Engellilere 450 TL’lik yardım devam edecek

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ocak ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Başkanlığı’nda yapılan toplantı ile tamamlandı. Ocak ayı Meclis toplantısının ikinci oturumunda Çerkezköy Belediyesi tarafından 2016 yılında zihinsel ve bedensel engelli vatandaşlara 450 TL olarak yapılan yardımın devam etmesi oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı

Engellilere 450 TL’lik yardım devam edecek
08 Ocak 2016 Cuma 16:25

ENGELLİLERE YAPILACAK YARDIM GÖRÜŞÜLDÜ

Açılış ve yoklama ile başlayan Çerkezköy Belediyesi’nin Ocak ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Meclis Üyeleri Nedim Yılancı, Ensar Sivri, Seyithan Caferoğlu ve Nurettin Yekeler’in mazeretleri nedeni ile katılmadığı Meclis toplantısında ilk olarak bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2016 mali yılında engellilere Belediye Kanunu’na göre Belediye bütçesinden yardım yapılmasının müzakeresi görüşüldü.

BELEDİYE HİSSELERİNİN SATIŞI KABUL EDİLDİ

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporunun okunmasının ardından ilçemizde bulunan 22 adet zihinsel ve fiziksel engelli vatandaşımıza her ay 450 TL olarak yapılan yardımın devam etmesi Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi. Engelli vatandaşlarımıza yapılan yardımı oy birliği ile kabul eden Belediye Meclisi daha sonra Çerkezköy ilçesi sınırları içerisinde bulunan 14 adet muhtelif parseldeki Belediye hissesinin satışını da oy birliği ile kabul ettikten sonra gündemin son maddesinde yer alan İstasyon Mahallesi’nde yapımı tamamlanan verici istasyonundan faydalanacak olan radyo, televizyon ve mobil haberleşme sistemlerine ilişkin olarak ücret tarifelerini görüştü.

VERİCİLERİN YILLIK ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Bu gündem maddesi ile ilgili Tarife Komisyonu raporunun okunmasının ardından yeni yapılan verici istasyonunda faydalanmak isteyen yerel TV ve radyolardan yıllık 500 TL, ulusal yayın yapan TV ve radyolardan yıllık 12 bin TL ve GSM operatörlerinden ise yıllık 16 bin TL ücret alınması Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.

KARARLARIN HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ

Bu gündem maddesinin tamamlanmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, Çaylak Sokak üzerinde bulunan eski verici istasyonunun bulunduğu alanın park alanı olarak düzenleneceğini belirterek, alınan kararların Çerkezköy için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.