Grip artış göstermeye başladı

Son günler de artan grip vakalarının ardından Özel İrmet Hospital doktorlarından KBB Uzmanı Op.Dr. Abdurrahman Tokmak, konu hakkında açıklamalarda bulundu. Gribe yakalanan bir kişinin bulaştırıcılık oranı geçene kadar evde istirahat etmesi gerektiğini ifade eden Tokmak, “Özellikle ailelerden istirhamımız grip salgını olduğu zaman çocuklarını evlerinde dinlendirsinler. Gribin önüne geçebilmenin en güzel yolu budur. Diğer çocuklara yayılıyor ondan ona derken salgın alıp başını gidiyor. Vücut direnci iyi olanlar kolay kolay gribe yakalanmazlar. Vücut direncini düşürmemek adına sigaradan uzak duracağız, uykumuza dikkat edip stres ve sıkıntıdan uzak durup, güzel besleneceğiz” dedi

Grip artış göstermeye başladı
10 Mart 2015 Salı 21:59

 BULAŞTIRICILIK ORANI GEÇENE KADAR İSTİRAHAT EDİLMELİ

Özel İrmet Hospital doktorlarından KBB Uzmanı Op.Dr. Abdurrahman Tokmak, yaşanan grip salgını hakkında konuştu. Tokmak yaptığı açıklamada, “Sıkıntılı olduğumuz konu, okul çağındaki çocuklarda bu sıralar inanılmaz derecede grip salgını var. Sürekli olarak grip vakaları geliyor. Özellikle ailelerden istirhamımız grip salgını olduğu zaman çocuklarını evlerinde dinlendirsinler. Gribin önüne geçebilmenin en güzel yolu budur. Diğer çocuklara yayılıyor ondan ona derken salgın alıp başını gidiyor. Özellikle grip tespit edildiği zaman en yakın KBB uzmanına veya bir kliniğe gitmeleridir. En az iki üç gün gribin bulaştırıcılık oranı geçene kadar da çocuklar evde dinlendirilmelidir” diye konuştu.

GRİBİN EN BÜYÜK SEBEBİ VİRÜSLERDİR

Gribe yakalanan yetişkinlerinde mutlaka istirahat ederek dinlenmeleri gerektiğinin altını çizen Tokmak, “İstirahat edip ev içi yayılmayı da önlemek adına maske kullanılmasını öneriyoruz. Sık sık elleri yıkamak, hapşurup öksürdüğü zaman ağzını ve burnunu kapatmak gerekir. Gribin önünü ilaçla kesemeyiz. Önünü kesmek için kendimizi hemen izole etmeliyiz. Grip aşısı çok önemlidir. Her yıl tekrarlanan grip aşıları yapılmalıdır. Gripte kesinlikle antibiyotik kullanılmamalıdır. Gribin büyük sebebi virüslerdir. Virallerde antibiyotik kullanılmaz” açıklamasında bulundu.

DOĞAL C VİTAMİNİ VE DÜZENLİ BESLENİLMESİ GEREKİYOR

Abdurrahman Tokmak konuşmasının devamında ise, “Mutlaka gripten korunmanın en güzel yolu bir kere gripli arkadaşını gördüğü zaman kendisini uzak tutacak. Mutlaka doğal C vitamini ağırlıklı ve düzenli beslenme, düzenli uyku ve vücut direncinin düşmemesi gerekiyor. Vücut direnci iyi olanlar kolay kolay gribe yakalanmazlar. Vücut direncini düşürmemek adına sigaradan uzak duracağız, uykumuza dikkat edip stres ve sıkıntıdan uzak durup, güzel besleneceğiz” dedi.

VÜCUT DİRENCİ DÜŞTÜĞÜ ZAMAN SERUM TAKVİYESİ ŞART

Serum takviyesinin de çok önemli olduğunu ifade eden Tokmak, “Grip, dediğimiz gibi vücut direncini düşüren bir hastalıktır. Hemen vücut direncini düşürerek iştahsızlık yapıyor ve hasta yemek yiyemediği zaman bir şekilde takviye yapmamız lazım. Bu yüzden serum çok önemlidir. Vücut direncini hemen yerine koymak lazım. Dört tane gripli hastam var ve hepsine serum taktım. En az 10-15 gündür grip vakası geliyor ama son bir haftadır inanılmaz bir artış periyoduna girdik. Grip hastalığında havalarında etkisi var. Havaların bir açıp bir kapatması da etki ediyor” ifadelerini kullandı. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.