Fen lisesi protokolü imzalandı

Seval-Ahmet Çetin çifti tarafından Ambardere Mevkii’nde 132 bin m2’lik bir arazi üzerinde yapılması planlanan kampüs alanına Fen Lisesi yapılıyor. Yapılacak olan Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi için düzenlenen tören ile protokol imzalandı

Fen lisesi protokolü imzalandı
01 Eylül 2015 Salı 17:45

İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Ambardere Mevkii’nde 132 bin m2’lik bir arazi üzerinde yapılması planlanan  kampüs projesi için ilk adım Seval-Ahmet Çetin çiftinden geldi. Dün Atak Kozmetik fabrikasında düzenlenen tören ile Fen Lisesinin protokolü imzalandı. Düzenlenen protokol imza törenine AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile Şube Müdürleri Abdullah Nair ve İrfan Danışmaz, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve çok sayıda sanayici katıldı.

İNSANA YAPILAN YATIRIM GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR

İmza töreni öncesi kürsüye gelen Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, kampüs alanı içine yapılacak olan Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi içi emeği geçen herkese teşekkür ederek Seval-Ahmet Çetin çiftine yaptıkları hayır işinden dolayı da şükranlarını sundu. Programın devamında kürsüye gelen Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Yaradanım bize cömert davrandığı şeyler karşısında bizim yaptıklarımız bir şey değildir. Bana yaradan biraz farklı davranıyor ve buna şükürler olsun. Onun bizlere verdiği bu nimetler karşısında yaptığımızın sözü bile olmaz. Yine de teşekkür ederim. İnsana yapılan yatırım geleceğe yapılan en önemli yatırımdır” dedi.

ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

Çetin konuşmasını Çin atasözü ile destekleyerek şunları söyledi; “Eğer bir yıla yatırım istiyorsan buğday ve çeltik ek. Eğer on yıla yatırım yapmak istiyorsan ağaç ve kavak ek. Eğer yıllara geleceğe yatırım yapmak istiyorsan insana yatırım yap. Ekonomik olarak gelişmiş ülkelerle ekonomisi geri kalmış ülkeler arasında ki en önemli faktör tarihlerinin eski olması mı sanmıyorum. Coğrafi konumları mı sanmıyorum. Yer altı veya yer üstü zenginlikleri mi sanmıyorum. Bence en önemli faktör eğitimli insan kaynaklarının zenginliğidir. Bizler de nacizane kendi gurubumuz içerisinde böyle bir fen lisesini kazandırmak istedik. Allah yar ve yardımcımız olsun”

BÜTÇENİN BİRİKMESİNDE HERKESİN KATKISI VAR

Fen Lisesi ile eğitim kampüsüne start verileceğini ifade eden Ahmet Çetin, “Projenin hayata geçmesi ile Çerkezköy’ümüzün de marka değerinin yukarıya taşınacağına inancımız tamdır. Sadece Çerkezköy’e değil bölgemize hatta ülkemize de hizmet verecektir. Yapacağımız fen lisesinin bütçesinde emeği geçen başta analarımızın babalarımızın öğretmenlerimizin destek olan kardeşlerimizin, fikirleri ile bizlere yol gösteren çok kıymetli dostlarımızın, yerinde yaptıkları eleştirilerle değerli basınımızın, tabi bunlar önemli ama bize güvenen bize destek veren sanayici ve iş adamlarımızın desteği olmadan bunları başaramazdık. Bunun yanında 6 bine yakın ve geçmişte çalışanlarımın hepsinin emeklerinin var olduğu, bunun yanında bana en çok ihtiyacı olduğu zamanlarda vakit ayıramadığım oğlum Atakan’ın, gece gündüz benimle birlikte çalışan sevgili eşim Seval Çetin’in bu bütçenin birikmesinde hepsinin payı vardır” diye konuştu.

SİZLERLE BİRLİKTE OLMAK BİZLERİ ONURLANDIRDI

Çetin konuşmasının sonunda ise, “İnşallah bunun sevabı hepinize ve burada şahit olanlara da nail olur. Bu projeyi hayata geçirme kararı aldığımız günden bugüne kadar Sayın Valimiz, Kaymakamımız, Milletvekilimiz, Milli Eğitim Müdürümüz, Belediye Başkanımızın hepsinin destekleri oldukça fazladır. Bu sebeple hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah imzalayacağımız bu protokolle temelini atıp okulumuzu hep birlikte açmak nasip olur. Heyecan dolu bu mutlu günümüzde sizlerle birlikte olmak bizleri onurlandırdı” dedi.

TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ

Ahmet Çetin’in ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise yaptığı konuşmada, “Bugün hakikaten Çerkezköy için önemli bir gün. Nüfusu 130 bine dayanmış Tekirdağ’ın ve Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden birinde yaşıyoruz. Çerkezköy’ümüzün milli eğitim konusunda eksikleri çok fazla. Bugün teşekkürü hak eden Çetin Group ailesine bir kere daha Çerkezköylüler olarak şükranlarımızı sunuyorum. Bugünün önemi HFZ cami önünden, HFZ lisesi ve Serkan-Müjgan Karagöz engelli okulunun önünden her geçişimizde biz bunun önemini bugün bir kez daha iyi anladığımızı düşünüyorum. Böyle bir hassasiyetlerinden dolayı okul kampüsünün protokolünün tamamlanmasına sayılı günler kala böylesine bir fen lisesini Çerkezköy’e kazandıracakları ve bu protokolü bugün imzalayacakları için bir kez daha teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

KATKI SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Akay konuşmasının sonunda ise şunları söyledi; “Bu konuda ki hassasiyetlerinden dolayı ve her ortamda bu hassasiyeti yüksekte tutan sayın Çerkezköy Kaymakamız Metin Kubilay’a ve sayın Valimize şükranlarımı sunuyorum. Bizler Çerkezköy de hayırseverlerin önemini biliyoruz. ÇTSO eseri bugün Çerkezköy’de var. Ancak havasını suyunu iş gücünü kullanan sanayimizle de gurur duyuyoruz. Ancak ben sanayi bölgemizin Çerkezköy’e olan aidiyet duygularını biraz daha yukarı kalkmasını sadece temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum”

SEFERBERLİK BAŞLATMIŞ DURUMDAYIZ

İmza töreninin devamında kürsüye gelen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “ilçemiz nasıl sanayi alanında ülkemizde adından söz ettiriyorsa bununla beraber eğitimde de bir marka kent haline gelmesi için topyekün bir seferberlik başlatmış durumdayız. Bu amaçla Okul öncesinden başlayarak eğitimin her kademesini yakından ilgilenerek eğitim kurumlarının hem fiziksel şartlarının iyileştirilmesi, hem de kalitesinin artırılması için yoğun bir çaba sürdürmekteyiz. Bu faaliyetlerimizden biri de Kaymakamlığımızın girişimleri sonucu tüm ortaöğretim kurumlarının bir araya toplanacağı bir Eğitim Kampüsü yapılması için Ambardere mevkiinde 133 dönümlük arazinin 31 Ocak 2016 tarihine kadar tahsisi yapılması sağlanmıştır” dedi.

HAYIRLI OLMASI TEMENNİSİNDE BULUNDU

Kaymakam Kubilay konuşmasının devamında ise, “ilçemizde yaklaşık her yıl yüzde 10’ları bulan öğrenci sayısındaki artışın getirdiği başta ikili eğitim olmak üzere bir çok olumsuzluğa son verecek ve liselerde eğitim kalitesinin arttırılmasını sağlayacak bu alana derslik kapasitesine göre 17 okuldan 39'a kadar okul yapılabilecektir. Öğrencilerimize daha kaliteli, daha güvenli ve daha iyi sosyal-sportif imkanlar sağlayacak olan Eğitim Kampüsü projesini bugün itibariyle hayata geçirmekten dolayı duyduğum memnuniyeti belirtir, başta ilçemize Eğitim Kampüsünde bir Fen Lisesi kazandıracak olan hayırsever Seval-Ahmet Çetin çiftine ilçemiz adına çok teşekkür ediyorum. Her nefes alış-verişte tabiri caizse sorumluluğunu omuzlarında hissettiğimiz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın-gençlerimizin daha iyi yetiştirmekten daha önemli bir görevimiz olmadığına inanarak her zaman
söylediğimiz üzere en esaslı meselemizin eğitim olduğunu vurgulamaya devam edeceğimizi buradan bir kez daha ifade ediyor, buradan hayırseverlerle , Sivil Toplum Örgütlerine, Sanayicilerimize ve işadamlarımıza da Eğitim Kampüsü Projesine okul yaptırarak destek olmaları çağrısında bulunuyor bu duygu ve düşüncelerle Seval-Ahmet Çetin Fen Lisemizin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyor,
hepinize saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

GÖREV BİZ BÜYÜKLERE DÜŞMEKTEDİR

Kaymakam Metin Kubilay’ın ardından kürsüye davet edilen Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise yaptığı konuşmada, “geleceğimizi ve ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimizi iyi yetişmiş birer fert olarak topluma kazandırmaktaki görev biz büyüklere düşmektedir. Gençlerimizi yarınlara hazırlamak, ancak iyi bir eğitim ve öğretimle olur. Yapılacak olan okulumuz kalitesi ve imkanları açısından bölgemizin sayılı okullarından birisi olacaktır. Biz milletçe ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyen şeyh Edebali’nin torunları olarak insana verilen öneme şuan bu değerli yatırımla sahip çıkmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMANIN İÇERİSİNDE YER ALIYOR

Milletvekili Doğan konuşmasının sonunda ise, “yaklaşık bir ay kadar önce, bir Pazar kahvaltısında sayın Kaymakamımız ve ailesi, ben ve ailem ile bu güzel Çetin ailesi ile birlikteydik. Yine her zaman ki gibi Tekirdağ için, Çerkezköy için ve ülkemiz için neler yapabilirizi konuşurken, kaymakamımızın kıymetli eşi Füsun hanım eğitici kişiliği ile önemli bir konuya değindi. Çetin ailesinin yaptırmak istediği öğrenci yurdu fikrinden vazgeçip bu güzel projeye imza attılar. Sizlerin huzurunda bu projenin yapımını üstlenen Seval-Ahmet Çetin çiftine tekrar teşekkür ediyorum. Dua kapısının her iki cihanda da açık olduğu bu okulumuzun ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.  

 ZORLUKLARI AŞARAK BUGÜNLERE KADAR GELDİK

Programda son olarak Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu bir konuşma gerçekleştirdi. Hayırsever Seval-Ahmet Çetin çiftine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Salihoğlu, “Kimse bu günlere kolay gelmedi, zorlukları aşarak bugünlere kadar geldik. Bu da Ahmet Çetin’in yaşamındaki kesitlerden açık bir şekilde görülüyor. Başkasına ait ihtiyacı gidermek insanı mutlu etmiyorsa orada bir eksiklik vardır. Hepimizin gücümüz yettiği oranda iyilik yapma imkanı bulunuyor. Bunu bazıları madden, bazıları da manen yerine getiriyor. Seval-Ahmet Çetin çifti de bugün burada olduğu gibi çok önemli bir çalışmanın içerisinde yer alıyor” dedi.

İNŞALLAH TEMEL ATMA TÖRENİNDE DE BİR ARAYA GELECEĞİZ

Hayırseverin toplumda artmasını temenni ederek konuşmasını sürdüren Vali Enver Salihoğlu “Hayırseverler başımızın tacıdır, böyle olmaya da devam edecekler. Onların bıraktığı bağışlara da toplum olarak sahip çıkmalıyız. İl Genelinde 92 okulda ikili öğretim yapılıyor. Bu durum Tekirdağ’a yakışmıyor. Bir ilin ülke ekonomisine sağladığı katkı ile eğitimdeki sıralamasının aynı aşamada bulunması gerekir. Eğitimde seviyenin üst sıralara çıkmasında hayırseverlerin de katkıları çok önem taşıyor. Çerkezköy Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi Çerkezköy’e hayırlı olsun. İnşallah okulun temel atma töreninde de bir araya geleceğiz” açıklamasında bulundu.

PROTOKOL İMZALANDI

Konuşmaların tamamlanması sonrasında Çerkezköy Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi’nin protokolü Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seval Çetin ile Çetin ailesinin ikinci kuşak temsilcisi Atakan Çetin, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler tarafından imzalandı. Tören sonrasında da davetlilere ikramda bulunuldu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.