Hala yanıyor, Büyükşehir bakıyor!

26 Ocak 2015 ve 1 Mart 2015 tarihlerinde Çerkezköy çöplüğünü haberleştirerek çöplüğün yandığını ve Çerkezköy'ün havasını zehirlediğini belirtmiştik. Sürekli yanmakta olan Çerkezköy çöplüğünün özellikle güneyden rüzgar estiğinde, dayanılmaz bir kokuya sebep olarak Çerkezköy'ü zehirlediğini belirttiğimiz haberimizde, vahşi depolama yapılan alanın kontrolsüzlüğünden ve hastalık kaynağı olabileceğinden bahsetmiştik. Aradan geçen zamanda hiçbir önlem alınmaması Çerkezköy’de yaşıyanların Büyükşehir gözünde değerini gözler önüne seriyor

Hala yanıyor, Büyükşehir bakıyor!
05 Nisan 2015 Pazar 21:07

 BÜYÜKŞEHİR AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı çöplükteki yangınla ilgili ilk haberimiz üzerine yazılı olarak bir açıklama yapmış ve 25 yıldır çöp depolanan bu alanda, ‘Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımızca Valilik ve Bakanlık nezdinde çalışmalar sürdürülmektedir’  denmişti.

Ayrıca açıklamada, ‘Katı Atık Düzenli ve Düzensiz Depolama Sahalarının İşletimi” konulu bir ihale gerçekleştirmiş Çerkezköy Deponi Alanının da dahil olduğu 8 adet düzensiz depolama sahası ile 1 adet düzenli depolama sahasının işletimi 19/01/2015 tarihinden itibaren yüklenici firmaya devredilmiştir.

Düzenli depolama tesisleri kurulduktan sonra Çerkezköy ilçesinde mevcut olan alan tamamen kapatılarak rehabilite edilecek ve yeni oluşan katı atıklar artık bu düzenli depolara transfer edilecektir. Bu zamana kadar geçecek süre zarfında sahada ki olumsuzlukların giderilmesi için de ekiplerimiz geceli gündüzlü mesai mefhumu gözetmeksizin çalışacaklardır’ bilgilerine yer verilmişti.

ZEHİRLENMEYE DEVAM

Büyükşehir'den gelen açıklamada ayrıca çöplükteki yangının söndürüldüğü ifade edilmişti ama gelinen noktada yangının tekrar çıktığı ve çıkan dumanların Çerkezköy’ü zehirlemeye devam ettiği gerçeği değişmedi. Çöplük hala yanıyor ve biz hala zehirleniyoruz!   

Yanmakta olan Çerkezköy çöplüğü ile ilgili haberlerimizin yanı sıra geçtiğimiz haftalarda gazete olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaretimizde konuyu bizzat Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a da sorduk. Sorumuza cevap Genel Sekreter Murat Şefik Yazan'dan gelirken şu ifadelere yer verildi "Ağustos ayında Katı Atık yönetimini Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın öngördüğü hukuki düzenlemeler çerçevesinde çözüme kavuşturacağımızı bir termin planına bağladık. Noterde tasdik ettirdik. Bakanlığımıza gönderdik ve 2014 Eylül ayında kabul edildiği Çevre İl Müdürlüğümüze geldi. Ana hatlarında 37 tane vahşi depolama alanı var. 2 tane düzenli depolama alanımız var. 37 taneyi ilk aşamada 31 tanesini kapatmak üzere, orta vadede de diğerlerini kapatmak üzere hazırladık. Süleymanpaşa ve Çorlu'da 2 tane düzenli depolama olacak"

SİYASİLER NEDEN GÖRMÜYOR

Son günlerde Çerkezköy muhalefeti Büyükşehiride hedef alarak Çerkezköy Belediyesine bir çok eleştiride bulundu.

Ama hernasılsa çöplük yangını yani sağlığımızı birinci dereceden ilgilendiren bu konuya değinilmedi.

Siyasilerin bu konuya değinmemesi yada değinememesinin nedeni geçmişten gelen bu sıkıntıda kendi mensubu oldukları partilerinde hiç bir şey yapmamasının etkisi var mıdır?

 Halkın sağlığını bu kadar ilgilendiren bir konu nasıl olurda siyasilerin gündemine girmez, Çerkezköy’de siyaset yapanlar başka bir yerde mi yaşıyor?

 

YANGIN DEVAM EDECEK Mİ?

Soruyoruz!

1- Düzenli depolama alanları yapılana dek Çerkezköy çöplüğü yanmaya Çerkezköylü’ler zehirlenmeye  devam mı edecek?

2- Büyükşehir'in yanan çöplük için daha kısa vadede herhangi bir çalışması var mı?

3- Çerkezköy çöplüğünün üstünün standartlara uygun olarak acilen kapatılarak çöplerin başka bir alana depolanması ile ilgili bir çalışma var mı?

4- Çöplükten gelen zehirli gazların insan sağlığı üstüne olan zararlı etkileri üstüne bir çalışma yapılıyor mu? Çıkan gazların insan üzerindeki olumsuz etkilerinin sorumluluğunu kim üstlenecek?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.