Farkını göster TESKİ!

TESKİ’nin bu ay itibariyle uygulamaya koyduğu ve ‘Konut, Geçici Konut, Şehit-Gazi, Engelli, Resmi, Özel Protokol, Kaynak Suyu ve Site Giriş Sayacı’ abonelik tiplerinin 1. kademesinde %8’lik indirimi vatandaşları oldukça memnun ederken; Tekirdağ halkının yeni ve önemli bir isteği var: “Abonelik sisteminde kademelere kaldırılıp teke düşürülsün”

Farkını göster TESKİ!
08 Ağustos 2018 Çarşamba 19:38

%85’LİK DİLİM %8’LİK İNDİRİMDEN FAYDALANDI
TESKİ’nin 11 Mayıs 2018 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda alınan kararla, bu ayın faturalarında %8 indirim uygulandı. Konut, Geçici Konut, Şehit-Gazi, Engelli, Resmi, Özel Protokol, Kaynak Suyu ve Site Giriş Sayacı’ abonelik tipleri 1. kademesinde geçerli olan indirim, toplam abone sayısının %85’ini kapsarken; %15’lik dilim ise indirimin dışında kaldı.

KADEMELENDİRME KALDIRILMALI
Yapılan indirimden oldukça memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar, TESKİ’nin yeni bir adım daha atarak abonelik tiplerinde kademelendirmeyi kaldırmasını istedi.

TOPLU ALIMLARDA MANTIKSIZLIK VAR
Kademeli abonelik tipinin adil ve mantıklı olmadığı ise farklı bir tartışma konusu. Öyle ki; ayda 10 metreküpün altında su kullanan aboneler, kartına her ay su yükletmek yerine bir defada 4-5 aylık su (40-50 metreküp) alabiliyorlar. Aylık kullanımları 1. kademeye dahil olan bu aboneler, her ay 10 metreküpü aşmayan su kullanmalarına rağmen, suyu toptan aldıkları için ödedikleri ücret 10 metreküpe kadar 1. kademeden, 20 metreküpe kadar 2. kademeden, 30 ve üzeri metreküpe kadar da 3. kademeden hesaplanıyor.

TESKİ FARKINI GÖSTERMELİ
Adil ve mantıklı olmayan bu uygulamanın acilen kaldırılması gerektiği savunulurken, 11 İlçe Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi’nden olan bir ilde Sosyal Belediyecilik anlayışına sahip olan bu yönetimin, farkını gösterip vatandaşı bu yönde de rahatlatması gerekiyor.  
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.