Eğitim bizim en esaslı meselemiz

2015 – 2016 Eğitim – Öğretim Dönemi İlköğretim Haftası, Çerkezköy Protokolünün yoğun katılımıyla Çerkezköy Özel İdare İlkokulu’nda kutlandı

Eğitim bizim en esaslı meselemiz
01 Ekim 2015 Perşembe 16:57

ÇERKEZKÖY PROTOKOLÜNDEN PROGRAMA YOĞUN İLGİ

Düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Göksel Söylemez, AKP İlçe Başkanı Abdullah Öğe, AKP Tekirdağ Milletvekili Adayı Ömer Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü İlhan Kütük, NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Türker, Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastenesi Müdürü Alper Atasoy, Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Dr. Elif Sözer, Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op. Dr. Ayhan Arslan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ÇERKEZKÖY ÖZEL İDARE İLKOKULU’NDA GERÇEKLEŞTİ

Dün saat 10.00’da Çerkezköy Özel İdare İlkokulu çok amaçlı salonunda kutlanan İlköğretim Haftası etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 3/E sınıfı öğrencilerinden Halime Adıbey’in günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmasıyla devam eden programda 4/E sınıfı öğrencilerinden Elif Çolak İlköğretim Haftası başlıklı şiiri, 3/E sınıfı öğrencilerinden Ahsen Dinç ise Okulum adlı şiiri seslendirdi.

YENİ DÖNEME 31 BİN ÖĞRENCİYLE BAŞLANDI

Programda açılış konuşmasını yapan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “2015 – 2016 Eğitim – Öğretim Sezonuna kapılarımızı 36 kurum, bin 364 öğretmen ve 31 bin öğrenci ile açmış bulunuyoruz. Milli Eğitimin temel amaçları çevresindeki öğrencileri bilgiye, görgüye, geleneğe ve geleceğe sahip çıkacak şekilde yetiştirmektir. Bizim çalışmalarımıza ivme ve heyecan kazandıran Çerkezköy Kaymakamımıza ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Eğitimin yapılanmasında Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın çok büyük katkıları ve fiziksel olarak donanımları olmuştur. Öğrenci ve velilerimizin verimli bir eğitim ve öğretim yılı geçirmelerini temenni ediyorum. Doğru işi en iyi şekilde yaparak geleceğe sahip çıkacak öğrenciler yetiştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM KUBİLAY DETAYLI AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın ardından 2015 – 2016 Eğitim – Öğretim Dönemi hakkında konuşan ve Çerkezköy Kaymakamlığı olarak eğitime verilen öneme vurgu yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

BAŞARILAR VE İYİ ÇALIŞMALAR

“Öncelikle yeni Eğitim – Öğretim Döneminizi kutluyorum. Hayırlı olsun diyorum. Milli Eğitim camiasındaki tüm idareci arkadaşlarımıza, öğretmen arkadaşlarımıza ve sevgili öğrencilerimize başarılar ve iyi çalışmalar diliyorum.

ÇALIŞMALARIMIZI DAHA DA YOĞUNLAŞTIRACAĞIZ

Eğitim bizim en esaslı meselemiz… Bunun için tüm idareci, öğretmen arkadaşlarımızla gerçekten büyük bir seferberlik başlatmış durumdayız. Bu çalışmalarımıza diğer kamu kurum ve kuruluşlarının katkıları, STK’ların, derneklerimizin, hayırsever vatandaşlarımızın ve basınımızın destekleriyle bu seferberliği daha da üst noktalara taşıyacağız. Çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Çerkezköy, nasıl Türkiye’de sanayi alanında önde gelen bir ilçe ise aynı şekilde eğitim alanında da Türkiye’de önde gelen yerlerden birisi olması için tüm enerjimizi sonuna kadar kullanacağız.

ÖĞRETMEN VE İDARECİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bununla ilgili olarak da özellikle 2014 – 2015 Eğitim Öğretim Sezonu’nda çok ciddi adımlar attık. Gerek il genelinde, gerek ulusal düzeyde, gerekse uluslar arası alanda öğrenci ve öğretmenlerimiz büyük başarılara imza attılar. Ben kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum. Çocuklarımızı yetiştiren öğretmen ve idareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

DESTEKLER ARTARAK DEVAM ETMELİ

Eğitim – öğretimin her alanıyla yakından ilgiliyiz. Bu amaçla bütün çalışmalara bizler müdahiliz. Eğitimle ilgili yaptığımız ve yağacağımız tüm çalışmalara İlçemizde bulunan tüm kurum ve kuruluşların, tüm STK’ların desteklerini arttırarak devam ettirmelerini bekliyoruz.

650 VATANDAŞ OKUR – YAZAR OLDU

“Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yol Nisan ayı itibariyle Okuma – Yazma Seferberliği başlatmıştık. Bu bizim için son derece önemlidir. Bu konuda yapılan çalışmaları bizzat ben takip ediyorum. Lütfen tüm kurumlarımız bu konuda hassas olmaya devam etsinler. Yaklaşık 650 vatandaşımızı okur – yazar hale getirdik. Bundan sonra bu çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız.”

208 ÖĞRENCİMİZİ OKUL ÖNCESİNE KAZANDIRDIK

Okul öncesi eğitime gerçekten son derece önem veriyoruz. Okullaşma oranımızı arttırmamız için bir seferberlik başlattık: Okul Öncesi Eğitim Seferberliği. Geçtiğimiz yıl Nisan ayı itibariyle başlatmış olduğumuz bu çalışmalarla 208 tane öğrencimizi okul öncesine kazandırdık. Amacımız okul öncesi okullaşma oranımızı yüzde 90 ve üzerine çekmek. Şu anda bu konuyla ilgili olarak yoğun çaba sarf ediyoruz. Herkesin desteğini bekliyoruz.

BÜTÜN KURSLARIMIZ ÜCRETSİZDİR

Kaymakamlığımızın öncülüğünde Halk Eğitim Kampanyası yürütüyoruz. Halk Eğitim, devletle vatandaş arasında bir köprüdür. Bu köprüyü her sene daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımıza bilgi ve beceri kazandıracak, sosyal hayatlarını canlandıracak; özellikle mesleki eğitim imkanları sağlayacak bilgi ve beceri kurslarına çok önem veriyoruz. Bu anlamda tüm okullarımız vatandaşlarımıza açıktır. Bütün kurslarımız ücretsizdir. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yeni kurslar açacağız. Tüm okullarımız birer Halk Eğitim Merkezi konumundadır. Vatandaşlarımızın bu konudaki taleplerini bekliyoruz. Şu ana kadar 18 bin kişiyi halk eğitime kazandırdık. Yaklaşık 800 tane kurs açtık. Bunları daha da çoğaltacağız.

AB VE KALKINMA AJANSI PROJELERİNDEN FAYDALANMALIYIZ

Geçtiğimiz yıl Kasım ayı başı itibariyle Kaymakamlığımızda Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber Proje Koordinasyon Birimi kurduk. Özellikle AB projelerinden ve Kalkınma Ajansı projelerinden istifade etmek için yoğun bir gayret gösteriliyor bu birimimizde. Başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Şube Müdürü arkadaşlarımıza ve Proje Koordinasyon Biriminde görev almış arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten son derece güzel projeler hazırladılar. Yakında bunların duyurularını yapacağız.

BAŞARI TATLIDIR AMA TER KOKAR

Çerkezköy olarak önemli projelere imza atmak üzereyiz. Bazıları da kesinleşmiş vaziyette. Yakında bunların duyurularını yapacağız. Eğer hedefimiz eğitimde marka kent olmaksa mutlak suretle Kalkınma Ajansı projelerinden AB fonlarından mutlak suretle daha fazla yararlanmamız lazım. Başka türlü ileri gitmemiz mümkün değil. Eğer bir adım daha önde olmak istiyorsak daha fazla çalışmamız gerekiyor. Her zaman söylediğim gibi: Başarı tatlıdır ama ter kokar. Daha fazla terleyeceğiz, daha fazla çabalayacağız ve amaçlarımıza ulaşmak için her türlü fedakarlığı hep beraber yapacağız.

ÇERKEZKÖY YILDIZLARIYLA BULUŞUYOR’ GELENEKSELLEŞİYOR

Geçen yıl eğitim – öğretim sezonunun sonunda Çerkezköy Yıldızlarıyla Buluşuyor etkinliğimizin birincisini gerçekleştirdik. Bizlerin gurur kaynağı olmuş öğrenci ve öğretmenlerimizi hep beraber bir kez daha takdir etme imkanı elde ettik. Bu eğitim – öğretim sezonu sonunda da bunun ikincisini yapacağız. İnşallah daha fazla başarılara imza atmış olan çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi takdir etme imkanımız olacak. Şimdiden bunun hazırlıklarını yapacağız.

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNDEN DAHA ÖNEMLİ BİR KONUMUZ YOK

Eğitim – öğretim faaliyeti bizim son derece ciddiyetle üzerinde durduğumuz ve bütün ifadelerimizde bütün hal ve hareketlerimizde çok önem vermiş olduğumuz faaliyetlerimizdir. Bunu ciddi bir şekilde devam ettirmenin bütün sorumluluğu bizim omuzlarımızda. Kısacası geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceğinin sorumluluğu hep beraber bizim omuzlarımızın üzerinde. Bu sorumluluğa layık bir şekilde çalışmaya, gayret göstermeye hep beraber devam edeceğiz. Eğitim ve öğretimle ilgili bütün faaliyet ve etkinlikleri bizzat İlçemiz Kaymakamı olarak yakından takip etmeye devam edeceğim. Her etkinliği her faaliyeti her başarıyı önemsiyoruz. Bunları tüm yıla yayarak takip etmeye devam edeceğiz. Çocuklarımızın geleceğinden daha önemli bir konumuz yok.

EĞİTİMDE MARKA KENT HALİNE GELECEĞİZ

Çerkezköy mutlak suretle eğitimde bir marka kent haline gelecek. Bununla ilgili çalışmalarımızı hep beraber daha da yoğunlaştıracağız. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının desteklerini arttırarak yapmalarını rica ediyorum, kendilerini talimatlandırıyorum. Tüm STK’larımıza, meslek odalarımıza, derneklerimize, tüm hayırsever vatandaşlarımıza yapmış oldukları katkılardan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu destek ve katkılarını devam ettirmelerini kendilerinden istirham ediyorum.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Çocuklarımızın güvenli bir şekilde okullarına gidip gelmeleri için geçtiğimiz yıl alınan tedbirlerden dolayı İlçe Emniyet Müdürlüğümüze ve İlçe Jandarma Komutanlığımıza teşekkür ediyorum. Aynı titizlikle aynı önlemlerimizi bu eğitim – öğretim sezonu için de en iyi şekilde planladı arkadaşlarımız. Okul Müdürlerimizle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber titiz bir şekilde uygulayacaklar.

GIDA GÜVENLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Okullarımızda gıda güvenliği ve hijyen denetimi çok önemlidir. Bununla ilgili olarak da İlçe Tarım Müdürlüğümüz gerekli denetimleri yapacaklar. Gerektiği zaman Sağlık Müdürlüğümüzle de iş birliği içerisinde olacaklar.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN TÜM ENERJİMİZİ HARCAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Çocuklarımızın geleceği bizim omuzlarımızın üzerindedir. Bu büyük sorumluluğun gereğini hep beraber yerine getirmek için tüm enerjimizi sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz. Biz her nefes alış verişimizde bu sorumluluğu hatırlayarak, bunun gereğini yerine getirmek için tüm enerjimizi harcamaya devam edeceğiz.

HAYIRLI OLSUN

Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim – öğretim sezonumuzun hayırlı olmasını temenni ediyor, başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Şube Müdürü arkadaşlarımıza, öğretmen arkadaşlarımıza, yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Yeni eğitim – öğretim döneminde de kendilerine başarılar diliyorum. Öğrencilerimize de sağlıklı mutlu başarılı bir eğitim - öğretim sezonu diliyorum. Tüm vatandaşlarımıza, tüm velilerimize selam sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Hayırlı olsun”

KAYMAKAM KUBİLAY SINIFLARI DOLAŞTI

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın konuşmalarının ardından Çerkezköy Özel İdare İlkokulu öğrencileri Kaymakam Kubilay’a çiçek takdim ettiler ve daha sonra programa katılım gösterenler ve öğrenciler Çerkezköy Özel İdare İlkokulu kapısı önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Programın tamamlanmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Özel İdare İlkokulu sınıflarını gezerek ders yapan öğrenci ve öğretmenlerin İlköğretim Haftalarını kutladılar.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.