Hastane inşaatında inceleme başlatıldı

Çerkezköy Devlet Hastanesi inşaatının iskelesinin çökmesi sonucu 3 işçinin yaralandığı kaza ile ilgili Sağlık Bakanlığı’nın soruşturmasının ardından İnşaat Mühendisleri Odası da inceleme başlattı.

Hastane inşaatında inceleme başlatıldı
19 Kasım 2014 Çarşamba 07:37

Çerkezköy Devlet Hastanesi inşaatının iskelesinin çökmesi sonucu 3 işçinin yaralandığı kaza ile ilgili Sağlık Bakanlığı’nın soruşturmasının ardından İnşaat Mühendisleri Odası da inceleme başlattı. Odadan yapılan açıklamada ilk belirlemelere göre inşaatta yaşanan çökmenin iskele hatasından kaynaklandığı ileri sürüldü.

ÖRÜMCEK İSKELE YERİNE SIVA İSKELE KURULMUŞ

Geçtiğimiz günlerde yapımı süren Devlet Hastanesi inşaatında yaşanan göçüğün iskele hatasından kaynaklandığı ileri sürüldü. Mühendisler Odası’nın yetkilendirdiği mühendisler, söz konusu çalışmanın yapılabilmesi için ‘Örümcek iskele’ kurulması gerekirken, inşaatta ‘Sıva iskelesi’ kurulduğunu belirtti. Dökülen betonun ağırlığını kurulan iskelenin çekmediği öne sürülürken, incelemede bulunan mühendisler, "Buraya sıva iskelesi kurulmuş. Bu iskele sıva yapan işçilerin yürümesi için kullanılır. Oysa bu tip durumlarda örümcek iskele dediğimiz sistem kurulmalıydı. İncelemelerimiz sürüyor. Mühendisler Odası’na hazırlayacağımız raporu göndereceğiz" dedi.

4 İŞÇİ YARALANMIŞTI

Devlet hastanesi inşaatında beton dökerken yaşanan çökme, dört işçinin yaralanmasına neden olmuştu. Kazada o esnada olay yerinde çalışan işçilerden Mustafa Töre (48), Yunus Öztürk (21), Ahmet Töre (28) ve Fatih Töre yaralanmıştı. Fatih Töre, Yunus Öztürk ve Ahmet Töre kendi imkanları ve arkadaşlarının yardımıyla hastaneye giderek tedavi edilirken, ağır yaralanan Mustafa Töre, 112 ekipleri tarafından Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.