Gözler yeniden Emniyet Müdürü’ne çevrildi ​

Çerkezköy Belediyesi ile Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ortak projesi olan TEDES ve KGYS’nin neden çalışmadığı belirsizliğini korurken konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çerkezköy Belediyesi’nin Eylül ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, çalışmaların %99.8’inin tamamlandığını, TSE belgelerinin alındığını ancak; Emniyet Müdürlüğü’yle yapılan yazışmalardan, bu projenin geçici kabulünün yapılma işleminin sürüncemede kalacağını anladıklarını ifade etti. Başkan Akay’ın açıklamalarının ardından gözler yeniden Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu’na çevrilirken; işin geçici kabulünün, TSE belgelerinin de alınmasına rağmen hala neden yapılamadığı belirsizliğini koruyor

Gözler yeniden Emniyet Müdürü’ne çevrildi ​
06 Eylül 2018 Perşembe 09:36

KONU HALA SÜRÜNCEMEDE
Hatırlanacağı üzere, Çerkezköy Belediyesi ile Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ortak projesi olan TEDES ve KGYS’nin geçici kabulünün gerçekleşmesi yılan hikayesine dönmüştü. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçmişte yaptığı açıklamada, “İşin yapımı tamamlandı. Fakat bizden kaynaklı olmayan bir nedenle şu anda geçici kabulü gerçekleştiremiyoruz” demişti. İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu ise; “Prosedürlerde birkaç eksik nokta var. Tamamlanmasının ardından geçici kabul yapılacak” ifadelerini kullanmıştı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’YLE YAZIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Aradan 6 ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen projenin geçici kabulü hala gerçekleşmiş değil. Çerkezköy Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı’nda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kent Güvenliği Yönetim Sistemi yaklaşık 1,5 yıldır Çerkezköy Emniyeti tarafından aktif halde kullanılır vaziyette. İşin geçici kabul safhası yaklaşık 6 aydır sürüyor. Emniyetle olan yazışmalarımızdan anlıyoruz ki bu mesele sürüncemede kalmaya devam edecek. Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü’nün, Emniyet Genel Müdürlüğü teknik şartnamesine uygun olarak yapmış olduğu protokol işlemi hala devam ediyor. İşin sürüncemede kalma ihtimali var. Projenin %99.8’i bitti, cihazlar tamamlandı, TSE Belgeleri alındı. Emniyetle olan konuşmalarımız bir sonuç verirse proje hayata geçecek.” diye konuştu.

GEÇİCİ KABULÜNÜ YAPMADIĞI SİSTEMİ 1,5 YILDIR KULLANIYOR
Başkan Akay’ın bu açıklamalarının ardından gözler yeniden Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü  Serdar Kurtoğlu’na çevrildi. “Prosedürde eksiklikler var” diyerek bahsettiği ‘eksikliklerin’ ne olduğunu kamuoyuyla henüz paylaşmayan Kurtoğlu’nun; cihazların TSE belgelerinin de alınmasının ardından somut bir adım atması bekleniyor. Öte yandan; Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü, bahse konu projenin içinde yer alan Kent Güvenliği Yönetim Sistemi’ni, ‘prosedürdeki eksikliklere’ rağmen 1.5 yıldır aktif olarak kullanıyor ancak; işin tamamının geçici kabulünü yapmak için bilinmeyen bir nedenden dolayı projeyi sürüncemeye sokuyor.

PROSEDÜRDEKİ EKSİKLİKLERİN BİTMİŞ OLMASI LAZIM!
Bilindiği üzere; bu konu gündeme ilk geldiği zamanlarda kulislerde, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, projeyi tamamlayan firmanın ismi geçmişte FETÖ ile anıldığı için geçici kabulü yapmaya yanaşmıyor; ilgili konuda aklanan ve çalışmalarına Bakanlık oluruyla devam eden firmayla, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün masaya neden oturamadığı ise bilinmiyordu. Geçtiğimiz 6 ayda projeyle ilgili yaşanan gelişmelerden biri olan ‘TSE’ belgelerinin de alınmasıyla birlikte, prosedürdeki eksikliklerin tamamlandığı düşünülürken, protokolün taraflarından konuyla ilgili somut adımlar atmasını ve hem Emniyet’e hem de Belediye’ye gelir sağlayacak bu sistemin çalışır hale getirilmesi isteniyor.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.