Fildişi Sahili Kalkınma Ajansı ve Delegasyon Grubu ÇTSO’yu Ziyaret etti

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na gelen 35 kişilik Fildişi Sahilli Kalkınma Ajansı ve Delegasyon grubu ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker ve Oda üyeleri tarafından ağırlandı. Gerçekleştirilen ziyarete Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve çok sayıda sanayici de katıldı

Fildişi Sahili Kalkınma Ajansı ve Delegasyon Grubu ÇTSO’yu Ziyaret etti
27 Mart 2015 Cuma 19:11

 İKİ ÜLKE ARASINDA YARIM ASIRA DAYANAN DİPLOMATİK İLİŞKİLER VAR

Gelen Fildişili grubun karşılanmasının ardından misafirler, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda, binanın bölümleri gezdirilerek konferans salonuna çıkarıldı. Konferans salonunda konuşmasını yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker; “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu dönemde üyelerimize özellikle ihracat noktasında katkı sağlamayı hedefledik ve bu kapsamda bizim için büyük önem arz eden Afrika ülkeleri ile diyalogumuzu geliştirme adına DEİK’in de büyük katkılarıyla önemli çalışmalar başlattık. İki ülke arasında yarım asra dayanan diplomatik ilişkiler, ekonomik ve ticari ilişkilerle yeni bir boyut kazanmış ve bu gelişmelere eş olarak Temmuz 2012’den beri Türk Hava Yollarımız Abidjan’a doğrudan sefer gerçekleştirmeye başladı” ifadelerini kullandı.

İKİ ÜLKE ARASINDA 2014’TEKİ TİCARET HACMİ 332 MİLYON DOLAR

Konuşmalarına Fildişi Sahili ile ülkemiz arasındaki ticari ilişkilerden bahsederek devam eden Taha Ülker; “Kakaonun anavatanı, turizmin cenneti dünya çapında futbolcusuyla hafızalarımızda yer eden Fildişi Sahili ile ülkemiz arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin temelini 2005 yılında imzalanan Ticaret Anlaşması ile Ekonomik ve Teknik İşbirliği Anlaşması oluşturmaktadır. 2012’den bu yana giderek artan İkili ticaret hacmi, 2014’te 332 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bugün Fildişi Sahili iş heyeti ve Türk firmalarımızın gerçekleştireceği görüşmelerle birlikte, iki ülke arasındaki sosyal, kültürel ve özellikle ekonomik ilişkilerin daha da güçleneceğini temenni etmekteyiz” açıklamalarında bulundu.

ÇOSB TÜRKİYE’NİN SAYILI ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDEN

Taha Ülker’in konuşmalarını sonlandırmasının ardından kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay; “Öncelikle Fildişi Sahilli İş Heyeti dostlarımızı selamlıyorum. İlk önce Ülkemize sonra da İlçemize hoş geldiler. Sizleri burada görmemize vesile olan ÇTSO Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Türkiye’nin sayılı organize sanayi bölgelerinden bir tanesi konumunda. Sizlere bu güzel sanayi kentini tanıtmaktan da ayrıca mutluluk duyuyorum” dedi.

UMARIM BİZ DE SİZİ FİLDİŞİ SAHİLİ’NDE AĞIRLARIZ

Fildişi Sahili Kalkınma Ajansı Başkan Vekili Kinapara Coulibaly, karşılama ve ağırlamalarından dolayı Çerkezköy Ticaret ve sanayi Odası Yönetimi’ne teşekkürlerini ileterek; “Fildişi Sahili olarak Ülkemizde büyüme hızı yüzde 8 civarında. Biz bu sayıyı yüzde 10 olarak hedefledik. Ülkede eğitim seviyesi yüksek ve nüfus kalabalık. Ekonomik olarak ise burada her sektörden delegasyonlar var. Bu ziyareti düzenlememizdeki en önemli hedef ise ülkeler arası ekonomik işbirliği geliştirmek. Umarım bir gün biz de sizi Fildişi Sahili’nde ağırlarız” diyerek konuşmalarını sonlandırdı. Konuşmaların ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı tanıtan slayt gösterisinin sunumu, ÇTSO Meclis Üyesi Muharrem Yamaç tarafından yapıldı ve toplantı sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.