Halk Eğitim kayıtları başladı

Yaz kurslarını tamamlayan Halk Eğitimi Merkezi, 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı'nı bir aylık hazırlık döneminin ardından açmaya hazırlanıyor. Ekim ayında başlayacak yeni eğitim ve öğretim sezonunda 'Okuma-Yazma Kursları' başta olmak üzere 'Mesleki ve Teknik Kurslar' ile 'Genel Kurslar' açılacak. Geçen yıl 290 tane kurs açan Halk Eğitim Merkezi, bu yıl da aynı sayıda kurs açmayı planlıyor. Halk Eğitimi Müdürü Şenol Ekinci, "Talep olduğu sürece her alanda kurs açabiliriz. Yeter ki 15'er kişilik kursiyer sayısına ulaşalım" dedi.

Halk Eğitim kayıtları başladı
24 Eylül 2011 Cumartesi 00:00

Halk Eğitimi Merkezi 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Sezonu kayıtlarına başladı. Yaklaşık bir aydan buyana kayıtları devam eden Halk Eğitimi Merkezi, 1 Ekim'den itibaren eğitimlere başlayacak. Talep gelen alanlarda kurs açtıklarını belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şenol Ekinci, "Okuma Yazma Kursları başta olmak üzere "Meslek ve Teknik Kurslar" ve "Genel Kurslar" da toplam 35 alanda kurs açmayı planladıklarını söyledi. Ekinci, geçen bir yıl içinde 17 farklı alanda 39'u Halk Eğitimi Merkezi'nde olmak üzere toplam 290 tane kurs açtıklarını belirtti.
EKİM'İN İLK HAFTASI BAŞLIYOR
Halk Eğitimi Merkezi Ekim ayı ile birlikte yeni eğitim sezonunu açıyor. Bu yıl Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılacak kursların yanı sıra her yıl olduğu gibi belediye, okul ve muhtarlıklar ile özel kurumlarla birlikte de ortak kurslar açacaklarını söyledi. Müdür Şenol Ekinci, şunları söyledi:
"31 Ağustos itibariyle yaz kurslarımızı sonlandırdık. Bir aylık kayıt süremiz var. 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı Ekim ayının ilk haftası başlıyor. Bu yıl Kapaklı, Veliköy, Kızılpınar, Karaağaç Beldesi, Yanıkağıl ve Pınarça köylerinde kurs açacağız. Halk Eğitimi Merkezi olarak Kapaklı Belediyesi, Veliköy Belediyesi, Kızılpınar Belediyesi, Karaağaç Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü, 3. Zırhlı Tugayı, Türk Metal Sendikası, KİPA Alışveriş Merkezi, Kadınlar El Ele Derneği, Beyaz Ay Derneği ve ilköğretim okulları ile fabrikalarla birlikte geçen yıl toplam 290 kurs açtık. Halk Eğitimi Merkezi'nde ise 17 farklı alanda 39 kurs açtık. Kurslara toplam 6 bin 700 kursiyer katıldı. Bunlardan 2 bin 598'i erkek, 4 bin 103'ü kadın."
Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şenol Ekinci, her yıl olduğu gibi bu yılda açmayı planladıkları 'Okuma Yazma Kursları" ile "Mesleki ve Teknik Kurslar" ve "Genel Kurslar" hakkında sorularımızı yanıtladı.
OKUMA YAZMA KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
2008-2009 yılında başlayan "Anakız okuldayız" kampanyasının bu yılda sürdürüleceğini söyleyen Müdür Şenol Ekinci, "Çerkezköy'de 4 bin 530 okuma yazma bilmeyen vatandaşımız varmış. Halk Eğitimi olarak bu kampanya kamsamında bugüne kadar 3 bin 123 vatandaşımıza okuma yazma belgesi vermişiz. Bu yıl amacımız geri kalan vatandaşlarımızı okur yazar haline getirmek. Okuma yazma bilipte belgesi olmayan vatandaşlarımızıda belgelendirmek. Okuma-yazma kurslarında başarı oranı yüzde 78.56. Amacımız bunu yüzde yüze çıkarmak. Yüzde 22'lik bir okuma yazma bilmeyen kesim var. Bu yıl bu kesime ulaşmayı hedefliyoruz. Her okulda kurs açacağız. Okuma yazma kurslarına gitmek isteyen vatandaşlarımız, okur yazar olmak ya da okur yazarlığını belgelendirmek için yaşadığı bölgedeki ilköğretim okuluna müracaat etmesi yeterlidir. 15 yaşından büyük olan herkese kurslarımız açık. Sayı sınırlandırması da yoktur. Yeterki vatandaşlarımız bize başvuruda bulunsun" diye konuştu.
ENGELLİLERE KURS
Geçen yıl kadınlara yönelik 23 adet kurs açtıklarını bu kurslara 288 kadının katıldığını belirten Müdür Ekinci, "Geçen yıl özürlü vatandaşlarımıza yönelik kurs açtık. Bu yılda bu kurslara devam edeceğiz. Bedensel engelli vatandaşlarımız için halk oyunları kursu açacağız. Görme engelli vatandaşlarımız için de bilgisayar kursu açacağız. Beyaz Ay Derneği ve İş-Kur ile birlikte açacağımız Bilgisayar Kursu'na katılacak İş-Kur'a kayıtlı sosyal güvencesi olmayan görme engelli vatandaşlarımıza günlük 15 TL'de katılım ücreti ödenecek. Yine Türk Halk Oyunları ile ilgili olarak 19 kurs açtık. 393 kursiyer katıldı. Sportif faaliyetler alanında 19 kurs açtık. Buraya da 283 kursiyer katıldı. Bağlama ve gitar kurslarımız var. Geçen yıl 2 gitar 3 bağlama kursu açtık. 62 kursiyerimiz bu kurslarda eğitim gördü" dedi.
KURSLARA EN AZ 15'ER KİŞİ KATILMASI LAZIM
Halk Eğitimi Müdürü Şenol Ekinci, Halk Eğitimi Merkezi olarak her alanda kurs açabileceklerini belirterek, "Yeter ki talep olsun. Her alanda kurs açarız. Biz kursları önceden belirlemiyoruz. Talebe göre belirliyoruz. Bizim bir kursu açmamız için en az 15 kişinin talep etmesi lazım. 15 kişi olduğu sürece her konuda eğitim verebiliriz" diye sözlerini tamamladı.
AÇILACAK KURSLAR
Bu yıl ekim ayından itibaren her ilköğretim okulunda ve Halk Eğitimi Merkezi'nde "Anakız Okuldayız" kampanyası kapsamında düzenlenecek Okuma-Yazma Kurslarının yanısıra Mesleki ve Teknik Kurslar ile Genel Kurslar açılacak. Müdür Ekinci kayıtları devam eden kursları şöyle sıraladı:
Mesleki ve Teknik Kurslar: 1-Bilgisayar Operatörlüğü 2-Bilgisayar Destekli Çizim 3- Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım 4- Web Tasarım 5- İnternet ve E Posta Yönetimi 6- Ofis Programlarını Kullanma 7- Muhasebe Yardımcısı 8- Ön Muhasebe 9- Temel Muhasebe 10- Bilgisayar Destekli Muhasebe 11- Temel Sekreterlik Hizmetleri 12- Yönetici Asistanı 13- Forklift Operatörlüğü 14- Kalorifer Ateşçisi (Katı, sıvı ve doğalgaz yakıtlı) 15- Giyim (Kadın, erkek ve çocuk giysileri dikimi) 16- Giyim Sanayi Makineleri yetiştirme 18- Kurdela İşi 19- Çocuk Bakım Elamanı 20- Evde Çocuk Bakımı 21- Danışma Görevlisi 22- Kantin ve Açık Alan İşletmeciliği.
Genel Kurslar: 1- Dekoratif Ahşap Süsleme 2- Ebru 3- Takılar (Misinli, çivili, örme, düğümlü) 4- Ev Tekstili Ürünleri Dikimi 5- Takı Tasarım 6- Spor Kursları (Satranç, Masa Tenisi, Voleybol, Tekwondo) 7- Türk Halk Oyunları 8- Enstrüman (Bağlama-Gitar) 9- Pratik İngilizce 10- Uygulamalı Tiyatro 11- Açık İ.Ö.Ö. Destekleyici kurslar 12- Açık Lise Destekleyici kurslar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ferhat yüksel - 11 yıl önce
ben portif ehliyeti almak istiyorum ama sürmeyi öretiyonuzdur umarım