Hazırlık toplantısı yaptılar

Çerkezköy’ün ihtiyaçlarının gerisinde kalan Çerkezköy Hükümet Binası ve Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü için Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay Başkanlığında bir hazırlık toplantısı yapıldı.

Hazırlık toplantısı yaptılar
29 Mart 2016 Salı 08:00

Çerkezköy Gümrük Müdürlüğünün ve TIR Parkının Veliköy’ de Spor Alanı olarak belirlenen alana taşınması ve boşalan alana Hükümet Binası yapılması konusunda Çerkezköy Kaymakamlığı Toplantı Salonunda bir hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Muharrem Murat, Çerkezköy Gümrük Müdürü Lütfü Tayfur ve Çerkezköy Malmüdürü İlhami Taşkın katıldı.

Toplantıda Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Gümrük Müdürlüğünün ve TIR Parkının mevcut yerinin; Otobüs terminalinin yakınında olmasının ve şehir içi trafiğin yoğun olduğu bir güzergâhta bulunmasının, TIR parkının yetersiz kaldığı durumlarda sorun yarattığını belirterek, ‘TIR’ların şehir trafiğinin aktığı yol kenarlarına park etmesi hem can ve hem de mal güvenliği noktasında  tehlike oluşturuyor. Çerkezköy girişinde ortaya çıkan çevre ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için Veliköy’ e taşınmasının ve bu iki birimin taşınması, elde edilecek alana da yeni bir Hükümet Konağı yapılması hususları üzerinde uzun süredir çalışılmakta, bu konular ile ilgili yol haritasını belirlemek için bir hazırlık toplantısı gerçekleştirmeyi uygun gördük” dedi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, trafik yoğunluğunun azaltılması, yakıt ve zamandan tasarrufun sağlanması ve oluşan çevre ve görüntü kirliliğinin önlenmesi açısından, ayrıca çok önemli görülen Veliköy’ den TEM otoyoluna bağlantı yolu verilmesi projesine büyük katkı yapacağı konularında görüş birliğine varılırken, Organize Sanayi Bölgelerine giriş-çıkışların daha kolay olacağı, sonuç olarak hızlı nüfus artışına sahip olan ve üç Organize Sanayi Bölgesinin yer aldığı Çerkezköy’ün geleceği de düşünüldüğünde Gümrük Müdürlüğü ve TIR parkının Veliköy’ de Spor Alanı olarak belirlenen yere taşınması gerekliliği toplantıda ele alındı.

Gümrük Müdürlüğü ve TIR parkının taşınmasının ardından elde edilecek alanın, Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’ den daha rahat ve kolay ulaşımın olabileceği merkezi konumu nedeniyle de Çerkezköy’e yapılması düşünülen yeni Hükümet Konağı için en uygun yer olduğu değerlendirildi. Çerkezköy’ün geleceği düşünülerek yapılacak çalışmalar için herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapacağı yönünde dilek ve temenniler dile getirilerek, gerekli çalışmalara başlanılması kararlaştırıldı.

Son olarak Kaymakam Kubilay, toplantıya yaptıkları katkılardan dolayı tüm katılımcılara teşekkür ederek toplantıyı sona erdirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.