DSİ’nin ihale soruşturması bitmek bilmiyor

Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü’nün tam 3 ay önce gerçekleştirdiği ‘Tekirdağ- Çerkezköy, Çorlu ve Muratlı İlçeleri Çorlu Suyu 1. Kısım’ ihalesi kapsamında çalışmalar hala başlayabilmiş değil. İhalede en düşük teklifi veren firma hakkında güvenlik soruşturması yapıldığı bilgisine erişilirken; soruşturmanın 3 aydır tamamlanamaması ve çalışmaların başlayamamasının nedeni merak konusu.

DSİ’nin ihale soruşturması bitmek bilmiyor
02 Mayıs 2018 Çarşamba 17:59

SORUŞTURMA BİR TÜRLÜ TAMAMLANAMADI
Hatırlanacağı üzere; Çerkezköy’ün kanayan yarası su baskınları için Devlet Su İşleri (DSİ) önemli bir adım atmış ve Çorlu Suyu’nun ıslahı için DSİ 11 Bölge Müdürlüğü ihaleye çıkmıştı. 31.01.2018 tarihinde gerçekleşen ihalenin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen herhangi bir çalışmanın başlamaması tepki çekiyor.

3 AYDIR SES SEDA YOK
İhaleyle ilgili, en düşük teklifi veren firma hakkında güvenlik soruşturması yapıldığı öğrenildi. 3 aydır süren soruşturmanın bir türlü tamamlanmaması; buna bağlı olarak da böylesine önemli bir çalışmanın hayata geçirilememesi ise Çerkezköy adına büyük bir kayıp.



5 KİLOMETRELİK BÖLÜM ISLAH EDİLECEK

‘Tekirdağ- Çerkezköy, Çorlu ve Muratlı İlçeleri Çorlu Suyu 1. Kısım’ için çıkılan ihale kapsamında Çorlu Suyu’nun Ambardere Mevkii’nden Kızılpınar’a kadar olan yaklaşık 5 kilometrelik bölümü ıslah edilecek.

İHALENİN TÜRÜ VE MİKTARI
1060 metre Trapez Palyeli Kazı, 2180 metre çift taraflı Betonarme İstinat Duvarı, 2080 metre Betonarme U Kanal, 170 m Beton Ağılık Duvar, 100 metre Kesişen Kazıklı Sızdırmazlık Perdesi, 1 adet Kemer Taşıt Köprü , 2 adet Yaya köprü Yapım İşi.

ÇALIŞMALAR BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI
Toplamda yaklaşık 67 kilometrelik bir bölgede gerçekleşecek olan ıslah projesi için ilk adım Çerkezköy’den atılacak. Uzun yıllardır Çerkezköy’ün kanayan yarası konumunda olan su baskınları, DSİ’nin üzerine düşen görevi yapmasıyla birlikte tamamen ortadan kalkacak gibi görünüyor. Bu yüzden de Çerkezköylü vatandaşlar çalışmaların bir an önce başlaması gerektiğine dikkat çekiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.