Fuar bile yapılamıyor! ​

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Çerkezköy Belediyesi’yle protokol yapmaktan kaçıp çürümeye terk ettiği Çerkezköy Spor Salonu’nda spor yapmak bir yana; fuar bile yapılamıyor. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy Spor Salonu’nda yapmaya karar verdiği Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nı, fiziki şartları oldukça elverişsiz olan bu salonda yapmaktan vazgeçerek Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’ne aldı.

Fuar bile yapılamıyor! ​
27 Eylül 2018 Perşembe 09:31

SPOR SALONUNDAN VAZGEÇİLDİ
Hatırlanacağı üzere, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Eylül Ayı olağan Meclis Toplantısı’nda Oda yetkilileri tarafından bir açıklama yapılmış ve Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın Çerkezköy Spor Salonu’nda yapılacağı ifade edilmişti.

FUAR ALANI DEĞİŞTİ
Çerkezköy’ün tanıtımı ve imajı açısından oldukça önemli olan bu fuarın, çürümeye terk edilmiş bir salonda yapılması vatandaşlar tarafından olumlu karşılanmazken, ÇTSO Yönetimi yeni bir karar alarak Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nı Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde yapma kararı aldı.

BAKANLIK SALONU ÇÜRÜMEYE TERK ETTİ
Bilindiği gibi 2006 yılında imzalanan bir protokolle işletme hakkı 10 yıllığına Çerkezköy Belediyesi’ne verilen Çerkezköy Kapalı Spor salonu, 2016 yılında protokol süresinin dolmasıyla yeniden Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesine girmişti. Protokol süresinin dolmasından önce Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Bakanlığa “Salon’a tadilat gerekiyor. Masrafın bir kısmını siz bir kısmını da biz karşılayalım ve salonun eksiklerini giderelim” teklifi sonrasında Belediye’yi bir süre oyalayıp daha sonra da protokolün süresinin dolduğunu, yeni bir protokol imzalanmayacağını belirten Gençlik ve Spor Bakanlığı, salonu geri alıp çürümeye terk etmişti.

DÖNEMİN BAKANI ‘YIKACAĞIZ’ DEMİŞTİ
Daha sonra dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çerkezköy’de bir dizi incelemede bulunarak, bakımsızlıktan dolayı uzun süredir spor müsabakalarının gerçekleştirilemediği Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nu tadilat ettirmek yerine yıkılacağını ifade ederek, buraya 3 bin 500 seyirci kapasiteli yeni bir salon inşa edileceğini belirtmişti.

YENİ BAKAN NE YAPACAK?
Osman Aşkın Bak’ın ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine getirilen Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Çerkezköy Spor Salonu’yla ilgili tutumunun ne olduğu bilinmezken; ekonomi rahatlamadan Çerkezköy’e spor alanında tek bir çivi bile çakılamayacakmış gibi görünüyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.