Gaziler Günümüz kutlu olsun

19 Eylül Gaziler Günü, Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen Çelenk Sunma Töreni’yle kutlandı

Gaziler Günümüz kutlu olsun
19 Eylül 2015 Cumartesi 11:59

YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Çerkezköy Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen Törene Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AKP Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy 3’ncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Göksel Söylemez, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, 26. Dönem Milletvekili Bağımsız Adayı Mustafa Ordu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Dernek Üyesi Muharip Gaziler, Şehit ve Gazi Aileleri, Kaymakamlık ve Belediye çalışanları, STK üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU

19 Eylül Cumartesi sabahı saat 10.00’da düzenlenen Çelenk Sunma Töreni’nde sırasıyla Kaymakamlık, Tugay Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği Çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunuldu.

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI

Çelenk Sunumu’nun ardından yurdumuzun Kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk, Silah Arkadaşları ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda v Gazilerimize Milletimizin minnet duygularının ifadesi olarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

“SİZLER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN TEMSİLCİLERİSİNİZ”

İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Türkiye Gaziler Derneği Çerkezköy Şube Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaparak şu ifadeleri aktardı:

“Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Belediye Başkanım, Silahlı Kuvvetlerin değerli mensupları, çok değerli Gazi ve silah arkadaşlarım, Aziz Şehitlerimizin değerli aileleri, değerli basın mensupları, sevgili Çerkezköylüler…

19 Eylül, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki kahraman Türk ordusu; 13 Eylül 1921’de 22 gün 22 gece süren, dünyanın en uzun muharebelerinden biri oları, Sakarya Meydan Muharebesi’nde sömürgecilerin maşası olarak Anadolu içlerine kadar ilerleyen, işgalci Yunan ordusunu Polatlı önlerinde durdurmuş, ona tarihinin en büyük yenilgisini yaşatarak, cephede bozguna uğratmış, kaçmaya mecbur etmiştir. Sonuç olarak düşman, 1 sene içinde topraklarımızdan tamamen atılmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi, Türk Ordusunun 1683 yılında gerçekleştirdiği 2’nci Viyana Kuşatması’ndan beri süren geri çekilmesine de son vermiştir.

Sakarya Meydan Muharebesi Anadolu halkının ölüm kalım savaşı olmuştur. Bu mücadele kaybedilseydi Anadolu’nun paylaşım planı olan Sevr Anlaşması gerçekleşecek, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hayal olarak kalacaktı. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman askerleri canlarını ortaya koyarak Anadolu halkına böyle karanlık bir tablo yaşatmadılar. Yokluktan var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi, savaşın seyrini değiştirerek bugünün hür ve bağımsız Türk Devletinin yolunu açmıştır.

TBMM, 19 Eylül 1921 tarihinde, bu emsalsiz zaferin anısına Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanı ile ‘Mareşallik’ rütbesini tevcih etmiştir.

19 Eylül, 1919-1922 yıllarında Kurtuluş Savaşı’nda; 1950 ve 1953'te Kore’de; 1974’te Kıbrıs’ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden askerimiz ve polisimizin tüm Malül Gazilerin şeref günüdür.

19 Eylül Gaziler Günü; bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür, Kahraman Gazilerimiz, Gaziler Günümüz kutlu olsun.

Sizler, en büyük Gazi, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz.

Gazilerimiz ve Şehitlerimiz, Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarıdır. Şehit ve Gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında Şehit ve Gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz.

Unutmayınız ki Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış Askerdir. Orduya sadakat şerefimizdir diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazileri olarak dün olduğu gibi bugün de aynı inançla canımızı vermeye hazırız. Değerli konuklar ülkemiz bugün, dünden daha fazla iç ve dış düşmanlarımızın yoğunlaşan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki Türk halkının azim ve kararı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye
Cumhuriyeti’ni sonuna dek yaşatmaya muktedirdir. Vatanın bütünlüğü uğrunda akan kanların hesabını mutlak surette sorulacağından eminiz. Şehit kanıyla al rengini alan şanlı bayrağımız bugünlerde daha da kıymetlenmiştir.

Anadolu, tarihi boyunca üzerinde barınmasını bilemeyen ve muktedir olamayan milletlere hiçbir zaman vatan olmamıştır. Türk milleti ise bin seneyi aşkın bir zamandır güç ve kuvvetiyle kendisine ebedi vatan yapmıştır. Türk'ü Anadolu’dan kopartmak asla söz konusu olamaz.

Değerli konuklar… Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer her zaman her yerde verilmelidir. Savaşlara ve bu savaşların Gazilerine olan ilgisizlik şanlı tarihimizle olan bağı koparır, Aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Şehit ve Gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Bu nedenle Şehit ve Gazi, Türk toplumunun ortak değerleridir.

Sevgili gençler… Yarın vatanın savunması sizlere emanet edildiğinde bu konudaki sorumluluğu tam anlamıyla yerine getireceğinize ve ecdadımıza layık olacağınıza inancımız tamdır.

19 Eylül Gaziler Günümüzde mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınızdan dolayı tüm gaziler adına sizlere teşekkür ederim.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm Şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan Gazilerimizi saygıyla anar, hayatta olan Gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim. Arz ederim.”

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİLER

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından törene katılım gösterenler toplu fotoğraf çekildi.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.