Havuz problemi çözülemiyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 milyon 650 bin TL’lik bedel ile ihalesi yapılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temelinin atılmasının üzerinden bugün yaklaşık 1 buçuk sene geçmesine rağmen iş yarım kaldı. Havuz problemini aratmayan dev yatırım için yeniden ihaleye çıkılacak tarih merak ediliyor. 

Havuz problemi çözülemiyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
10 Temmuz 2019 Çarşamba 19:02

1 BUÇUK YIL GEÇTİ
26 Ekim 2017 tarihinde Cumhuriyet Mahallesi’nde düzenlenen temel atma töreni ile temeli atılan 9 milyon 650 bin TL’lik yatırım 5 bin 155 metrekarelik bir inşaat alanını kapsıyor. İçerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, fitness alanları, antrenör ve soyunma odaları şeklinde bir kompleks olarak planlanan tesisin içerisinde 520 kişilik bir tribünün, dışarısında ise bisiklet yolu ve koşu alanlarını yer alacaktı. O dönem yarı olimpik yüzme havuzunun 1 yıl içerisinde tamamlanarak, hizmete açılacağını söyleyen yetkililer ise şimdi projenin akıbetinin ne olacağı konusunda bekleyiş içerisinde.
EKONOMİK KRİZ PROJENİN YARIM KALMASINA SEBEP OLDU
Bu sene açılan yaz spor okulları branşlarında ise yüzme dalında eğitim verilmemesinin ana sebeplerinden birisi ise tamamlanamayan yarı olimpik yüzme havuzu olduğu olarak gösteriliyor. Eski Tekirdağ milletvekili Kemalettin Nalcı’nın firmasının yüklendiği proje ilerleyen zamanlarda artış gösteren zamlardan dolayı ihale bedelinde ön görülen fiyatı aştığı için firmayı zarara uğrattı. Bakanlığın da şartlarda yardımcı olmasının ardından Nalcı’nın firması işi yarım bırakmıştı.
3 AY İÇERİSİNDE İHALEYE ÇIKILMASI BEKLENİYOR
Yarım kalan dev yatırımın ardından yeniden ihaleye çıkması beklenen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Olimpik Yüzme havuzunun ne zaman tamamlanacağı ise tam bir muamma. İnşaat sektöründe yaşanan çöküşün ardından ihaleye girecek olan firmanın olası yaşanacak zamların ardından işi yarım bırakıp bırakmayacağı ise merak ediliyor. Çerkezköy Belediyesi yetkililerden gelen açıklamada ise projenin 2-3 ay içerisinde yeniden ihaleye çıkartılması beklendiği ifade edildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin proje için bütçe tahsisinde bulunmasının ardından yeniden ihale edilecek olan projenin 1 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.