Gazi Tarık Cür Parkı Törenle Açıldı

Hakkari Derecik'te operasyon sırasında teröristlerin döşediği mayına basarak iki bacağını birden kaybeden gazi Tarık Cür'ün adının verildiği parkın açılışı Kapaklı’da törenle yapıldı.

Gazi Tarık Cür Parkı Törenle Açıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
07 Kasım 2019 Perşembe 10:54


KAPAKLI GAZİMİZİ YALNIZ BIRAKMADI
5 Kasım Salı günü saat 14.00'da gerçekleştiren törene Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Gazi Tarık Cür ve ailesi, belediye meclis üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş ve dernek üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
"MİLLETİMİZ İÇİN VARIZ"
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı Gazi Tarık Cür, yaptı. Türk milletinin asker, gazi ve şehitlerini asla yalnız bırakmadığını belirten Gazi Cür, "Hala daha arkadaşlarım orada. Dualarınızı onlardan eksik etmeyin. Ben gazi oldum ama bugün git deseler yine giderim. Halk arkamızda oldukça bu vatanı kimse bölemez. Askerlerde bizlerden destek alarak bizleri savunuyorlar. Milletimiz için varız. Milletimiz de bizim her daim yanımızda. Türk milleti askerini, gazisini, şehidini asla yalnız bırakmıyor. Parklar olsun, sokaklarımız olsun şehitlerimizi, gazilerimizi hatırlayacak anılar yerleştirmek çok önemli. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizleri unutmadı. İnşallah diğer belediye başkanları da gazilerimiz, şehitlerimizin isimlerini parklara, sokaklara verir. Onlar hiç unutulmaz, hep hatırlanır" dedi.
"TÜRK MİLLETİ HER ZAMAN GAZİSİNE SAHİP ÇIKAR"
Gazi Tarık Cür'ün konuşmasının ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Türk Milleti'nin her zaman gazisine sahip çıkacağının altını çizerek, "Tarık’ın sözünün üzerine çok fazla söze gerek yok. Tarık kardeşim 20 Temmuz’da hain pusuya kurban gitti ve iki bacağını birden kaybetti. Teşekkürü aslında sadece bana değil, tüm meclise yapmamız gerekiyor. Tüm meclisimizle hemfikir olduk. Türk Milleti her zaman gazisine sahip çıkar. Biz zor bir coğrafyayı kendimize yurt edinmişiz. Dolayısıyla yediden yetmişe, kadınıyla, genciyle asker bir milletiz. Tarık da güzel bir örneği oldu. Kapaklı’da sayısı oldukça fazla gazimiz var. Tarık kardeşimizin gönlümüzde bambaşka bir yeri oldu. İnşallah gazi kardeşimizi protezleri takıldıktan sonra kendisi arzu ederse belediyemizde istihdam etmek istiyoruz. Orada görev verip, halkımızla hemhal olmasını, bir görevi icra etmesini rica edeceğiz. Gazi Tarık Cür ismi Trakya’ya damgasını vurdu, Kapaklı’nın gururu oldu. Onun ismini parka vermemiz aslında çok basit bir şey. İlerleyen zamanlarda çok daha fazlasını yapacağız inşallah. Hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.
"ÇOCUKLARIMIZ BU PARKLARDA ONLARIN GÖLGESİ ALTINDA BÜYÜYECEKLER"
Başkan Çetin’in ardından konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamtoğlu, “Parka, sokağa, camiye şehidimizin, gazimizin isminin verilmesi taşıdığı mana bakımından çok değerli. Bizler gazilerimiz ve şehitlerimizle bu vatanın müdafaasını sağladık. Onlar canları pahasına mücadele ettiler. Çocuklarımız bu parklarda onların gölgesi altında büyüyecekler. Kimleri örnek alması açısından bu bir mesajdır. Çocuklarımız Tarık ağabeyleri gibi bir kahramanın ismini görecekler. Belediye meclisi adına başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah Rabbim devletimizi ve milletimizi ilelebet payidar edecektir. Allah hayırlı uğurlu etsin” dedi.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek katılımcılar tarafından Gazi Tarık Cür Parkı gezildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.