HFZ niteliğini geri kazandı

‘Sınavla öğrenci alacak nitelikli liseler’ listesinden geçtiğimiz yıl Nisan ayında çıkartılan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi bakanlık tarafından açıklanan listede yeniden yer alarak ‘nitelikli okul’ statüsüne yeniden kavuştu.

HFZ niteliğini geri kazandı
09 Mayıs 2019 Perşembe 12:35

BÖLGENİN EN ÖNEMLİ OKULLARI ARASINDA YER ALIYOR
Kurulduğu günden yakın tarihe kadar bölgenin en önemli okulları arasında yer alan, üniversiteye yerleştirme alanındaki başarısıyla adından sıkça söz ettiren Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, son dönemde okula yönetici olan isimlerin oluşturduğu kadrolaşma ile başarılı öğretmen kadrosu da dağıtılmaya başlamıştı. Durum böyle olunca, eğitim kalitesi düşüşe geçti ve okulun başarısı yavaş yavaş azalmaya başlamıştı.

OKUL YÖNETİMİ SUÇLANMIŞTI
Okul yönetimi HFZ Anadolu Lisesi’nin eğitim kalitesine ciddi zararlar verirken, asıl çöküş okulun Beden Eğitimi öğretmeniyken ani bir yükselişle Müdür olan Ahmet Üzgün döneminde başladığı geçtiğimiz yıllarda önemle hissedilmişti. O dönem Üzgün’ün aldığı kararların eğitim kalitesinin düşüşe geçmesinde etkili olduğu söylentileri kulaktan kulağa yayılıyordu.

LİSTE AÇIKLANDI
MEB’in nitelikli okullar listesini açıklamasının ardından gözler Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çevrildi. Uzun süredir net bir sistem açıklamayı başaramayan ve açıkladığı tüm düzenlemeler meşruiyetini yitirme noktasına gelen MEB, adrese dayalı lise yerleştirme sisteminde, isteğe bağlı olarak sınava girecek ve “nitelikli okullara” yerleştirilecek yüzde 10’luk dilimdeki öğrenciler için “nitelikli okul” listesini açıkladı.

8 İLÇEDE NİTELİKLİ OKUL BULUNMUYOR
Tekirdağ’ın 8 ilçesinde nitelikli okulu bulmayan MEB, Süleymanpaşa’da 2 Çorlu’da ise 1 İmam Hatip Lisesini geçtiğimiz yıl nitelikli okul olarak belirlemişti. Üniversiteye öğrenci yerleştirmede Türkiye’nin en başarılı liseleri arasında yer alan Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi de tıpkı HFZ Anadolu Lisesi gibi nitelikli okul listesinde yer alamamıştı. Saray’da yaşayan vatandaşlar MEB’in açıkladığı nitelikli okul listesinde Saray’dan bir lisenin bulunmamasına tepki göstererek, bu yanlıştan bir an önce dönülmesini talep etmişlerdi. MEB Kapaklı’da da nitelikli okul bulamadı.

1 YILLIK ARANIN ARDINDAN YENİDEN NİTELİK KAZANDI
MEB’in açıkladığı 2019 yılı listesinde ise bir yıllık aranın ardından Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi ve Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi yeniden yer alırken Çerkezköy’de bulunan Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi de nitelikli okul statüsünde yer almayı başardı.

180 ÖĞRENCİLİK KONTENJAN AYRILDI
farklı illerde, sınırlı sayıda okula geçiş için sınav olacağı daha önce Milli Eğitim Bakanı Yılmaz tarafından açıklanmıştı. Sınavla giriş yapılabilen nitelikli okullarda liseye geçiş sınavına giren öğrenciler aldıkları puana göre nitelikli okullara kayıt yaptırabilecekler, onun dışında mahalli açıdan ikametgahı elveren öğrenciler ise puanları el vermediği taktirde nitelikli okullara kayıt yaptıramayacaklar. Öte yandan nitelikli okullarda öğretmen ve idari kadro ise doğrudan bakanlık tarafından atanacak dışarıdan öğretmen temin edilmeyecek. 180 öğrenciye kontenjan açılacağı ifade edilen Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde okula giriş puanları ise Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi’nin puanlarına yakın bir seviyede olacağı tahmin ediliyor. 2019-2020 Eğitim Öğretim Sezonunun ardından geçecek 4 yılın akabinde üniversiteye giriş sınavına giren öğrencilerin elde edeceği başarı Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde yaşanan bu değişimin en güzel göstergesi olacak. Aynı zamanda Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi bir tek Çerkezköy’ün değil Trakya bölgesine hizmet eden kaliteli bir okul olarak adından sıkça söz ettirmeye devam edecek.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.