Gençlik Merkezi’nde sözleşme fesih edildi

Kapalı Spor Salonu yanında 2014 yılının Mayıs ayında yapımına başlanan Çerkezköy Gençlik Merkezi’nde çalışmalar tamamen durdu. Yüklenici firmanın işleri geciktirmesinden dolayı Spor Bakanlığı tarafından yüklenici firma ile arasında bulunan sözleme feshedildi. Hukuki işlemlerin tamamlanmasının ardından da Spor Bakanlığı tarafından inşaatın şu anki haliyle yeniden ihaleye çıkarılacağı ifade edildi

Gençlik Merkezi’nde sözleşme fesih edildi
01 Temmuz 2015 Çarşamba 17:37

 FİRMA İLE SÖZLEŞME FESH EDİLDİ

Kapalı Spor Salonu yanında 5 Mayıs 2014 tarihinde yer teslimi yapılarak yapımına başlanan Gençlik Merkezi’nde çalışmalar tamamen durdu. Yüklenici Sanır firması tarafından yapımına başlanan ve 1 Mart 2015 tarihinde teslim edilmesi planlanan inşaatın sözleşmesi Spor Bakanlığı tarafından fesih edildi. 

YENİ İHALE İLE İNŞAAT KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK

Konu hakkında bilgi veren yetkililer, “inşaatın bitiş süresi 300 gün yani 10 aydı. Yüklenici firma taahhüdü yerine getiremeyip süresinde işini yapamadı. Yerine getiremeyince Spor Bakanlığı gençlik merkezi inşaatının sözleşmesini fesh etti. İhaleyi Spor Bakanlığı yaptı ve Tekirdağ İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile bir akalası yok. Böyle olunca da şu anda Bakanlık ile hukuki işlemler devam ediyor. Hukuki işlem sonuçlanınca Spor Bakanlığı inşaatı bu haliyle yeniden ihaleye çıkaracak ve işlem kaldığı yerden devam edecek. Çalışmaların yeniden ne zaman başlayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olur” denildi.

YETKİLİLER İŞİ YAPAMAYACAKLARINI ANLAMIŞ

Yüklenici firmanın işlerini yapamadığı gerekçesiyle sözleşmesinin fesh edildiğini ifade eden yetkiler, “Durum böyle olunca da Bakanlık işi noktalamış oldu. Yeniden ihaleye çıktığında iş kaldığı yerden devam eder. İhale yine Bakanlık tarafından yapılacak. Çalışma uzun süredir yapılmıyor ama fesh işlemi gerekli yazışmaların ardından oldu. 5.ayda yetkililer bunların yapamayacağını anlamış ve gerekli yazışmalarla bakanlık fesh konusunda onay vermiş” açıklamasında bulunuldu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.