Gıda denetiminde 7 işletmeye ceza kesildi

Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından 2014 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Aşılama işlemleri hakkında bilgi veren yetkililer, yaptıkları 440 işletmedeki gıda denetimlerinde de 7 işletmeye cezai işlem uygulandığı ifade etti

Gıda denetiminde 7 işletmeye ceza kesildi
18 Ocak 2015 Pazar 19:12

270 ADET KUDUZ VAKASINA BAKILDI

Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2014 yılında yapılan programlı aşılama işlemleri açıklandı. Yetkililerden alınan bilgilere göre, kontrol vakası olarak 270 adet Kuduz vakasına bakıldığı ifade edilerek, “3 bin 550 adet büyükbaş hayvana ilkbahar şap aşısı, 12 bin 500 adet küçükbaş hayvana da ilkbahar şap aşısı yapıldı. Burucella aşısında da 375 büyükbaş, 8 bin adette küçükbaş hayvanın aşısı yapıldı” denildi.
 
27 BİN HAYVAN SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ


3 bin 700 büyükbaş hayvana sonbahar şap aşısının yapıldığını ifade eden yetkililer, “10 bin 800 adet küçükbaş hayvana mavi dil aşısı ve 5 bin adet küçükbaş hayvana çiçek aşısı yapıldı. 5 bin 200 adet küçükbaş hayvanda küpeleme işlemi tamamlanırken, 27 bin adet hayvanda sağlık taramasından geçirildi. Arılı kovan desteklemesinde de bin 475 adet başına 14 bin 750 TL destekleme ödendi” açıklamasında bulunuldu.
 
7 İŞLETMEYE CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamanın devamında ise, “Yurt dışına ihraç edilen bitkisel ürünler için bin 59 adet bitki sağlık sertifikası düzenlendi. Mazot ve gübre içinde 177 çiftçi müdürlüğümüze müracaat etti. 434 adet de amatör balıkçılık belgesi verildi. Belgesi olmadan balık tutanlar hakkında da idari para cezası uygulanıyor. Gıda denetimlerinde de 440 adet denetim yapılırken, 7 işletmeye cezai işlem uygulandı” ifadeleri kullanıldı.
 
Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.