Halk Eğitim Merkezine yeni bina lazım

1974 yılında İstasyon Mahallesi’nde Kızılay’a ait bir binada hizmete başlayan Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi, hala 1980 yılında taşındığı Hükümet Caddesi üzerinde bulunan fiziki şartları tamamen yetersiz binada hizmet etmeye devam ediyor.

Halk Eğitim Merkezine yeni bina lazım
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
27 Kasım 2019 Çarşamba 18:29

Bugün 170 binlere dayanan nufüsuyla birçok ili geride bırakan Çerkezköy’e yüzlerce kurs açarak hizmet vermeye çalışan Halk Eğitim Merkezi’nin fiziki şartları tamamen yetersiz hale gelmiş durumda.
 
Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman “2018-2019 Eğitim ve Öğretim döneminde 737 kurs açtık. Bu kurslarımıza 17270 kursiyer kayıt yaptırdı. Bu kursiyerlerden 13200 kişi belge aldı.  2019-2020 döneminde ise şu ana kadar 257 kurs açtık ve 6387 kursiyer kayıt yaptırdı ” dedi.
“Lise mezunu öğrencilere yönelik açtığımız  DYK’ya  (Destekleme Yetiştirme Kursu) geçtiğimiz dönem 276 öğrenci geldi ve 186 öğrencimiz çeşitli üniversiteleri kazandılar. Bu dönem ise talep artışı yaşadık 450 öğrencimiz DYK’ya devam ediyor” diyen Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman “Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi ana binamız başta olmak üzere, İlçe Jandarma Komutanlığı’nın karşısında bulunan Kütüphane Binasında, Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulu 5-6. Katlarda, Amfi Tiyatro altında, Cumhuriyet İlkokulu eski binasında, akşamları Atatürk İlkokulunda,  uygun olan spor alanlarında, farklı birçok kurs açtık. En çok kursiyerlerimiz Halk Oyunları, Bilgisayar, İngilizce, İşaret dili, Kişisel gelişim kurslarına ilgi gösteriyorlar”dedi.
2018-2019 döneminde dikiş kurslarına katılan kursiyerler 3000 sıfır atık bez torbası diktiler, 26 bin plastik şişeyi geri dönüşüm amaçlı toplayarak çevre kirliliğe dikkat çektiler. 23 Nisanda ‘Minik Papatya’ projesi kapsamında yine bu kursiyerlerimizin diktiği kıyafetlerle 500 öğrencimiz giydirildi.
Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman “Yine geçtiğimiz dönem düzenlenen 2 tiyatro kursumuzda, kursiyerlerimiz tarafından 3 tiyatro gösterisi düzenlendi. Halkımızdan İlçe Halk Eğitim Merkezimize gelen talebe teşekkür ediyoruz ve gelen talepler doğrultusunda kurslar açmaya devam edeceğiz. Bazen yeter sayıda kursiyer müracatı olmadığı için kurs açamıyoruz. Kurs açabilmemiz için en az 12 kursiyerimizin müracat etmesi gerekiyor” diyerek Çerkezköy Halk Eğitim Merkezinin faliyetlerini özetledi.
YENİ BİNA LAZIM
1980’lerin 25 bine ulaşmayan nüfusa sahip Çerkezköy’ü için yapılmış olan Çerkezköy Halk Eğitim Merkezinin fiziki şartları yetersiz. Şu an bir dönemde 17270 kursiyerin kayıt yaptırdığı Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi nüfusun %11”inden fazlasına hizmet vermeye çalışıyor.
NASIL OLABİLİR

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nin bulunduğu yer Çerkezköy İmar ve Şehicililk Müdürlüğünün kayıtlarına göre 2070,83 m2 ve Resmi Tesis Alanı, hemen arkasında bulunan Merkez Komutanlığının sahip olduğu alan 6108,03 m2 burasıda Kısmen Askeri Stratejik Alan ve Kısmen Resmi Tesis Alanı, 1 Nolu Sağlık Ocağının bulunduğu yer 4377,93 m2 Resmi Tesis Alanı, Ayrıyetten Hükümet Caddesi’nin de içinden geçtiği Kısmen Askeri Stratejik Alan, Kısmen Konut Alanı, Kısmen Park, Kısmen Resmi Tesis Alanı olan bir yer daha mevcut. Bu alanlar yeniden planlanarak Çerkezköy’ün ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni bir Halk Eğitim Merkezi yapılabilir.
YERİNDE HİZMET
Bina yetersizliği nedeniyle bir çok yerde hizmet vermeye çalışan Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nin Çerkezköy’ün artan nüfusu da dikkate alınarak yeniden planlanması gerekiyor. Bu konuda yetkililerin ufak tefek icraatları dışında soruna gerçek anlamda çözüm üretecek hiçbir  girişimi şu ana kadar olmadı. Herhangi bir etkinlik olduğunda Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’ni bırakın kapasitesinin yetersizliğini yollar bile araçların park etmesi için yetersiz kalıyor.
BEDEN BÜYÜYOR GÖMLEK PARAMPARÇA
Hizmetlerini aksatmadan sürdürmeye çalışan Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi bir çok farklı yerde kurslar düzenliyor. Bu dağınık yapının hizmet sürekliliği açısından oluşturduğu engeller iyi niyetli çalışmalarla aşılmaya çalışılsada gereksiz efor kaybına neden oluyor. Hızla büyüyen Çerkezköy’e yakışan yeni bir Halk Eğitim Merkezi için artık adımlar atılması gerekiyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.