Fen Lisesi’nin temeli atıldı

Seval – Ahmet Çetin Fen Lisesi’nin temel atma töreni Ambardere Mevkii’nde bulunan Eğitim Kampüs Alanı’nda yoğun bir katılımla gerçekleşti. Açılışta konuşan Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever Ahmet Çetin, “Okulumuzun ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyor, en kısa zamanda okulun açılışında da bir araya gelmeyi diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Fen Lisesi’nin temeli atıldı
24 Haziran 2016 Cuma 17:56

YOĞUN KATILIM YAŞANDI
 
Ambardere Mevkii’nde bulunan Eğitim Kampüs Alanı’nda gerçekleşen Seval – Ahmet Çetin Fen Lisesi temel atma törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Partili Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan ve Metin Akgün, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy TOS Başkanı Süleyman Kozuva, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, STK temsilcileri, sanayi kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, hayırsever Seval-Ahmet Çetin çifti ve pek çok davetli katıldı.
 
“TARİHİ BİR ANA TANIKLIK EDİYORUZ”
 
Programın açılış konuşmasını Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever Ahmet Çetin gerçekleştirdi. Tarihi bir güne tanıklık ettiklerini belirten Çetin, “Temelini atmak üzere olduğumuz Fen Lisesi bugüne kadar yaptığımız sosyal projelerinin en güzeli olacaktır. Fen Lisemiz 2000 metrekare temel olmak üzere toplamda 6000 metrekare kapalı alana sahip olacak. İnşallah bugün temelini atacağımız okul, bir ilkin başlangıcı olur. 16 derslik, 3 adet seçmeli ders odası, 3 fen laboratuarı, 1 adet beden eğitimi salonu, 1 adet kütüphane, 2 adet 115 kişilik salon, 10 adet idari birimlere ait oda, arşiv odaları, kantin, sığınaklar ve depolar yer alacak.” dedi.
 
“EN KISA ZAMANDA OKULUN AÇILIŞINDA DA BİR ARAYA GELMEYİ DİLİYORUM”
 
Eşi ve oğluyla birlikte Türkiye ve gençler adına eğitime katkı yapma düşüncelerinin olduğunu ve bu düşüncelerinin Fen Lisesi olarak şekil bulduğunu dile getiren Çetin, “Bölgemizde birçok önemli sanayi kuruluşu var. En çok ihtiyaç duyulan bölümün Fen Lisesi olduğunu düşündük ve bu eğitim yuvasının temelini atmak için bir araya geldik. Yuvayı dişi kuş yapar derler. Bu zamana kadarki süreçte eşimin gözündeki heyecanı gördükçe bu sözün ne kadar doğru olduğunu daha iyi anladım. Okulumuzun ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyor, en kısa zamanda okulun açılışında da bir araya gelmeyi diliyorum.” ifadelerini kullandı.
 
HALİS İŞLER: “YAPTIĞIMIZ OKULLAR YETERLİ OLMUYOR”
 
Ahmet Çetin’in ardından kürsüye çıkan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, “Çerkezköy Tekirdağ’ın en fazla göç alan ve öğrenci artışı en yüksek olan ilçesidir. 30 bini aşkın öğrenci var. 165 bin öğrenciye 8 bin öğretmenle hizmet veriyoruz. Yaptığımız okullar yeterli olmuyor. Arsaların ya özel mülkiyete ait ya da zemin etüdü anlamında aşırı masraf gerektiren alanlar olması nedeniyle okul yapımında zorluklar yaşıyoruz. 5 milyonluk okul için 8 milyon kamulaştırma bedeli ödemek zorunda kalıyoruz. Belediye Başkanlarımıza, eğitim alanları için sorunsuz alanları tahsis etmeleri adına çağrıda bulunuyorum.” dedi.
 
“DEVLET MİLLET EL ELE OLURSA BU İŞLER ÇOK DAHA HIZLI OLUR”
 
Tekirdağ’da son 3 yıl içerisinde 127 milyon TL proje maliyetli okulların yapıldığına değinen İşler, “Tek sıkıntımız sorunsuz arsa teminidir. Bu alan Kaymakamımızın koşturması ile tahsis edildi. Burada 9 tane planladığımız okul var. Ortaöğretim yatırımlarını bu alana çekmeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda burası ilktir. Devlet millet el ele olursa bu işler çok daha hızlı olur. Tekirdağ’da öğrencilere yakışır bir eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Destek verin dünyayı yerinden oynatacağız.” ifadelerini kullandı.
 
HAYIRSEVER ÇİFTE TEŞEKKÜR ETTİ
 
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da kısa bir konuşma gerçekleştirerek, “İlçemiz nasıl sanayi alanında ülkemizde adından söz ettiriyorsa, eğitimde de marka kent haline gelmesi için topyekun seferberlik başlattık. Okul öncesinden başlayıp, eğitimin her kademesiyle yakından ilgilenerek eğitim kurumlarının fiziksel şartlarının iyileştirilmesi ve kalitesinin artırılması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu faaliyetlerin başında Eğitim Kampüsü projesi gelmektedir. Yaklaşık 133 dönümlük bir alanda oluşturulan kampüste 9 adet lise, konser ve konferans salonu, kapalı spor salonu, kız ve erkek pansiyonları ve büyük tip atölyeler yer alacaktır. İlçemiz Eğitim Kampüsüne Fen Lisesi kazandıran hayırsever Seval - Ahmet Çetin çiftine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kaydetti.
 
ÇERKEZKÖY TSO SOSYAL BİLİMLER LİSESİ YAPACAK
 
Fen lisesinin yanı sıra Çerkezköy TSO tarafından da Eğitim Kampüsüne Sosyal Bilimler Lisesi yapılacağını dile getiren Kaymakam Kubilay, “Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı da bir adet Anadolu İmam Hatip Lisesi yapacaktır. Bizim en esaslı meselemiz eğitimdir. Bu kapsamda tüm hayırseverlere, Eğitim Kampüsümüze okul yaptırmaları konusunda çağrıda bulunuyorum.” diye konuştu.
 
“GENÇLER İÇİN YAPILAN YATIRIMLAR EN HAYIRLI YATIRIMLARDIR”
 
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, hayırsever çiftin Fen Lisesi fikrini ortaya çıkardıkları andan bugüne kadar duruma şahitlik ettiğini belirterek, “Projenin hızlanması için arkadaşlarımızla birlikte elimizden gelen desteği sunmaya çalıştık. Ameller niyetlere göre hasıl oluyor. Çetin çifti temelin hayırlı bir günde atılması için temennide bulunuyorlardı. Ramazan Ayı’nda bir Cuma gününde temelin atılması nasip oldu. Önümüzdeki günlerde başka hayırseverlerin yatırım müjdelerini vereceğiz inşallah. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gençler için yapılan yatırımlar en hayırlı yatırımlardır.” ifadelerini kullandı.
 
“12 OKULA DAHA İHTİYAÇ VAR”
 
Ayşe Doğan’ın ardından kısa bir konuşmada da AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün yaptı. Akgün, “Çerkezköy Ambardere ilçenin ilk kuruluş yeridir. Nüfus 80’li yıllarda büyümeye başladı. Nüfus bugün 134 bin civarında. Her yıl 3 bin öğrencinin geldiği bir şehir. Bu okulun dışında, bugün 12 okula daha ihtiyaç var. Onun için buradan tüm hayırseverlere sesleniyorum. Biz nasıl ki iş adamlarının bürokratik işlemlerini kolaylaştırdıysak, onlar da okul yapsınlar. Bileği güçlü olanlar okul yaptırır. Ahmet Çetin’in bileği güçlü. Dolayısıyla bu okul yetmez. 3-5 yıl sonra bir okul daha yapmasını bekliyorum.” dedi.  
 
METİN AKGÜN ŞEHİTLERİ UNUTMADI
 
Şehit olan askerlerin ailelerine baş sağlığı dilediğini belirten Akgün, “Terör örgütü PKK üyelerini lanetle kınıyorum. Sonlarının geldiğini görüyoruz. Yeni çıkaracağımız yasa ile kaçacak delik arayacaklar; tabi kaçmaya fırsatları olursa…” ifadelerini kullandı.
 
“ALLAH HAYIRLARINI ARTTIRSIN”
 
Temel atma töreninde son konuşan isim Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan oldu. Hayırlı bir iş için toplandıklarını belirten Vali Ceylan, “Birazdan Fen Lisesinin temelini atacağız. Okulumuzun şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizi çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkarmak kaliteli eğitimle mümkündür. Eğitimde kalite standartlarına ulaşmak adına devletimiz büyük çaba sarf ediyor. Hayırseverlerimize de eğitime katkıları için teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını artırsın.” dedi.
 
“HER YIL DAHA FAZLASINI YAPMAK ZORUNDAYIZ”
 
Tekirdağ nüfusunun hızla arttığına değinen Vali Ceylan, “Genç ve dinamik bir nesil yetişiyor. Tüm dünyanın gözü ülkemizin üzerinde. Avrupa ülkeleri yaşlı nüfusa sahip. En büyük zenginliğimiz olan genç nüfusu iyi yönlendirme ve eğitme çabası içindeyiz. Amacımız bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi kullanabilen ve insanlığın hizmetine sunabilen bir nesil yetiştirmektir. Nüfus artış hızında Terkiye’de ikinci sıradayız. İnşallah yeni okullarla derslik ihtiyacımız azalacak. Fakat biz her yıl daha fazlasını yapmak zorundayız. Fen Liseleri en seçkin öğrencilerin eğitim aldığı okullardır. Buradan mezun olan öğrenciler ülke geleceğine yön veren nesiller olacaktır. Bunun için temelini atacağımız okul ayrı bir önem arz etmektedir.” diye konuştu.
 
TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 
Protokol mensuplarının konuşmalarının ardından Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna temel atma töreni için dua okudu. Kesilen kurbanın ardından protokol mensupları, Seval – Ahmet Çetin Fen Lisesi’nin temeline ilk betonun dökülmesini sağlayacak olan butona bastılar ve temel atma törenini tamamladılar.
 
Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.