ENGELLİLER SOKAKTA TESPİT YAPTI

Çerkezköy Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Yönetimi Çerkezköy’desi cadde ve sokaklar ile dükkan ve binaların engelli erişimine uygunluğu konusunda sahada incelemerde bulundu.

ENGELLİLER SOKAKTA TESPİT YAPTI
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
15 Ocak 2020 Çarşamba 14:04


Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürü Levent Yıldırım, belediye teknik ekibi ve engelli vatandaşlar sahada yapılan İnceleme gezisine katıldı.

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ile Çerkezköy Belediyesi yetkililerinin geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığında bir araya geldiği toplantıda, Çerkezköy’desi engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak adına bazı kararlar alındığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, “Engelliler Derneğimiz ile bir araya gelerek Çerkezköy Belediyesi Engelliler Eylem Planı’nı hazırlamaya başladık. Birlikte çalışacağız. Önceliğimiz Dernek Binası’nın bakım onarımı ve temizliği oldu. Daha sonra orada bir personelimizi görevlendirdik. Şimdi de cadde ve sokaklarımızda, dükkanlarda ve binalarda erişilebilirliğin sağlanması için adımlar atmaya başlayacağız” dedi.
Gümüş açıklamalarına şöyle devam etti: “Her ne kadar kaldırımlarımızda engelli rampaları olsa da araçların hatalı parkları nedeniyle engellilerimiz geçemiyor. Bazı dükkan ve bina girişlerinde engelli rampalarının olmadığını, varsa da uygunsuzluğunu tespit ettik. Engelli vatandaşlarımızın bu dükkan ve binalara giremediklerini hep birlikte gördük. Biz de buna göre önlemler alacağız. Teknik ekibimizle birlikte notlarımızı alıyoruz, gerekli tespitlerimizi yapıyoruz. Dükkan sahiplerine gerekli uyarıları Zabıta Müdürlüğümüz aracılığı ile yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu işin üzerine daha ciddi gideceğiz. Önümüzdeki günlerde de benze bir tespit çalışmasını görme engelli vatandaşlarımız ile birlikte gerçekleştireceğiz.”
EYLEM ZAMANI
   Söylemleri bırakıp, eylemlerle hareket etmeye başladıklarını belirten Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, “Zamanımız kısıtlı. Direkt eyleme geçiyoruz. Bu konuda Çerkezköy Belediyesi’nin destekleri bizim için çok kıymetlidir. Umarım çok daha güzel işlere birlikte imza atacağız. Amacımız engelliyi normal hayata entegre etmek ve engelsiz bir hayat yaşamalarını sağlamak” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.