR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 23 Nisan 2015 tarihine yetiştirileceği sözü verilen fakat yetiştirilemeyen Çerkezköy Devlet Hastanesi inşaatında geçtiğimiz Nisan ayında incelemelerde bulunmuş ve yeni tarihi 30 Ağustos olarak açıklamıştı. Ağustos ayının üzerinden dört ay geçmesine rağmen hala hastane hizmete açılmazken, hastane yetkililerden aldığımız bilgilere göre de, “Geçen hafta geçici kabul dilekçesi verildi ve Ankara’dan gelecek olan ekip bekleniyor. Bir heyet gelecek ve son durum netleşecek. Şu anki çalışmalar son derece iyi gidiyor. Parçalı taşınmaya bakanlık tarafından izin verilmiyor ve yüzde 99 komple taşınılacak” denildi.

31 BİN 700 METREKARELİK KAPALI ALANA SAHİP

Yapımı devam eden Devlet Hastanesi 31 bin 700 metrekarelik bir kapalı alana sahipken, Hastane içinde 52 tek yatak, 75 tane de çift yatak ve 4 adet mahkum yatağı olmak üzere toplam 206 yatak bulunacak. Toplam 25 yataklı erişkin ve yeni doğan bakım üniteleri, ikisi lokal, birisi kadın doğum ameliyathanesi olmak üzere toplam 9 tane ameliyathane olacak. 5 adet modern doğumhane, 10 yataklı diyaliz ünitesi, 55 poliklinik odası, bin 500 metrekarelik acil servis alanı, 5 bin metrekarelik yine poliklinik alanı ve modern, geniş ve ferah laboratuarlar projede mevcut. Bilgisayarlı tomografi, kemik ölçüm cihazı, endoskopi, fizik tedavi ünitesi ve daha birçok tıbbi ünite bulunacak.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.