“Fiyat politikaları vatandaşları da tedirgin ediyor”

Üyelerin sorunları ve taleplerini dinlemek amacıyla ziyaretlerine devam eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 10.Meslek Komitesi, son olarak Çerkezköy’deki üyelerle bir araya geldi. Sigortacılık sektöründe karşılaşılan sorunların öne çıktığı ziyaretler esnasında, sigorta acentesi yetkilileri, özellikle trafik sigortası fiyatlarının büyük farklılık göstermesi sebebiyle sorun yaşadıklarını belirtirken, vatandaşların da fiyat politikaları yüzünden tedirgin olduğuna dikkat çekerek fiyatlara bir standart getirilmesi gerektiğini savundu. acentelerin sıkıntılarını dinleyen 10.Meslek Komitesi Üyeleri, yaşanan sorunları en kısa zamanda ilgili yerlere aktaracaklarını belirtti

“Fiyat politikaları vatandaşları da tedirgin ediyor”
27 Şubat 2015 Cuma 18:32

 Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 10.Meslek Komitesi, her ay periyodik olarak gerçekleştirdiği üye ziyaretlerine devam ederken, Komite Üyeleri son olarak Çerkezköy’deki üyelerle bir araya geldi. Komite Üyeleri, 25 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen program kapsamında Çerkezköy’de faaliyet gösteren Avrupa Uzman Grup Sigorta Acenteliği, Aru Sigorta Acenteliği, Erkan Sigorta Acenteliği, Albaraka Türk ve Albayrak Kuyumculuğu ziyaret ederken, ziyaretleri esnasında üyelerin istek ve sorunlarını dinledi. Ziyaretlerde 10.Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Üstün ve Komite Üyesi Rahmi Yılmaz yer aldı.

SORUNLAR TOBB’A İLETİLİYOR

Ziyaretlerde yaptığı konuşmada, 2015 yılı itibariyle başladıkları ziyaretler kapsamında üyelerle bire bir iletişim halinde olup sorunlarını dinleyeceklerini kaydeden Rahmi Yılmaz, bu sorunların TOBB kanalıyla Bakanlığa iletileceğini hatırlattı.

FİYAT POLİTİKALARI VATANDAŞLARI DA TEDİRGİN EDİYOR

Ziyaretler esnasında, sigortacılık sektöründe karşılaşılan sorunlar öne çıktı. Üyelerin görüştüğü acente yetkilileri, özellikle trafik sigortası fiyatlarının büyük farklılık göstermesi sebebiyle sorun yaşadıklarını belirtirken, vatandaşların da fiyat politikaları yüzünden tedirgin olduğuna dikkat çekerek fiyatlara bir standart getirilmesi gerektiğini savundu. Yetkililer ayrıca, ucuz fiyatlara yaptırılan trafik sigortalarında, firmaların hasar ödemelerinde büyük sıkıntı çıkardığına da vurgu yaparak, “Kimi şirketler kaza yapan vatandaşlara ‘kaza fotoğraflarını kendi fotoğraf makinenle mi çektin?” şeklinde soru bile yöneltebiliyorlar” dedi.

ACENTE OLMAYANLAR PİYASADA İŞ YAPIYOR

Yetkililerin dile getirdiği bir diğer problem ise, gerekli yükümlülükleri yerine getirmeden sigorta işlemleri yapan kişiler oldu. Acente olmayan kişilerin piyasaya girdiğini kaydeden yetkililer, “Biz Sigorta Acenteleri olarak yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Fakat bazı kişiler gerekli yükümlülükleri yerine getirmeden piyasada iş yapıyor” diye konuştu.

ŞİKAYETLER İLGİLİ YERLERE AKTARILACAK

Ziyaretler esnasında, acentelerin sıkıntılarını dinleyen 10.Meslek Komitesi Üyeleri, yaşanan sorunları en kısa zamanda ilgili yerlere aktaracaklarını belirtti.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.